Detaliile Legii Marţiale din SUA sunt considerate strict secrete

Nici cetăţenii SUA, dar nici marea majoritate a politicienilor, nu cunosc niciun fel de detalii despre modul în care va fi guvernată ţara lor în ipoteza instaurării unei stări de criză

de George Preda

Congresmanul Peter De Fazio a dorit să consulte planul elaborat de Casa Albă privind modul de constituire a guvernului şi continuitatea administraţiei americane după un atac terorist. Statutul său de membru al Comisiei pentru Siguranţă Naţională (Homeland Security)  îi dă dreptul să aibă acces şi la informaţiile catalogate drept „strict secrete” din acest plan. Fără a i se oferi vreun motiv, acest drept i-a fost însă refuzat.

„Este vorba de continuarea guvernului SUA după o criză majoră, cum ar fi un atac terorist”, a declarat De Fazio unui ziar independent din Oregon. „Cred că este o informaţie esenţială pentru orice membru al Congresului american şi cu atât mai mult pentru un membru al Comisiei pentru Siguranţă Naţională.”

Ţinând cont de prevederile noii legi a apărării, care îi asigură lui Bush puteri dictatoriale în caz de criză majoră, singurul motiv plauzibil al acestei secretomanii este, după De Fazio, faptul că acest plan este atât de cumplit, încât cunoaşterea sa ar isca proteste şi ar duce la anularea lui.  El corelează acest plan cu informaţiile despre un program de supravieţuire în caz de stare de urgenţă, elaborat de Pentagon şi având numele de cod „Ziua de după” (The Day After, după filmul cu acelaşi nume). Acesta anulează total libertăţile civile şi implementează legea marţială pe teritoriul SUA în caz de criză majoră. „Încep să cred că oamenii care vorbesc despre existenţa unei conspiraţii au dreptate” a concluzionat De Fazio.

Citiţi şi:

Cinci zile de simulare a instaurării legii marţiale în SUA

Sfârşitul programat al democraţiei

 

yogaesoteric

octombrie 2008

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More