Co-fondator Greenpeace, despre încălzirea globală: «Cea mai mare escrocherie din istorie»

 

Patrick Moore, co-fondator Greenpeace, folosește cuvinte dure la adresa mișcărilor ecologiste moderne, numind încălzirea globală „cea mai mare înșelătorie din istorie” și denunțând folosirea de către acestea a sentimentelor de „frică și vinovăție” pentru a-și accentua mesajele.

„Catastrofa climatică este exclusiv o campanie a fricii – mă rog, a fricii și a vinovăției”, a declarat Moore moderatorului Breitbart Radio, Rebecca Mansour. „Vă este teamă că vă omorâți copiii pentru că vă conduceți SUV-ul și emiteți dioxid de carbon în atmosferă și vă simțiți vinovați că faceți asta. Nu există motivații mai puternice decât acestea două.”

„Ticăloșia contemporană privind problemele climatice este cea mai mare amenințare pentru gândirea liberă, de la Galileo încoace.”

„Nimic nu se compară cu asta,” insistă Moore, categorisind mișcarea ecologistă contemporană drept „un amestec toxic de ideologie, politică și religie”.

„CO2 este hrana vieții! Nu este poluare”, declară în mod cvasi-eretic, susținând că folosirea combustibililor fosili de fapt „a salvat viața de la dispariție prematură” pentru că CO2 a scăzut în continuu de la ultima eră glaciară, abia ajungând pentru plantele de pe pământ pentru a supraviețui, până când omenirea a intervenit în timpul Revoluției Industriale.

Moore, care a înființat grupul-pionier al activismului ecologist cu peste 50 de ani în urmă pentru a protesta împotriva războiului nuclear, și-a atras un val uriaș de susținere din partea conservatorilor și a democraților obosiți, după ce a publicat o critică usturătoare la adresa Alexandriei Ocasio-Cortez, a cărei mișcare donquijotescă Green New Deal [Noul Pact Verde – n.tr.] a devenit standardul secolului 21 pentru mișcările ecologiste. El a continuat în aceeași linie, criticând mișcarea anti-schimbări climatice pentru „cooptarea și coruperea” politicienilor și pentru că a permis ca mediul să fie tratat ca o minge de fotbal politic, fără a înțelege sensurile din spatele retoricii.

„Ar fi fost la fel dacă democrații semnau un pact de suicid”, spune Moore.

„Nu numai pentru viitorul lor politic, dar și pentru viitorul economic al SUA, pentru toți acești oameni care susțin Noul Pact Verde, care este un document complet și cumplit de ridicol”.

Dar cele mai dure cuvinte Moore le-a păstrat pentru Mișcarea Răsăritul de Soare, despre care crede că asigură spatele lui Ocasio-Cortez:

„Ei spală creierele acestor copii, făcându-i să creadă că lumea se va sfârși în următorii zece ani. Cu siguranță sunt miliardari în spatele acestor acţiuni. Vreau să știu cine sunt ei. Este necesar să-i vânăm și să-i prindem.”

Citiți și:

Toate minciunile despre încălzirea globală au fost demascate (I)

«Încălzirea globală», o imensă escrocherie de 22 miliarde dolari!

 

yogaesoteric
7 iunie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More