Dezvăluiri incendiare: SRI punea ţara la cale cu şefi din DNA, magistratură, miniştri şi politicieni la tenis şi la chermeze!

 

Operaţiunea „Noi suntem statul!”


,,Am scris despre modul în care în ultimii 10-12 ani era coagulat un grup de interese în jurul SRI, prin cei doi oameni care au marcat existenţa acestui serviciu în ultimii 10 ani: George Maior şi Florian Coldea. Am prezentat una din modalităţile prin care, la cel mai înalt nivel al Statului, se organizau întâlniri informale: tenisul. Cuplurile care jucau erau formate din Maior – Dragnea contra Coldea – Ponta. Dar nu numai despre asta este vorba”, scrie editorialistul Dan Andronic în EVZ.Dan Andronic

Redăm integral editorialul:

Trebuie să recunosc că auzisem despre partidele de tenis, dar nu am participat niciodată, nefiind invitat, și că ştiam despre întâlnirile de la K2, dar nu fusesem niciodată prezent. Relatările unora le-am verificat cu ajutorul altora, iar faptul că nu am participat îmi dă libertatea să scriu despre ele în ciuda relaţiei pe care am avut-o cu unii dintre protagonişti.

Operaţiunea „Noi suntem Statul!” a început prin închegarea unor relaţii de prietenie. Tenisul era doar una dintre modalităţile prin care se socializa.

În unele perioade de timp, chiar săptămânal, se organizau partide de dublu, la care participau:
– George Maior, directorul SRI;
– Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI;
– Victor Ponta, prim-ministru;
– Gabriel Oprea, într-o perioadă ministru al Apărării şi de Interne;
– Liviu Dragnea, vicepremier;
– Vasile Dîncu, sociolog şi unul din prietenii apropiaţi al lui George Maior şi Florian Coldea.

Gravitau în jurul acestei adunări: Horia Georgescu, directorul Agenţiei Naţionale de Integritate, Eugen Bejenariu, deputat PSD, şi, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă: Sebastian Ghiţă.

Unde a început totul

Ceea ce trebuie spus este că la început, în anul 2010, existau două locuri în care se juca tenis la nivel înalt: la baza de sport a lui Dinu Pescariu şi la ştrandul Generalilor, o bază de agrement de pe malul lacului Băneasa, aflată în administrarea MApN. Cea de-a doua locaţie era considerată mult mai discretă, fiind protejată informativ de DGIA, aşa că acolo aveau loc partidele de tenis la care participau doar George Maior, Florian Coldea, Victor Ponta, Gabriel Oprea şi, surpriză, Liviu Dragnea.

Cele mai multe partide de tenis erau organizate după formula: Liviu Dragnea / George Maior contra Victor Ponta / Florian Coldea. Gabriel Oprea juca mai rar, stătea mai mult pe bancă, iar Vasile Dîncu aproape deloc.

Cum s-au mutat partidele de tenis de la Pescariu la T14

O informaţie importantă este că după anul 2013, odată cu scandalul Microsoft, s-a evitat terenul de tenis de la baza lui Pescariu. Locaţia preferată a lui Florian Coldea pentru partidele de tenis cu Victor Ponta şi Liviu Dragnea s-a schimbat, cuplurile menţionate fiind invitate la o vilă de pe Aleea Privighetorilor denumită, codificat, T14.

Ce era T14? O locaţie a SRI aflată în apropierea Grădinii Zoologice, era locul în care se mutase Florian Coldea. De afară, se vede doar un gard lung şi verde, un post de pază şi o casă dărăpănată mai în faţă. Numai că după o lizieră de copaci se dezvăluie, potrivit imaginilor din satelit, o ditamai vila şi DOUĂ TERENURI DE TENIS. Construite din fondurile operative ale SRI, bănuiesc. Potrivit unor surse din SRI, în această vilă se mutase prim-adjunctul SRI, iar terenurile de tenis fuseseră construite la cererea sa.

În această locaţie, T14, era văzută foarte des şi Laura Codruţa Kovesi.
Aici aveau loc discuţiile cele mai sensibile, după partidă având loc, de fiecare dată, o masă de „refacere” la care se aşezau toţi şi puneau ţara la cale. T14 era locaţia de întâlnire doar pentru cei foarte apropiaţi, fiind folosită şi pentru întâlnirile cu diplomaţii americani invocaţi de Sebastian Ghiţă. În mod strategic, casa lui Florian Coldea este situată gard în gard cu un cartier în care locuiesc mulţi cetăţeni străini, inclusiv americani.

„Au avut loc sute de astfel de întâlniri”

„Pe doamna Kovesi am cunoscut- o în sediile SRI. La K2, la K4 şi la T14. Acolo ne întâlneam de minimum două ori pe săptămână, încă din anul 2010. Şi a durat această serie de întâlniri până în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat în aceşti ani. La unele dintre întâlniri erau prezenţi doar generalul Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi un şef al staţiei CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezenţa doamnei Kovesi şi a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul şef al doamnei Kovesi. Iar al doilea este Eric Easley, poate actualul şef al doamnei Kovesi.” – Sebastian Ghiţă, într-una din înregistrările sale.

Ştrandul Generalilor, protejat informativ de DGIA, K2 de către SRI

La ştrandul Generalilor s-au purtat primele discuţii despre aducerea Laurei Codruţa Kovesi de la Bruxelles în fruntea DNA, aici s-a discutat despre implicarea SRI în activitatea Direcţiei Anti-Fraudă din cadrul ANAF, despre transferul bazei de la Olăneşti sub autoritatea SRI. Ulterior, aceste discuţii au fost materializate prin hotărâri ale guvernului condus de Victor Ponta, fiind continuate la T14. La T14 se discuta politică la nivel înalt, Victor Ponta, personajul cel mai important al acestei construcţii, fiind o punte de legătură între instituţii, un mod de materializare a influenţei SRI în mod direct în guvernare. Este greu de spus cât de mult şi-a dat seama Victor Ponta că participă la consolidarea unui regim de forţă, un sistem care urmărea infiltrarea ofiţerilor de informaţii în structurile importante ale Statului.

Numai că, surpriză! Partidele de tenis erau doar partea distractivă a Operaţiunii „Noi suntem statul!”. Un moment important al relaţiei între SRI – DNA – ICCJ – Politicieni se desfăşura în locaţia denumită conspirativ K2, un imobil somptuos de pe Bulevardul Mircea Eliade, fost Primăverii, aflat în admnistrarea SRI. Aici aveau loc petreceri cu zeci de invitaţi, adevărate momente de team-building în cadrul Operaţiunii „Noi suntem statul!”. K2 nu era folosită doar pentru momente oficiale, de tip Bilanţul Anual al SRI sau Ziua Brigăzii Antiteroriste, evenimente oficiale, ci şi pentru sărbători private.

Ziua de naştere a lui Florian Coldea, prilej de socializare cu judecători şi procurori

Un exemplu! Ziua de naştere a lui Florian Coldea din 2013 şi 2014 a fost sărbătorită în luna septembrie, fostul prim-adjunct SRI fiind născut în data de 21 ale lunii.
Vila din Bdul Mircea Eliade nr 40, celebra K2, aleasă pentru petrecere, este extrem de opulentă. Aici a fost sărbătorit şi George Maior, numai că acum vă vom povesti despre ziua lui Florian Coldea. Repet, ziua de naştere, nu un eveniment oficial al SRI.Florian Coldea
 

Numărul de invitaţi era extrem de restrâns

Invitaţi toţi numai unul şi unul şi o să-i redau pe cei mai interesanţi, cu precizarea că o să dau doar funcţia cea mai importantă (la momentul respectiv). Oricum, aceste întâlniri au avut loc pe parcursul mai multor ani, formula fiind schimbată doar parţial. Nucleul dur a rămas.
– George Maior – directorul SRI;
– Victor Ponta – prim-ministru;
– Gabriel Oprea – vicepremier, fost ministru al Apărării, viitor de Interne;
– Liviu Dragnea – vicepremier;
– Robert Cazanciuc – ministrul Justiţiei;
– Horia Georgescu – preşedintele ANI;
– Vasile Blaga – co-preşedintele PNL;
– Ilie Sârbu – senator PSD, socrul lui Ponta;
– Teodor Meleşcanu – director SIE;
– gen-maior Marian Hăpău – directorul DGIA;
– Ilie Botoş – consilier al ministrului Apărării;
– Livia Stanciu – preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie;
– Laura Codruţa Kovesi – procuror şef DNA;
– Alina Bica – procuror şef DIICOT;
– Horia Valentin Şelaru – fost procuror, actual judecător la ICCJ;
– Lia Palade – procuror şef la PCA Bucureşti;
– Bogdan Licu – prim adjunct al Procurorului General
– Oana Hăineală – procuror, membru CSM;
– Codruţ Olaru – DIICOT;
– Petre Tobă – chestor, şeful Poliţiei Române, viitor ministru de Interne;
– Lucian Pahonţu – şef SPP;
– gen SRI Dumitru Dumbravă – omul care răspundea de câmpul tactic din Justiţie.

Din afara sistemului de forţă mai erau prezenţi la toate aniversările încă două persoane importante pentru înţelegerea situaţiei:
– Mihaela Nicola – specialist PR, proprietarul unei agenţii responsabilă de imaginea SRI şi se pare că şi a Laurei Codruţa Kovesi. Oricum, sursele care ne-au relatat despre aceste întâlniri ne-au spus că Mihaela Nicola stătea la masă cu şefa DNA, una lângă alta.
– Vasile Dîncu – sociolog, prieten cu mare parte din cei de sus.Mihaela Nicola

Dovezi suplimentare pentru aceste întâlniri pot fi găsite în arhivele SRI, întrucât de fiecare dată era prezent fotograful oficial al serviciului de informaţii care imortaliza persoanele la sosire.

„Corupţia sistemului judiciar”

„Concret, dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul / atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze. Această manieră de lucru, în care suntem angrenaţi alături de procurori, poliţişti, judecători, lucrători ai DGA ori ai altor structuri similare a scos la iveală punctual şi aspecte care ţin de corupţia sistemului judiciar, în limite care nu trebuie tolerate, dar nici exagerate.” – general SRI Dumitru Dumbravă

Nimic despre Băsescu

Întrebarea care se pune este în ce măsură era normală o asemenea alăturare de ofiţeri SRI, politicieni, judecători, procurori.
După care urmează o alta, firească: cât ştia Traian Băsescu din ceea ce se discuta acolo.
Greu de spus, pentru că la acel moment toţi păreau oamenii lui Băsescu. Sau cel puţin aşa credea preşedintele (de la momentul respectiv, al) României, fără să înţeleagă că sub el se edifica un sistem de tip PCR – Pile / Cunoştinţe / Relaţii, care avea ca obiectiv instituirea unui control absolut asupra României.
Poate fi considerat un eşec al lui Traian Băsescu? Din nou, greu de spus, pentru că în mod cert ştim doar că el şi apropiaţii lui au devenit victimele malaxorului SRI-DNA.

„Au jucat dublu”

„Din EVZ am aflat că, în timp ce mă informau pe mine, Maior şi Coldea jucau tenis, secondaţi de Vasile Dîncu. Nu am motive să nu-l cred pe Dan Andronic, că la partidele de tenis urmate de un şpriţ şi o masă nu s-a discutat ce bine ar fi să fie doamna Kovesi la DNA… Oamenii ăştia au făcut un joc dublu, să le fie bine în orice situaţie! Dîncu, Coldea, Maior aveau interese şi le rezolvau, e clar (…) În dosarul Elenei Udrea nu sunt probe concludente. Nu poţi cere 21 de ani dacă eşti normal la cap! Procurorii se tem de achitare. DNA este într-o situaţie dificilă”, a declarat Traian Băsescu în 4 martie a.c.

Citiţi şi:

Așa s-a născut câmpul tactic – Jurnalistul Dan Andronic, dezvăluiri despre Operațiunea SIPA

Analiză devastatoare: Cum a luat-o razna binomul şi «buboiul» din SRI

SRI – Serviciile Ne…Române de Interese sau am putea spune Serviciile Române de… Infracțiuni

 

yogaesoteric
8 decembrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More