Dubla măsură a „virtuoșilor”: În timp ce Ungaria este crucificată pentru o lege de protecție a minorilor, UE tace în privința suprimării conturilor activiștilor LGBT de către China

Rețeaua socială chineză WeChat a șters zeci de conturi ale activiștilor LGBT din Universitățile chineze, afirmând că unele au încălcat regulile asupra informațiilor distribuite pe internet, însă există suspiciunea că în spate ar fi vorba de fapt de o represiune asupra conținutului homosexual din mediul online, scrie Reuters.

Membrii mai multor grupuri LGBT au declarat pentru Reuters că accesul la conturile lor a fost blocat și au descoperit ulterior că tot conținutul lor a fost șters.

Mulți dintre noi au fost blocați în același timp”, a spus managerul de cont al unui grup care a refuzat să fie identificat din cauza sensibilității problemei. „Ne-au cenzurat fără niciun avertisment. Toți am fost șterși.

Tentativele Reuters de a accesa unele conturi au fost întâmpinate cu o notificare de la WeChat în care se spunea că grupurile „au încălcat reglementările privind gestionarea conturilor care oferă servicii de informare publică pe internetul chinezesc”.

Alte conturi nu au apărut în rezultatele căutării. WeChat nu a oferit niciun răspuns la întrebările Reuters.

Homosexualitatea a fost clasificată ca tulburare mintală în China până în 2001, când a devenit legală. Cu toate acestea, anul acesta, o instanță a confirmat descrierea pe care o universitate a făcut-o homosexualității ca „tulburare psihologică”.

Cu toate că de la aceste acte de cenzură a trecut ceva timp, nu s-a auzit nicio reacție din partea Uniunii Europene sau a vreunui lider european. Nici organizațiile care luptă pentru „drepturile omului” nu s-au făcut auzite.

Reacția este cu totul opusă celei din cazul Ungariei, țară care a fost acuzată vehement de liderii europeni pentru o lege de protecție a minorilor față de promovarea homosexualității și a transgenderismului. Legea, aflată deja în vigoare, nu a avut niciun impact asupra comunității LGBT, dar totuși a fost criticată vehement. Premierul Olandei a cerut scoaterea Ungariei din UE, iar președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a somat Ungaria să renunțe la lege, altfel maghiarii se vor „confrunta cu forța legilor europene”.

17 țări din UE au semnat o scrisoare de condamnare a Ungariei pentru această lege. România nu s-a aflat printre acestea.

În același timp, cenzurarea brutală și fără explicații a activității conturilor LGBT de către „facebook-ul chinezesc” nu a trezit, până la ora redactării acestui material, nicio reacție.

Citiţi şi:
6 motive pentru care creștinii nu susțin „mândria” LGBT
Ungaria, declarație fulminantă de independență: „Spunem NU hegemoniei ideologice a UE”

 

yogaesoteric
30 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More