Comentarii lămuritoare cu privire la momentul Hiatus-ului anual din 27 august 2005

Anul acesta momentul de maxim al Hiatusului anual va fi în data de 27 august la ora 14:23 

Acest moment profund benefic poate să genereze un impact spiritual foarte puternic, atât la nivel individual cât şi la nivelul întregii naţiuni. HIATUS-ul din acest an se corelează cu unele configuraţii şi aspecte astrologice care sunt foarte favorabile realizării unui salt spiritual semnificativ şi tocmai de aceea el prezintă o importanţă deosebită din punct de vedere al evoluţiei spirituale.

În acest an, momentul hiatusului astrologic facilitează în mod special (mai mult decât în ceilalţi ani) manifestarea energiilor subtile astrale foarte elevate, profund spirituale, care permit fiinţei umane să se deschidă rapid lăuntric şi să asculte vocea tainică a conştiinţei superioare care totdeauna ne spune dacă o anumită acţiune pe care o realizăm la un moment dat (sau pe care doar intenţionam să o realizăm) este sau nu este just integrată în armonia divină universală.

În acest an, momentul de Hiatus se află într-o corespondenţă tattva-ică foarte specială cu influxurile subtile astrale ale planetei Saturn, care vor facilita amplificarea discernământului şi dobândirea stării de înţelepciune, mai ales pentru aceia care aplică în mod corect şi cu perseverenţă noţiunile spirituale şi elementele practice care le-au fost oferite. Astfel, această conjunctură astrală permite fiinţei să devină gradat conştientă de tot ceea ce este benefic şi divin armonios, atât pentru ea însăşi, cât şi pentru ceilalţi oameni.

Totodată, datorită acţiunii foarte eficiente a energiilor subtile profund spirituale care vor fi angrenate în timpul Hiatus-ului, în fiinţa noastră va fi trezită capacitatea de a percepe manifestarea Armoniei sau a Ordinii universale ca fiind expresia (oglindirea exterioară) rigorii divine (stricteţii Legilor divine). De asemenea, atunci vom putea realiza lăuntric şi cu convingere necesitatea imperioasă de a alege şi de a urma pe deplin conştienţi şi responsabili calea spirituală în această viaţă.

Prin alegerea pe care noi o putem face în acest moment privilegiat (momentul Hiatusului) vom avea posibilitatea să ne descoperim menirea din această viaţă şi să ne hotărâm astfel propriul destin. Vom putea să intuim şi să conştientizăm atunci cu mult mai mare claritate care sunt consecinţele benefice (care vor apărea mai devreme sau mai târziu) ale tuturor alegerilor şi acţiunilor divin integrate pe care noi le realizăm şi mai ales să înţelegem că aproape totdeauna cei care realizează fapte grave şi acţiuni îndreptate împotriva legilor divine ale firii, vor trebui să “plătească” mai apoi (ATUNCI CÂND SOSEŞTE MOMENTUL “SCADENŢEI”) pentru toate aceste rele. Energiile spirituale înalte vor determina fiinţele care aleg să facă rău şi adeseori chiar le vor constrânge să devină şi ele, gradat, conştiente de ceea ce este divin şi armonios în Creaţie.

Energiile sublime care se vor manifesta în momentul Hiatus-ului din acest an îi vor ajuta mai ales pe cei care, având o deplină credinţă în Dumnezeu (care le va fi amplificată de această conjunctură astrală), doresc să se transforme profund din punct de vedere spiritual şi să-şi reveleze esenţa ultimă a fiinţei, Sinele Suprem (ATMAN).

Chiar şi cei care sunt mai puţin pregătiţi, cu un minim efort vor fi capabili să se roage la Dumnezeu cu toată fiinţa lor şi să manifeste o iubire copleşitoare şi necondiţionată pentru tot ceea ce îi înconjoară. Totodată, ei vor putea să experimenteze cu mai mare uşurinţă stări extatice în meditaţiile profunde pe care le realizează (Laya Yoga). În această direcţie este indicată practica tehnicii paratrăznetului în dimineaţa zilei de 27 august, precum şi tehnica de Shambhavi Mudra (timp de 15 minute) chiar înaintea realizării spiralei de Hiatus (atunci când capacitatea individuală de concentrare mentală va fi mult amplificată de energiile astrale specifice acelui moment).

De asemenea, momentul foarte special al Hiatus-ului din acest an va favoriza depăşirea cu succes a tuturor obstacolelor şi testelor spirituale care se manifestă şi se vor mai manifesta în această perioadă, mai ales pentru aceia care vor realiza starea de unitate în grup şi vor acţiona la unison în această direcţie, deoarece forţa spirituală a grupului (constituit din fiinţe umane care împărtăşesc aceleaşi idealuri şi scopuri spirituale) va fi în acest caz extraordinar de mare, depăşind cu mult forţele însumate ale participanţilor. Un astfel de grup spiritual ai cărui membri acţionează în mod conştient, la unison şi în deplin acord cu Armonia Divină, va fi inspirat şi susţinut de Dumnezeu în acest moment privilegiat de Hiatus, va putea depăşi cu succes toate probele şi încercările din această perioadă şi totodată va fi un exemplu pentru ceilalţi oameni, câştigându-le respectul, recunoaşterea şi suportul prin exemplele pozitive pe care le oferă şi prin nobleţea idealurilor pe care le inspiră.

Această conjunctură astrală favorizează depăşirea cu succes a experienţelor negative şi a celor traumatizante, actuale sau trecute (de exemplu, a nedreptăţilor sau a persecuţiilor), care s-au impregnat în subconştient, depăşire care se va realiza prin aducerea acestor experienţe “la lumină” în mentalul conştient. Un alt aspect foarte important, a cărui manifestare va fi favorizată de energiile subtile care vor fi angrenate în momentul Hiatus-ului şi care totodată va avea ample ecouri de natură biologică şi psihologică asupra fiinţei umane, îl constituie amplificarea stării de detaşare. Declanşând anumite trăiri, stări, evenimente şi procese în existenţa noastră, momentul Hiatus-ului din acest an va permite să ieşim (în funcţie de Karma individuală şi niciodată la întâmplare) din închisoarea limitărilor de tot felul, a animalităţii noastre şi a ataşamentelor terestre, eliberându-ne mai mult sau mai puţin brutal din lanţurile vieţii instinctuale şi a pasiunilor înrobitoare ale acesteia, pentru a ne orienta astfel în mod ferm şi constant pe calea Adevărului şi a Armoniei Divine.

Conştientizarea plenară şi profundă a efectelor benefice, de o mare complexitate şi bogăţie, pe care le favorizează Hiatus-ul din acest an, va constitui pentru aceia care aspiră cu sinceritate la starea de îndumnezeire un veritabil impuls spiritual (manifestare a Graţiei Divine), al cărui ecou va fi resimţit în zilele şi chiar în săptămânile următoare, oferind posibilitatea unei veritabile şi profunde transformări spirituale a fiinţei.

yogaesoteric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More