Columbia a ridicat ștacheta în ceea ce privește «drepturile LGBT»: 3 homosexuali s-au căsătorit legal

 

Premieră mondială în Columbia, unde o relaţie gay între trei bărbaţi a fost legalizată. Hugo Prada, Manuel Bermudez şi Alejandro Rodriguez şi-au legalizat relaţia la un notar din Medellin şi urmează să se căsătorească oficial peste câteva luni. Avocatul care i-a ajutat să facă actele spune că este primul mariaj de acest fel din lume, dar că legislaţia din Columbia, ţară care a legalizat recent căsătoriile gay, nu împiedică cu nimic o relaţie între trei bărbaţi.

Cum însă legile stipulează clar că o căsătorie este între două persoane, a fost nevoie să se găsească o nouă denumire pentru această relaţie – „uniune patrimonială specială” sau, mai familiar, „trieja”.

Documentul oficial afirmă că Prada, Bermudez şi Rodriguez constituie o familie şi fiecare dintre ei este partenerul legal al celorlalţi doi. Bermudez şi Rodriguez sunt împreună de 18 ani, fiind primul cuplu gay din Columbia recunoscut legal. Ulterior, în relaţia lor au apărut alţi doi bărbaţi, Hugo Prada şi Alex Esneider Zabala, însă între timp Zabala a murit – altminteri ar fi urmat legalizarea relaţiilor între 4 bărbaţi.

Avocatul lor spune că există numeroase astfel de relaţii în Columbia, dar sunt clandestine. Conservatorii din această ţară au protestat vehement şi au cerut chiar o anchetă disciplinară în cazul notarului care a legalizat relaţia.


Citiți și:

Cade și ultima redută a Marii Britanii. Premierul homosexual al Irlandei de Nord: legalizarea căsătoriei gay este «doar o chestiune de timp»

Bizara impunere în forţă a homosexualilor

O activistă LGBT mărturisește: «Legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex este doar o diversiune. Noi vrem ca familia să nu mai existe»
 

yogaesoteric
4 noiembrie 2017

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More