Clubul Bohemian: secta globala (I)

Globalizarea înseamnă libertatea posesorilor de capital de a exploata în mod liber mâna de lucru şi resursele lumii. Tot ceea ce poate opune o rezistenţa faţă de maximizarea profiturilor – sindicate, regulamente pentru protejarea mediului, servicii publice sau independența naţională – trebuie anihilat sau distrus. Şefii globalizării caută să „disciplineze” popoarele cele mai sărace şi muncitorii planetei, pentru a ne forţa să acceptăm dictatura de piaţă şi condiţiile de muncă şi de viaţă mizerabile pe care ei le impun. Elita suverană recurge la Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional şi Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) pentru a pune în practică planuri de austeritate într-un mare număr de ţări sărace. Cei care opun rezistență sunt supuși conflictelor armate, intervențiilor, ocupației și blocadei – de la Irak la Cuba, de la Palestina până la Coreea, de la Columbia până la Angola, de la China până la Mexic. În această încercare de dominație mondială, administrația Bush oferă o nouă versiune a Războiului Stelelor și își continuă programul nuclear, pretextând că programul național de apărare antirachetă (NMD, National Missile Defense) este în esență un instrument de apărare. Dar Bush junior adaugă că, în ceea ce privește politica externă în general, scopul este să arate „puterea și autoritatea” Americii în lume. 

Bohemian Grove – ce se ascunde în spatele acestui eveniment în aer liber, în care anual, timp de trei săptămâni, se așteaptă ca protagoniștii să participe la prelegeri și discuții politice, să asiste la momente de divertisment şi piese de teatru, şi chiar să participe la ritualuri? Arborii din pădurea Clubului Bohemian ascund o orgie sacrificială pe care nu am fi bănuit-o dat fiind natura membrilor clubului, dar al cărei scop pune în joc viitorul fiecăruia dintre noi. 

Un Club al elitei

Clubul Bohemian găzduiește în pădurile californiene pe cei mai bogați americani și câţiva străini europeni sau asiatici. Membri săi sunt în număr de 2235. Majoritatea sunt californieni, iar ceilalți provin din alte 35 de state americane și o duzină de țări străine. Aproximativ o cincime dintre membri sunt directori ai uneia sau mai multor companii din cele 1.000 clasate de către revista Fortune, preşedinţi, directori generali de întreprinderi, funcţionari guvernamentali la vârf şi/sau membri ai unor importante consilii politice sau mari fundaţii. Restul membrilor clubului reprezintă în principal o elită a justiției și a comerțului la nivel regional, și câteva cadre universitare, ofițeri militari, artiști sau medici. Directorii generali, șefii de stat și scriitorii cu tiraj mare însumează în total un sfert din averea privată a Statelor Unite. 

„Acest club a fost înființat într-o noapte în anul 1872, de către cinci mărunți furnizori de informații plictisitoare de la un ziar vechi, San Francisco Examiner, pentru a încuraja buna tovărășie (adică beția)” și „să ajute la ridicarea jurnalismului la nivelul la care ar trebui să fie, în respectul oamenilor.”

Dar această aspirație a dispărut, și în 1878, anul primei adunări și, așa cum știm, până în zilele noastre, jurnaliștii au fost excluși. Astăzi, un viitor membru este supus unui interogatoriu care, potrivit unui membru al clubului, „ar copleşi KGB-ul”. Este nevoie de 18 ani de așteptare pentru înregistrare, lista de pretendenţi număra deja 1500 de indivizi notabili, toți gata să plătească 10.000 $ anual, fără a socoti acoperirea deficitului clubului la sfârșitul anului. 

 

Şerveţel de cocktail al Clubului Bohemian

Antony C. Sutton, editor al unui excelent buletin de informaţii lunar, Phoenix Letter (Scrisoarea Phoenix), vorbește în ediția din octombrie 1996 despre „natura populației proeminente” a clubului, care constă numai din bărbați. Mother Jones, din august 1981, dezvăluie o listă parțială a membrilor:
„George P. Shultz, Stephen Bechtel Jr. (a cărui familie are o firmă de inginerie și de construcţii internațională), Gerald R. Ford, Henry Kissinger, William F. Buckley Jr., Fred L. Hartley, Griffon Merv, Thomas Haywood, Joseph Coors, Edward Teller, foştii președinți George Bush și Ronald Reagan, A.W. Clausen (de la Banca Mondială), William French Smith, John E. Swearingten, Casper W. Weinberger, Justin Dart, William E. Simon și o sută de alți eminenţi politicieni și oameni de afaceri.” Îi găsim, de asemenea, pe Thomas Watson Jr. de la IBM, Phillip Hawley de la Bank of America și William Casey de la CIA. Potrivit lui Counter Punch, Michel Rocard, fost prim-ministru francez, s-a numărat printre oaspeții adunării.

Revista Maclean din 23 martie 1981 a declarat că „în fiecare vară, timp de trei săptămâni, aproape 2000 de membri ai clubului, împreună cu oaspeții, se grăbesc să ajungă la reședința aflată sub înaltă protecţie din apropierea cătunului Monte Rio (1200 de locuitori) din apropierea râului Russe.

Motto-ul shakespearian al clubului «Păianjeni care țes nu sunt bineveniţi aici» este un alt mod de a spune că negocierile și ședințele secrete (comploturile) sunt interzise. Acest slogan este în mare parte ignorat, atât la nivel financiar, cât și politic. Această clasă suverană rareori lasă să scape detaliile acordurilor stabilite în aceste locuri, totuşi, câteva – cum ar fi promisiunea făcută de Ronald Reagan lui Richard M. Nixon de a rămâne în afara cursei prezidențiale în 1967 – a ajutat la modelarea destinului Americii.” 

 

Mic dejun pe 23 iulie 1967 la Clubul Bohemian unde îl recunoaștem pe Ronald Reagan și pe Richard Nixon 

În numărul revistei Newsweek din data de 2 august 1982 se relata că:
„… cea mai prestigioasă tabără de vară din lume – Dumbrava Boemă (Bohemian Grove) – îşi organizează reuniunile la 120 km nord de San Francisco. Cele 1.500 de hectare ale proprietății extrem de protejate reprezintă un stat în stat rezervat exclusiv bărbaților Clubului Bohemian, din care a făcut parte fiecare președinte republican de la Herbert Hoover încoace. 

Cu clientela sa de personaje puternice, cu secretele sale râvnite și ritualurile sale cabaliste, Clubul Bohemian a făcut obiectul unor suspiciuni puternice. (…) Cu toate acestea, cel mai important eveniment este «discursul de pe mal» (oratorii anteriori au fost Alexander Haye și Casper Weinberger). Discursul din acest an a fost ținut de Henry Kissinger, iar prezentarea sa a fost despre Provocarea anilor 80.”

În 1991, Dirk Mathison a reușit să se infiltreze de trei ori la reuniune, cu ajutorul activiștilor din Rețeaua de acțiune Bohemian Grove. El a asistat la un discurs pe tema „Arme inteligente” al fostului secretar al Marinei în timpul lui Reagan, John Lehman, care a spus că Pentagonul a estimat la 200.000 numărul irakienilor uciși de către Statele Unite și aliații lor în timpul războiului din Golf. Ceilalţi oratori notabili au fost fostul secretar al Apărării, ulterior vicepreședintele Richard Cheney, a cărui prezentare a avut ca subiect „Problemele majore ale apărării în secolului XXI”, fostul secretar al Sănătății și Educației sub președinția lui Carter, Joseph Califano, care a luminat adunarea cu privire la „Revoluția Sănătății în America: Cine trăiește, cine moare, cine plătește”, și procurorul general Elliott Richardson din timpul administraţiilor Nixon şi Reagan, care a copleşit publicul prin „Definirea Noii Ordini Mondiale”. Dar s-a notat, de asemenea, prezența lui Helmut Schmidt, fostul prim-ministru german, care a vorbit despre „Enormele probleme ale secolului XXI”…

Se spune că Proiectul Manhattan, care a reprezentat vârful de lance al bombei nucleare care a îndoliat Hiroshima, a fost conceput la reuniunea Clubului Bohemian în 1942. Caracterul profetic al acestor întâlniri este confirmat prin faptul că George Bush l-a susținut pe fiul său în 1999, la o reuniune la care a participat şi secretarul de stat Colin Powell, și prin faptul că în sesiunea din 2000 a fost prezent vicepreședintele administrației Bush junior, Dick Cheney. 

În același cadru, în 1994, un profesor de științe politice de la Universitatea din California a avertizat asupra pericolelor diversității culturale din Africa Centrală și asupra pierderii limitelor familiale. El a declarat că „elitele formate pe bază de merite și competență sunt importante pentru societate. Orice elită care nu reușește să se definească pe sine va fi sortită eșecului… Avem nevoie de limite și valori fixe și clare”. El a concluzionat că nu putem permite maselor „necalificate” să pună în aplicare programe politice și că elitele trebuie să stabilească valori care pot fi transpuse într-o „putere standard”.

Comportamente deviante 

Informații recente (O’Brien și Phillips, L’Amérique en pleine Transe-Formation) [America în plină Trans(ă)-Formare – conferință video] pot schimba radical percepția asupra clubului Bohemian. Ele denunță nu numai bețiile, folosirea nelimitată a alcoolului și a drogurilor însoțite de practici homosexuale, ci și activități mult mai grave, cum ar fi răpirea, violul, actele pedofile sodomite și crime rituale. Ancheta este îngreunată de Actul Securităţii Naționale din 1947. 

„Versiunile oficiale ar dori să vedem în aceste întâlniri doar ocazia de a oferi spectacole teatrale despre dimensiunea vieții. Scopul întrunirilor ar fi să sărbătorească «spiritul boem» și ar începe cu un spectacol numit «incinerarea grijilor», un ritual în care se face un foc la picioarele unei bufniţe de piatră de 12 metri. Considerând că poartă pe umeri greutățile lumii, ei spun că au nevoie de un ritual simbolic pentru a se elibera și pentru a se bucura mai bine de sărbătoare. Dar, de zeci de ani, există zvonuri despre activități ciudate care au loc în sânul Clubului Bohemian, în părțile mai îndepărtate ale proprietății de 1500 de hectare. Mărturii demne de încredere relatează despre practicarea unor ritualuri druidice, despre druizi îmbrăcați în robe cu glugi roșii care merg în procesiune, psalmodiind Marea Bufniţă (Moloch), și despre un rug funerar cu «cadavre».” (Faptul că un număr mare de bărbați lucrează în Clubul Bohemian ca servitori, permite confirmarea existenței acestor practici.)

 

Rug sacrificial la picioarele Marii Bufniţe – Moloch

 

Cucuvea sau bufniţa, distingem poziţia caractericstică a volatilului pe dolarul american. 

Bufniţa era, de asemenea, o reprezentare a zeiţei sumeriene Lilith, a cărei genealogie este studiată mai în detaliu în articolul Le Seigneur des Anneaux (Stăpânul Inelelor) sau în L’histoire du monde (Istoria Lumii). Un articol dintr-un ziar al comunităţii locale, Santa Rosa Sun (iulie 1993), a informat despre Cultul Canaan și legenda lui Moloch, aflate în uz în cadrul Clubului Bohemian. Cultul păgân al lui Moloch presupune un sacrificiu uman. La mijlocul anilor ʼ80, au existat zvonuri despre crime în părțile îndepărtate ale proprietății. Investigația poliției locale și federale nu a avut succes. 

Potrivit unui observator care era să fie una dintre victime, Clubul Bohemian conţine ascunzători interioare ca un sanctuar închis, locații secrete în decoruri, locuri în care niciun străin nu ajunge, un salon subteran (Underground în engleză, primele litere ale cuvântului – U.N. – fiind abrevierea în limba engleză a Organizației Națiunilor Unite), o cameră întunecată (Dark Room), o sală decorată cu piele (Leather Room) și o cameră a necrofiliei (Necrophilia Room).

Citiți a doua parte a articolului

Citiți și:

Activităţile oculte ale elitei Bohemian Grove filmate cu camera ascunsă

Cei puternici şi bogaţi îşi fac de cap în tabăra de la Bohemian Grove

yogaesoteric

7 septembrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More