Fapte șocante în SUA: 100 de persoane împușcate la Chicago, de Ziua Independenței

 

Weekend-ul prelungit care a inclus Ziua Independenţei SUA a fost deosebit de sângeros la Chicago, a treia metropolă americană, unde cel puţin 101 oameni au fost răniţi prin împuşcare, dintre care 14 au decedat, transmit AFP, BBC News şi Xinhua, citând cotidianul The Chicago Tribune.

Cea mai tânără dintre victime avea 13 ani, iar cea mai vârstnică 60 de ani. Violenţele au fost localizate cu precădere în cartierele din sudul şi din estul oraşului, potrivit Agerpres. Acest grav bilanţ a fost consemnat în pofida desfăşurării pe străzi a mai mult de 1.000 de poliţişti suplimentari. Preşedintele american Donald Trump a trimis agenţi federali pentru a ajuta poliţia să lupte împotriva bandelor locale.

Aproape jumătate dintre atacuri s-au produs într-un interval de 12 ore, între marţi, 4 iulie, ora 15:30, şi miercuri, 5 iulie, ora 03:30.

Numărul victimelor este semnificativ mai ridicat decât în anul 2016, când în weekend-ul de Ziua Independenţei au fost împuşcaţi, pe parcursul a trei zile, 66 de oameni, dintre care patru au decedat.

Potrivit cotidianului The Chicago Tribune, bilanţul persoanelor împuşcate în acest oraş în 2017 a depăşit 1.800. Cifra nu este totuşi la fel de ridicată ca anul trecut, când în primele şase luni au fost împuşcate 2.035 de persoane.

Criminalitatea ridicată din Chicago se află în atenţia constantă a presei, mai ales că metropola este şi oraşul fostului preşedinte Barack Obama. Într-un raport oficial din luna ianuarie, poliţia locală a fost criticată pentru abuzuri. Raportat la numărul populaţiei, violenţele armate din Chicago sunt totuşi la un nivel mai scăzut decât în alte oraşe, precum Baltimore sau St Louis.


Citiţi şi:

Paşi siguri către domnia legii marţiale

Dreptul fundamental la libertate individuală este azi de domeniul istoriei
 

yogaesoteric
4 noiembrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More