Comisia de la Veneția: Interzicerea predării în școli despre homosexualitate și transgender încalcă drepturile omului

Legea adoptată de Ungaria care interzice predarea în şcoli a chestiunilor transgender şi despre homosexualitate încalcă standardele internaţionale privind drepturile omului, a susţinut Comisia de la Veneţia, un panel de experţi în materie constituţională al Consiliului Europei, relatează Reuters.

Actul normativ, adoptat în iunie anul trecut şi care a atras critici severe din partea instituţiilor europene şi a unor lideri vest-europeni, prevede că „pornografia şi conţinuturile ce reprezintă sexualitatea sau promovează devierea de la identitatea de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârste sub 18 ani”, pentru a preveni abuzurile împotriva copiilor.

Dar Comisia de la Veneţia consideră că „dimpotrivă, amendamentele contribuie la crearea unui «mediu ameninţător», unde copiii LGBTQI pot fi victime ale unor riscuri legate de sănătate, «bullying» şi «hărţuire»”.

Amendamentele lasă loc numai învăţământului părtinitor, deschizând uşa stigmatizării şi discriminării persoanelor LGBTQI”, crede acest panel de experţi, în opinia căruia respectiva lege ungară nu corespunde standardelor internaţionale privind drepturile omului şi nu le asigură copiilor acces la informaţii obiective şi nepărtinitoare cu privire la identitatea de gen şi orientarea sexuală.

Comisia Europeană, a cărei preşedintă Ursula von der Leyen a descris această lege drept o „ruşine”, a iniţiat o procedură juridică împotriva Ungariei, disputa adâncind conflictul dintre Budapesta şi Bruxelles pe tema statului de drept.

Citiți și:
Dubla măsură a „virtuoșilor”: În timp ce Ungaria este crucificată pentru o lege de protecție a minorilor, UE tace în privința suprimării conturilor activiștilor LGBT de către China
Cine sunt experții «independenți» ai ONU care vor să bage copiilor din România educația sexuală obligatorie în școli și grădinițe

 

yogaesoteric
17 aprilie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More