Compania Apple șterge aplicații ce ofereau Biblia și Coranul în China pentru a face pe plac regimului comunist de acolo

Compania „Apple” a eliminat o aplicație populară ce conținea Biblia în întregime și o aplicație cu Coranul în China, după ce regimul țării comuniste a considerat că aplicațiile „au încălcat legile locale” privind găzduirea textelor religioase, informează Christian Post.

Bible App by Olive Tree, care are peste 1 milion de descărcări, și Quran Majeed, folosit de milioane de musulmani, au fost eliminate din cauza unor „probleme de conformare”, a declarat compania de tehnologie pentru BBC.

Apple a refuzat să comenteze, dar a direcționat redacția BBC către politicile companiei privind drepturile omului: „Ni se cere să respectăm legile locale și, uneori, există situații complexe în care este posibil să nu fim de acord cu guvernele”.

Directorul executiv (CEO) al Apple, Tim Cook, a fost acuzat de ipocrizie din partea politicienilor din SUA pentru că a vorbit despre politica americană, dar a rămas tăcut despre China.

Autoritățile chineze elimină, de asemenea, aplicațiile legate de creștinism și conturile publice WeChat creștine, întrucât noi măsuri administrative extrem de restrictive asupra personalului religios au intrat în vigoare la începutul anului trecut.

„Open Doors” (organizație care sprijină creștinii persecutați) estimează că în China există peste 97 de milioane de creștini, dintre care mulți se închină în biserici subterane neînregistrate sau ilegale.

Organismul de supraveghere a persecuției, cu sediul în SUA, „International Christian Concern” (ICC), a aflat despre peste 100 de incidente de persecuție creștină în China între iulie 2020 și iunie 2021, în timp ce regimul comunist al țării urmărește să forțeze grupurile religioase independente să devină mecanisme ale Partidului Comunist Chinez.

ICC a găsit în perioada de raportare 23 de incidente în care autoritățile au demolat structuri și simboluri religioase, se arată în raportul grupului.

Partidul Comunist Chinez a dărâmat, distrus și îndepărtat numeroase biserici din China, în special cele care au refuzat să se supună controlului său”, scrie în raport.

ICC a evidențiat situația dificilă a unei librării bisericești care a fost forțată să afișeze Mica Carte Roșie a lui Mao Zedong în locul Bibliei. De asemenea, Administrația pentru Afaceri Religioase a ordonat creștinilor să studieze cartea președintelui Xi și să-i memoreze discursurile.

Citiți și:
Raport: China îi torturează pe creștini în facilități secrete pentru a renunța la credință
De ce este îngrozită China de Creștinism

 

yogaesoteric
21 martie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More