Studiu. Cele mai agresive tipuri de cancer ar putea fi tratate prin post şi vitamina C

 

Oamenii de ştiinţă de la USC şi IFOM Cancer Institute din Milano au descoperit că o dietă similară postului ar putea fi mai eficientă în tratarea unor tipuri de cancer în combinaţie cu vitamina C.

În urma studiilor desfăşurate pe şoareci, cercetătorii au constatat că această combinaţie a încetinit dezvoltarea tumorilor la multe tipuri de cancer colorectal; la unii şoareci, combinaţia a provocat chiar şi regresul bolii. Rezultatele au fost publicate în jurnalul Nature Communications.

„Pentru prima oară, am demonstrat cum poate fi tratat cu eficienţă cancerul agresiv cu ajutorul unei intervenţii non-toxice”, a declarat Valter Longo, autorul principal al studiului şi profesor în ştiinţe biologice. „Am ales două tratamente care sunt studiate intens drept intervenţii pentru încetinirea îmbătrânirii – o dietă similară postului (repaus alimentar) şi vitamina C – şi după ce le-am combinat a rezultat un tratament puternic împotriva cancerului”, a adăugat profesorul.

Chiar dacă o dietă care presupune repaus alimentar rămâne o opţiune dificilă pentru bolnavii de cancer, o opţiune mai sigură şi practică este o dietă cu puţine calorii şi bazată pe plante care „păcăleşte” celulele să răspundă ca şi cum trupul ar fi în repaus alimentar.

Rezultatele studiului sugerează că un tratament scăzut în toxicitate precum dieta similară postului, combinată cu vitamina C, are potenţialul de a înlocui tratamentele mult mai toxice, informează MedicalXpress.

Cercetările anterioare privind potenţialul vitaminei C împotriva cancerului au fost contradictorii. Însă, studiile recente încep să arate o anume eficienţă, în special în cazurile combinaţiilor cu chimioterapie.

De asemenea, noul studiu a explicat motivul pentru care cercetările anterioare au arătat o eficienţă limitată. De sine stătător, un tratament bazat pe vitamina C pare să determine celulele KRAS să protejeze celulele de cancer prin creşterea nivelului de feritină, o proteină care stochează rezervele de fier in organism.

Totuşi, prin reducerea nivelului de feritină, oamenii de ştiinţă au reuşit să crească toxicitatea vitaminei C pentru celulele canceroase. În plus, cercetătorii au mai descoperit că bolnavii de cancer colorectal cu nivel crescut al acestei proteine au o şansă mai redusă de supravieţuire.

Oamenii de ştiinţă consideră că, în cele din urmă, cancerul va fi tratat cu medicamente cu toxicitate redusă într-o manieră similară cu cea prin care antibioticele sunt folosite să trateze infecţiile care ucid anumite bacterii, acestea putând fi înlocuite însă de alte medicamente în cazul în care primele nu dau rezultate.


Citiţi şi:

Dr. Pavel Chirilă: «Cei care ţin post fac mult mai rar cancer, aşa că este bine să postiţi periodic»

Cura anticancer. Paralelă între cura naturală și cura chimioterapică

 

yogaesoteric
14 octombrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More