Coldea, mare afacerist, mare

Fostul şef operativ al SRI Florian Coldea s-a recuperat în afaceri. Semnatarul protocoalelor ilegale PICCJ-SRI-ICCJ şi-a deschis firmă împreună cu fostul şef de la Ascultări din SRI, Dumitru Cocoru. Cei doi generali şi-au împărţit profitul 50-50% în Strategic SYS SRL, care are ca obiect „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică”, „testări şi analize tehnice”, „intermedieri în comerţul cu produse diverse” şi realizare de softuri la comandă.

Mare, afacerist, mare intra pe piaţă! Fostul director operativ al Serviciului Român de Informaţii, generalul (r) Florian Coldea, trecut în rezervă în ianuarie 2017, s-a săturat de stat pe bară şi şi-a deschis firmă de inginerie şi consultanţă tehnică, de comerţ cu produse diverse şi de realizare de softuri la comandă, orientat către client. Activităţile inginereşti sunt de altfel şi obiectul principal de activitate al societăţii comerciale nou înfiinţate de Florian Coldea al cărei nume este strategic SYS SRL.

Conform certificatului constatator eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului în baza Legii nr. 26/1990 privind registrul comerţului, semnatarul protocoalelor ilegale dintre PICCJ-SRI-ICCJ din 2009, generalul (r) Florian Coldea a înfiinţat împreună cu fostul şef al ascultărilor şi interceptărilor din SRI, generalul (r) Dumitru Cocoru, în 7 iulie 2020, societatea Strategic SYS SRL, în care fiecare deţine 50% părţi sociale. Ceea ce înseamnă că profitul se va împărţi egal între cei doi, la fel ca şi pierderile.

Din certificatul constatator aflăm astfel că funcţia de administrator la Strategic SYS este deţinută de generalul (r) Dumitru Cocoru – trecut în rezervă în 9 iunie 2016, dată la care Klaus Iohannis a semnat şi decretul de înaintare a acestuia în gradul de general cu patru stele – funcţie pe care fostul şef al ascultărilor din SRI o ocupa probabil pentru că mai deţine, încă din 2017, o societate comercială, Justsys Software SRL, în care este asociat unic şi ar avea deja know-how-ul necesar.

Şi dacă vă întrebaţi ce ar putea face doi generali SRI la pensie, aflaţi că aşchia nu a sărit departe de activitatea pe care o desfăşurau în Serviciul Român de Informaţii, de vreme ce Strategic SYS SRL are ca domeniu de activitate principal codul CAEN 7112 – Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legată de acestea.

La categoria „şi altele”, cei doi generali în rezervă şi-au ales activităţi care au legătură tot cu domeniu IT, inginerie, calculatoare şi înregistrări.

Iată care sunt activităţile desfăşurate „în afara sediului social şi a sediilor secundare” de către cei doi generali în rezervă, conform CAEN-urilor obţinute de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului:

7490 – Alte activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice n.c.a.
7219 – Cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie
7120 – Activităţi de testări şi analize tehnice
7112 – Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea
7022 – Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management
6209 – Alte activităţi de servicii privind tehnologia informaţiei
6203 – Activităţi de management (gestiune şi exploatare) a mijloacelor de calcul
6202 – Activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei
6201 – Activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)
4619 – Intermedieri în comerţul cu produse diverse
4618 – Intermedieri în comerţul specializat în vânzarea produselor cu caracter specific, n.c.a.

Lumea Justiţiei a publicat certificatul constatator, accesibil aici.

Citiţi şi:
Serviciul Român de Informații în politică
Dezvăluiri incendiare: SRI punea ţara la cale cu şefi din DNA, magistratură, miniştri şi politicieni la tenis şi la chermeze!

 

 

yogaesoteric
27 aprilie 2021

 

1 Comentariu
  1. nicu spune

    Coldea s a retras in anul 2, de la politehnica din Timisoara. Scoala grea, nu oricine reusea sa absolve. Ce activitati de inginerie este el calificat sa presteze?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More