Colapsul conştiinţei și Epoca anarhiei

 

În ultimul timp s-a produs un colaps al conştiinţei în rândurile occidentalilor. Nedumerirea, dezorientarea, inabilitatea de a face o diagnoză a evenimentelor, sunt evidente. Și nu este de mirare, având în vedere viteza cu care s-au petrecut, în lunile care au trecut, evenimente istorice radicale și cu consecințe la fel de radicale.

Agresiune si eradicarea istoriei

China a eliminat autonomia fostei colonii Hong Kong, fără ca Occidentul să reacționeze ori presa din Marea Britanie să sufle o vorbă. Dimpotrivă, Occidentul avea ochii ațintiți asupra Americii, prevestindu-i colapsul. Privea exact în direcția în care China dorea, dându-i ei oportunitatea de a agresa fosta colonie britanică.

În SUA, evenimentul brutal din 25 mai s-a transformat în anarhie, o anarhie nemaicunoscută din anii ’60. Ea s-a extins și în Europa. Manifestări și acțiuni anarhiste s-au produs în Marea Britanie, Belgia, Franța, iar mai nou și în Australia. Ele sunt atât de radicale și de numeroase, încât dau impresia unui colaps civilizațional.

Statuia lui Churchill a fost dărâmată, temporar, de anarhiști pe motiv că ar fi fost rasist. Alte statui au fost dărâmate în Marea Britanie, Belgia, Franța și în alte locuri cu scopul de a eradica „trecutul rasist” al Occidentului.

Cele mai radicale acțiuni, însă, s-au petrecut tot de unde au pornit, Minneapolis. În Minneapolis consiliul municipal a decis desființarea poliției. Fabricile incendiate din oraș au anunțat că nu se vor mai redeschide și că se vor muta în alte state.

În Buffalo, New York, 57 de polițiști și-au dat demisia după ce doi dintre ei au fost suspendați din funcție pentru că au îmbrâncit un protestatar în vârstă. În New York, poliția a cerut simpatie din partea presei pentru a-și putea face treaba fără a fi demonizată în permanență, dar fără succes. În Atlanta, un grup de polițiști și-au dat şi ei demisia.

Vandalism

În California, steagul american a fost ars, în unele orașe din Old South statuile confederale au fost dărâmate de anarhiști, iar în Seattle, unul din cele mai „progresiste” orașe din lume (și orașul în care locuiește Bill Gates), mii de anarhiști au ocupat primăria, au silit consiliul municipal să elimine poliția, și l-au silit și pe primar (unul dintre cei mai „progresiști” primari ai Americii) să-și dea demisia.

Profesori universitari conservatori din diverse universități americane au fost destituiți din funcție peste noapte. Unele biserici tradiționale au primit ordin de a părăsi clădirile în care se întâlnesc, fiind acuzate de „rasism”.

Unele biserici au fost incendiate. Memorialul Comemorării Victimelor Comunismului din Washington, D.C., a fost vandalizat. Tot mai multe străzi din America au primit nume noi, „George Floyd”. Unele străzi, numite după figuri istorice „rasiste” au fost redenumite.

Anarhiștii au cerut schimbarea numelor monumentelor istorice americane, a bazelor militare americane și a navelor americane de război, pentru a elimina numele persoanelor „rasiste” pe care le poartă pe moment.

O inchiziție nemaiîntâlnită în America din anii ’50 se derulează sub ochii noștri. Dar ceva și mai grav se petrece în America, și, prin extensie în Occident: se produce un gol al raţiunii, un colaps al conştiinţei la cetățenii lor. Nici chiar oamenii cu judecată nu mai pot procesa pe dea-ntregul toate aceste evenimente grave și implicațiile pe care ele le au. Deciziile devin tot mai greu de luat. Fiecare mișcare politică, afirmație a Casei Albe, proiect legislativ, toate au fost politizate.

Acuzaţii de rasism

„Ești rasist” este acuzația favorită a anarhiștilor la adresa persoanelor albe. Anarhiștii din Seattle nu au cerut doar „reformarea” forțelor de ordine, ci „abolirea” în totalitate a forțelor de ordine, reeducarea în masă a tuturor angajaților de stat, a învățătorilor și a profesorilor universitari, pentru a elimina din ei „rasismul”. Au cerut o amnistie generală pentru toți infractorii și închiderea închisorilor. Au cerut „dreptate rasială” ca principiu suprem după care să fie reconfigurată întreaga societate americană.

Există un precedent periculos: revoluția culturală a lui Mao care a ucis 30 de milioane de oameni. Cei 30 de milioane au fost oameni care nu au putut fi „reeducați” ori „reabilitați”.

Există, însă, un precedent istoric și mai periculos: confiscarea puterii politice de către comuniști în Uniunea Sovietică. Anul 1917 a fost greu pentru Rusia. Sleită de puterea militară, într-o stare de colaps economic și politic, într-o stare haotică, oamenii au ieșit cu miile în stradă cerând schimbări.

În conştiinţele lor era un vid enorm. A fost exact momentul în care Germania l-a transportat pe Lenin din Elveția, cu trenul, până la St. Petersburg. A ajuns acolo la timp. Mii de oameni demonstrau pe străzile celui de-al doilea oraș ca mărime al Rusiei. Lenin s-a alăturat grupurilor de anarhiști pe străzi, devenind pentru ei un „mesia” al momentului. Știm cu toții cum s-a terminat istoria începută în St. Petersburg în toamna lui 1917. Este posibil ca ceva asemănător să se petreacă azi în Occident? Am îndrăzni să spunem ca nu e exclus. Este chiar posibil să fi pășit deja din era post-Covid-19 în era anarhiei globale.

Fiii și fiicele Iluminismului devin anarhiști

Fiii și fiicele Iluminismului ne numesc „iraționali”, în timp ce pe ei se numesc „raționali” și „iluminați”. De fapt adevărul este chiar invers. Comportamentul irațional al anarhiștilor continuă, atât a celor care demolează civilizația, istoria, democrația și statul de drept în stradă cu cărămizi și frânghii, cât și al celor mai „cu clasă”, care le demolează din sălile parlamentelor, a consiliilor municipale, din birourile președinților de universități, ori din sălile de conferințe ale imenselor agenții de presă și ziare.

Practic, este imposibil să cunoști ori să citești despre toate acțiunile anarhiste care se petrec zilnic în Occident. Ele toate însă au aceeași temă în comun: persoanele de descendență europeană și Occidentul în general sunt rasiști, fie că recunosc ori nu, istoria lor e o istorie a exploatării rasiale, și tot ce a fost clădit în Occident în ultimii 2000 de ani a fost clădit prin exploatarea tuturor raselor, cu excepția celei europene.

Anarhiștii au dărâmat cu frânghiile şi o statuie a lui Cristobal Colon (Cristofor Columb) în America, amplasată cu aproape 100 de ani în urmă de imigranții italieni. Încă nu au dărâmat statuile lui Abraham Lincoln, dar unele dintre ele au fost vandalizate. În Marea Britanie anarhiștii au făcut la fel cu statuia lui Cecil Rhodes. Au dărâmat-o.

În America, 19 personalități au fost destituite din funcție ori au demisionat din cauza unor afirmații „nepotrivite” la adresa evenimentelor zilei pe care le-au făcut, ori pentru că au refuzat să promoveze perspectivele oficiale ale organizațiilor din care fac parte privind subiectul. Printre victime se află un editor de la New York Times și actori de la Hollywood. Unor poeți li s-au retras din același motiv premiile acordate cu ani în urmă. Unele desene animate au fost interzise după ce au fost etichetate „rasiste” ori că normalizează violența poliției. Showurile „rasiste” și polițienești au fost scoase de pe ecrane.

William Jacobson, unul din cei mai influenți profesori de drept din SUA, a fost atacat într-o scrisoare deschisă de către colegii lui de universitate datorită pozițiilor lui conservatoare privind evenimentele zilei și rolul poliției în societate. Conform unei declarații făcute de el, „oamenii trăiesc în frică în campusul universitar”.

Președintele Trump a fost atacat şi el pentru că a refuzat să modifice numele mai multor baze militare americane, pe motiv că persoanele după care au fost numite au fost rasiste.

Panica și frica de noul val anarhist a intrat și în rândurile politicienilor și, din nefericire, a unor lideri religioși. Democrații din Congresul SUA au „îngenuncheat” în semn de solidaritate cu George Floyd, iar unele biserici și lideri confesionali din America au emis „declarații” oficiale să dea de înțeles că nu sunt rasiști, iar grupurile lor confesionale nu sunt rasiste.

Extremişti radicalizaţi în universităţi

Cine sunt acești anarhiști, ce știm despre ei?

Sunt tineri radicalizați vreme de decenii, dar mai ales în cei 8 ani ai administrației Obama. Sunt tineri care au fost educați într-un spirit ateu, hedonist, cu dispreț față de America, de Occident în general, de creștinism, de credință, de descendenții europeni. Au fost învățați să urască. Au fost educați în marxism și neo-marxism. În ura de clasă. Că unele grupuri din societate sunt bune și altele rele. Că cele rele e nevoie să fie anihilate. Prin reeducare, ori dacă reeducarea e fără succes, prin forță, de către grupurile bune.

În America și în Occident s-au predat, de mulți ani deja, cursuri privind rasismul și imperialismul occidental. Efectul acestei îndoctrinări oarbe se vede azi. Pretutindeni. Sunt tineri care, la terminarea facultății, nu s-au putut integra în piața de muncă pentru că le lipsea pregătirea profesională. În absența locurilor de muncă au devenit cruciați ai multor cauze iraționale și extremiste, îmbrățișând cauze dintre cele mai radicale: lupta împotriva rasismului, real ori ireal, feminismul, mișcările ecologice, mișcările climatice, anti-americanismul, anti-capitalismul, anti-democrația, mișcările pentru „reîntoarcerea în natură”, mișcările pentru abolirea căsătoriei, a familiei, a relațiilor de familie etc. Sunt tineri și mișcări care în ultimul timp se intersectează pe străzile întregului Occident, crezând că istoria le pune la dispoziție oportunitatea unică pentru a demola 2000 de ani de civilizație occidentală și creștină.

Aceștia sunt ei: fiii și fiicele Iluminismului, ai lui Voltaire, Rousseau și Marx. Cei care pretind a se închina în „Templul Raţiunii” şi resping orice conexiune cu trecutul.

Citiţi şi:

Dacă toată lumea îngenunchează, cine se va ridica în apărarea Istoriei și Culturii occidentale?

Lumea ca o puşcărie și «profeții»: Gates şi Rockefeller au prevestit pandemia, iar Pentagonul anarhia urbană! Obiectivul vizat este dictatura globală

 

yogaesoteric
9 octombrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More