Congelați sperma înainte de vaccinul covid pentru a proteja fertilitatea – spun cercetătorii de la Universitatea din Miami

Cercetători de la Universitatea din Miami le-au recomandat bărbaților să facă o evaluare a fertilității înainte de a primi vaccinul covid și să ia în considerare congelarea spermei înainte de vaccinare, pentru a-şi proteja fertilitatea.

Universitatea din Miami investighează posibilele efecte ale vaccinului coronavirus asupra fertilității masculine.

O echipă de cercetătorii de la U Health, coordonaţi de dr. Ranjith Ramasamy, urolog specialist în reproducere, derulase anterior un studiu care a constatat că virusul era prezent în testicule până la șase luni după infectare. Această observație a determinat echipa să se întrebe despre efectele virusului asupra spermei și reproducerii.

Acum cercetătorii studiază impactul potențial al vaccinului.

Dr. Ranjith Ramasamy a precizat că participanții la studiu este necesar să facă o evaluare a fertilității înainte de a primi vaccinul. Pentru a-şi proteja fertilitatea, unii bărbați ar putea să ia în considerare congelarea spermei înainte de vaccinare.

Evaluăm parametrii și calitatea spermei înainte de vaccin și după vaccin. Din biologia vaccinului covid, credem că acesta nu ar trebui să afecteze fertilitatea, dar facem acest studiu pentru a ne asigura că bărbatul care vrea să aibă copii în viitor poate să primească vaccinul,” a spus Ramasamy.

 

Citiți și:
Oameni de știință de la OMS afirmă că nu există „nicio dovadă” că vaccinurile împiedică circulația covid-19
Nouă întrebări de etică și de bioetică legate de vaccinurile anti covid-19

 

 

yogaesoteric
6 aprilie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More