«Coincidențe» pentru cei proști şi nu numai…

Evenimentele de la 11 septembrie 2001 au împins istoria pe un nou făgaş, acela al „luptei împotriva terorismului”. Pe lângă operațiunile militare declanșate împotriva Afganistanului și Irakului, administrația americană a adoptat legi controversate, ce limitează drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Totul fiind justificat cu necesitatea de a asigura protecția și siguranța cetățenilor. Europa la rândul ei pare că se îndreaptă în aceeași direcție după recentele atentate din Franța, numeroși analiști numind evenimentele de la Paris 11 septembrie european.

Analiza evenimentelor de la 11 septembrie a scos la iveală o serie de date care nu se înscriu deloc în versiunea „oficială”, ce incrimina teroriști musulmani, membrii ai Al Qaeda. Anumite fapte și coincidențe semnificative au ridicat încă de la început semne de întrebare. Acum, la mai bine de 10 ani de la atacurile de la World Trade Center, tot mai mulți oameni s-au convins că așa-zisele teorii ale conspirației sunt de fapt o cumplită realitate a conspirației.

Principala sursă de inspiraţie a acestui articol o constituie interviurile cu Dr. Alan Sabrosky, fost director al Departamentului de Studii Strategice al Colegiului militar din SUA, care pot fi vizionate printr-o simplă căutare a numelui acestuia pe canalul YouTube. O altă sursă importantă o constituie seria de documentare 9/11Coincidences
 
Vă prezentăm în cele ce urmează principalele fapte şi coincidenţe semnificative remarcate de diferiți cercetători și analiști legate de atacurile din 11 septembrie 2001, care arată că versiunea prezentată de autorități nu este cea adevărată.

• S-au prăbuşit trei clădiri (zgârie nori) – două turnuri gemene şi o clădire de 47 de etaje – Word Trade Center 7 (WTC7) – care nu a fost lovită de nimic. Sunt singurele clădiri cu structura de oţel prăbuşite vreodată din cauza unui incendiu (vezi ca şi contraexemplul incendiul zgârie-norului din Madrid care a ars ca o flacără fără să se prăbuşească).

• Clădirea WTC 7, care se afla la distanţă de sute de metri de turnurile gemene, nu a fost lovită de vreun avion şi a avut doar mici incendii izolate. Proprietarul ei, Larry Silverstein, a declarat într-un singur interviu că această clădire a fost „trasă” de pompieri, întrucât aceştia aveau deja prea multe victime şi nu puteau să mai lupte cu focul. O astfel de demolare presupune însă o muncă foarte laborioasă, de săptămâni de zile. Această declaraţie a lui Silverstein, retractată ulterior, încalcă oricum versiunea oficială a anchetei care spune că WTC 7 s-a prăbuşit de la sine în urma incendiului. Declaraţia nu a fost luată în considerare şi investigată, nici măcar consemnată de comisia oficială de anchetă.
 

• În WTC 7 un singur etaj era izolat contra incendiilor. Acela a fost singurul etaj care se pare nu a fost evacuat după primele atentate.

• Toate cele trei clădiri prăbuşite aveau acelaşi proprietar/titular al contractului de leasing – Larry Silverstein. Acesta a preluat ansamblul WTC cu câteva luni înainte de atentate, pentru un preţ de 15 milioane de dolari. Preţul a fost atât de mic întrucât zgârie-norii ar fi trebuit renovaţi, între altele pentru înlocuirea asbestului din componenţă. Costul estimat al lucrărilor de îmbunătăţire era de un miliard de dolari. Datorită costurilor foarte mari, se pare că la data de 11 septembrie 2001 complexul opera în pierdere. Silverstein a asigurat ulterior complexul pentru şapte miliarde de dolari. Asigurarea a fost încheiată cu şase săptămâni înainte de atentate. După 11 septembrie, evident că asigurarea a fost încasată de Silverstein, întrucât poliţa de asigurare prevedea terorismul ca incident de plată. Mai mult decât atât, s-au invocat două incidente (două avioane), astfel încât s-a încasat dublul asigurării.
Larry Silverstein e prieten intim cu prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, cei doi telefonându-şi regulat.

• Persoana care a autorizat preluarea contractului de leasing de către Silverstein a fost Lewis Eisenberg, de aceeaşi naţionalitate.

• Prăbuşirile clădirilor WTC arată vizual identic cu prăbuşirile controlate:

• Oţelul se topeşte la 2400 de grade Fahrenheit, în timp ce kerosenul, combustibilul de avion, arde la 1200 grade Fahrenheit.

• Secţiunile (tăiate) găsite în structura de oţel erau identice ca şi la demolările controlate cu explozibil „thermite”.

• Circa 120 000 tone de oțel provenite din prăbuşirea WTC au fost vândute pentru reciclare extrem de rapid, în primele două săptămâni după atentate, marea majoritate fiind trimise în India şi China pentru retopire.

• Silverstein obişnuia să-şi ia micul dejun în fiecare zi la restaurantul Windows of the World aflat la etajul 100 al WTC. Evident că nu a luat micul dejun acolo şi pe 11 septembrie.

• În atentatele de la WTC a murit un singur cetăţean israelian (şi acela neconfirmat) faţă de 15 englezi, 7 germani etc. Proporţia este cu totul improbabilă având în vedere ponderea evreilor israelieni în serviciile financiare. Cu toate acestea, Jerusalem Post anunţa pe 12 septembrie moartea a sute de cetăţeni israelieni ca urmare a atentatelor.

• Cu două ore înainte de atentate, serviciul israelian de mesagerie online ODIGO a transmis avertismente israelienilor care lucrau la WTC – ştire apărută în ziarul de mare tiraj  Haaretz.
 

• Cinci israelieni care se dădeau drept lucrători la o firmă specializată în mutări au fost prinşi filmând atentatul şi bucurându-se! La apelul telefonic al unei doamne au fost arestaţi ca suspecţi de către FBI. Asupra lor s-au găsit și 5000 de dolari cash ascunşi în ciorapi. După 56 de zile au fost însă expulzaţi, la cererea noului „țar” al „security”, Michael Certoff, proaspăt pus în funcţie de preşedintele Bush. Cunoscătorii limbii engleze pot urmări aici un interviu cu femeia care a chemat poliţia, iar aici un interviu cu poliţistul care i-a arestat iniţial pe cei cinci israelieni.
 
• După ce au fost eliberaţi, arestaţii au declarat într-un interviu acordat unei televiziuni israeliene că scopul lor a fost să documenteze evenimentul şi că manifestarea lor provenea de la faptul că Israelul trăieşte cu pericolul terorist în fiecare zi. (vezi linkurile anterioare)
 
• Chertoff, primul secretar general al Departamentului pentru Securitate Internă – departament proaspăt format după atentate cu scopul de a supraveghea şi coordona toate agenţiile CIA, FBI, NSA etc. – are dublă cetăţenie americană şi israeliană! El a hotărât eliberarea celor cinci israelieni.

• Coordonatorul echipei de apărare formate în cadrul Pentagonului în dimineaţa zilei de 11 septembrie a fost Paul Wolfowitz (tot un evreu), promotorul așa-zisei „doctrine Bush”, conform căreia SUA trebuie să neutralizeze din timp pericole exterioare, cum sunt cele legate de terorism, înainte ca acestea să fie traduse în realitate, și aceasta prin lovituri preventive și prin încurajarea democratizării în regiunile implicate. De aici intervenția în Afganistan și Irak.

• O echipă de salvare în cazuri de atacuri teroriste/chimice a fost adusă la New York în ajunul atentatelor – chiar pe 10 septembrie.

• Conducerea sistemului de apărare antiaeriană NORAD a fost transferată cu aproximativ două luni înainte, pentru prima dată în istorie, de la marele stat major (armata) la vicepreşedintele Dick Cheney. Sistemul prevede comandă în caz de alarmă şi ridicare la sol a avioanelor de vânătoare care ar fi putut intercepta în câteva minute orice avion de pasageri deturnat.

• Scenariile simulate de NORAD prevedeau inclusiv atacarea turnurilor gemene de către avioane de pasageri deturnate de terorişti.

• Cu un an înainte de atentate, în 2000, think tank-ul The Project for the New American Century (PNACT), anunţa necesitatea unui nou Pearl Harbour pentru ca poporul american să accepte o serie de războaie în Orientul Mijlociu, de natură să asigure sursele de petrol şi viitorul imperial al Americii.

• Iniţiatorii proiectului PNACT – William Kristoll şi Robert Kagan. Alte personalităţi marcante: Dick Cheney, Richard Perle (arhitectul războiului din Irak), Paul Wolfowitz (viitor preşedinte al Băncii Mondiale), Donald Rumsfeld etc.

• Saudiţii au fost finanţatori ai lui G.W. Bush de-a lungul întregii sale cariere.

• Fratele cel mai mic al lui Bush a fost director general executiv (CEO) al firmei care a asigurat cablarea electrică în WTC şi pe aeroportul Dulles din Washington.

Cui i-au folosit atentatele în timp, pe o scară de la 0/10:

1. Osama bin Laden 0/10 – mort
2. Saddam Hussein 0/10 – mort, fiii săi omorâţi, Irakul ocupat cu sute de mii de victime
3. Al-Qaeda 0/10 – toţi liderii majori de la acea vreme omorâţi, în închisori sau ascunşi
4. Regimul taliban 0/10 – distrus, Afganistanul ocupat
5. Palestinienilor 0/10 – a încetat sprijinul internaţional pentru o bună perioadă de timp; Arafat mort, Hamas în închisori
6. Familia Bush şi acoliţii ei – 10/10
7. Industria armamentului reprezentată de Cheney, Rumsfeld etc. – 10/10
8. Statul Israel – 10/10 (toţi rivalii regionali sunt la pământ, fie sub ocupaţie, fie victime ale „revoluţiei arabe”)
9. Evrei americani – 10/10 mai puternici ca niciodată

Implicaţiile afirmaţiilor lui Alan Sabrosky sunt cutremurătoare. Și nu mai au nevoie de niciun comentariu.

Citiţi şi:

Marea și cumplita înşelătorie a aşa-ziselor atentate teroriste din 11 septembrie 2001

11 septembrie 2001 – o operaţiune sub acoperire a serviciilor secrete


yogaesoteric
5 februarie 2015

 


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More