Conexiunea divină

La nivelul lobulului temporal drept al creierului uman se află receptorul şi totodată decodorul capacităţilor paranormale

de Violeta Bucur

„Miracolul sau ceea ce numim magie

 nu se află în afara legilor naturale şi nici nu este

un fenomen străin acestor legi. Ci însăşi legile, prin faptul că

rămân încă neînţelese, sunt în realitate miraculoase.”


În 1997, neurologii de la Universitatea San Diego din California au făcut cunoscut faptul că la nivelul lobulului temporal drept al creierului uman a fost descoperită o zonă care face posibilă comunicarea cu Divinul. Oamenii de ştiinţă au vorbit despre el ca despre „un modul divin, special conceput pentru a face posibilă ascultarea vocii Cerului”.

De fapt, încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, anatomiştii au demonstrat faptul că emisfera dreaptă a creierului uman este capabilă de percepţii extrasenzoriale şi mistice, cum ar fi cele din timpul experienţelor de ieşire din trup.
 
Cu 40 de ani în urmă doctorul Wilder Penfield, neurochirurg, a descoperit că stimularea electrică a unei anumite zone de pe lobul temporal drept declanşează senzaţii de tipul experienţelor la graniţele dintre viaţă şi moarte (în limba engleză Near Death Experience, NDE).

Aceeaşi concluzie a avut-o şi doctorul Michael Persinger care a declarat că posibilitatea de a trăi această experienţă este o consecinţă a modului în care este construit creierul uman. Acesta mai susţine şi că majoritatea oamenilor sunt capabili să înveţe să trăiască astfel de experienţe de percepere a Divinului şi să le reproducă la voinţă.

Un alt cercetător, doctorul Morse a studiat timp de 15 ani copii care au trăit experienţe la graniţele dintre viaţă şi moarte. Unii dintre aceştia se aflau la RMN (prescurtarea de la rezonanţă magnetică nucleară, un examen medical care se foloseşte de un câmp magnetic şi de pulsuri de radiofrecvenţă pentru vizualizarea imaginii diferitelor organe şi ţesuturi ale corpului omenesc) în momentul în care s-a declanşat fenomenul şi acest lucru a permis punerea în evidenţă a gradului de activare a diferitelor zone cerebrale. Aceşti copii aveau vârste cuprinse între 3 şi 12 ani. La vârsta de 3 ani nici nu se poate pune problema ca aceştia să fi citit vreodată despre experienţe de tip NDE. Cei mai mulţi dintre ei s-au transformat profund în urma acestei experienţe: au devenit capabili să simtă câmpul energetic al altor persoane, să depăşească limitele materiei şi timpului. Alţii povestesc despre apariţii ale unor persoane moarte cu care au dialogat.

Filozoful şi neurologul Arthur Mandell afirmă: „Regatul cerurilor poate fi găsit în lobul temporal drept al creierului uman”. La nivelul lobulului temporal drept al creierului uman, sub ureche se află receptorul şi totodată decodorul capacităţilor paranormale. Această zonă este activată în momentul unei experienţe la graniţele dintre viaţă şi moarte.

„Modulul divin” ne transmite permanent informaţii. Pentru a-l auzi însă este necesar să ne eliberăm de vacarmul gândurilor şi emoţiilor care fac dificilă ascultarea acestei voci interioare.

În continuare se fac cercetări pentru a pune în evidenţă rolul pe care această zonă o joacă în cazurile de vindecare spontană a diferitelor boli. Cert este că toţi cei care au trăit astfel de experienţe au revenit cu un sentiment vădit de dragoste pentru viaţă şi cu certitudinea că există şi alte realităţi.

Citiţi şi:
Misterul vindecării în lumina cercetărilor ştiinţifice recente
Undele cerebrale şi stările de conştiinţă

yogaesoteric
octombrie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More