Congresul Internaţional de Yoga și Terapii Alternative Orientale și Occidentale 2016

 

În perioada 9-11 decembrie 2016 se va desfăşura la Brașov și Bucureşti a 5-a ediţie a Congresului Internaţional de Yoga și Terapii Alternative Orientale și Occidentale organizat de Școala de yoga MISA, intitulat: Yoga – Soluția dumnezeiască pentru provocările vieții moderne.

 

În datele de 9 și 10 decembrie vor avea loc la Brașov, la Centrul de conferințe Lux Divina, sesiunile de conferințe și workshop-uri, care vor reuni conferenţiari şi participanţi atât din România, cât şi din Statele Unite ale Americii, Franța, Danemarca, Germania și India.
*Citiți la finalul anunțului detalii despre conferențiari.

Conferințele vor fi prezentate interactiv, publicul având posibilitatea să intre în dialog deschis cu conferențiarii și moderatorii. În cadrul seminariilor şi atelierelor vor fi ilustrate unele aspecte practice şi vor putea fi experimentate direct anumite stări spirituale benefice, prin aplicarea unor metode yoghine tradiţionale.
Autorii celor mai bune conferinţe şi seminarii vor fi premiați.

Programul complet al conferințelor și seminariilor poate fi consultat online pe site-ul dedicat acestui eveniment: internationalyogacongress.net/program.
Tot aici sunt disponibile informații detaliate despre înscrierea și participarea la congres: Cum particip.

În data de 11 decembrie, la București, se va desfășura Concursul internaţional de promovare a valorilor spirituale menit să-i evidenţieze pe cei mai buni dintre yoghini.

Înscrierile pentru concurs vor avea loc la sala Pipera 1, pe 11 decembrie, între orele 8:00 și 8:45. Pot participa toţi cei care sunt înscrişi cel puţin în grupa 2 la cursul de yoga.

Concursul internaţional de promovare a valorilor spirituale va cuprinde:

1) PROBA DE HATHA-YOGA, care include:
a) proba de focalizare și corectitudine a execuției ASANA-elor şi tehnicilor yoghine (PASCHIMOTTANASANA, SHALABASANA și UDDIYANA BANDHA);
b) proba de rezistență și corectitudine la bărbați (MAYURASANA și VRISHIKASANA), respectiv proba de corectitudine și flexibilitate la femei (CHAKRASANA și PRASARITA PADATANASANA).

   

2) PROBA DE PERCEPȚII SUBTILE, în care se va exemplifica pe rând câte o stare specifică de conștiință aleasă dintr-o listă de 49 de stări, pe care participanții la concurs vor trebui să o perceapă corect. Proba de percepţii conține 5 astfel de exemplificări.

3) PROBA DE INTELIGENȚĂ, care va consta din întrebări care vor testa inteligența și intuiția spirituală a participanților.

La acest concurs vor fi oferite substanțiale premii în bani, cadouri și gratuități la taberele spirituale yoghine de vacanță pentru cei care vor acumula cele mai multe puncte. La finalul concursului vor fi acordate 3 premii (premiul 1, premiul 2 şi premiul 3), precum şi 10 menţiuni.


*Conferințele și seminariile din 9 și 10 decembrie 2016 de la Brașov vor fi susținute atât de instructori yoga cu experiență din cadrul școlilor membre ale Federației Internaționale de Yoga și Meditație ATMAN, cât și de invitați din afară care au aprofundat diferite domenii ale științei sau spiritualității și vor împărtăși din experiența lor.

Printre conferențiari se numără:


Dr. TODD OVOKAITYS (SUA)

– genetician, preocupat de imunologie și în special de tratamentul SIDA. Căutând metode mai puțin invazive, a inventat o tehnologie de refacere a structurii celulei prin influență electromagnetică și a identificat o anumită vibrație sonoră „a sănătații”. A reînviat o practică uitată de activare a glandei pineale cu ajutorul unor vibrații sonore;


SWAMI SHANKARANANDA GIRI (India)

– predă KRIYA YOGA tuturor căutătorilor sinceri, pe baza tehnicilor primite de la învățătorii săi spirituali și a experienței acumulate în mod direct; practică de peste 40 de ani Astrologia Cosmică a lui Sri Yukteswar;


ANDRE RIEHL (Franța)

– are peste 40 de ani de experiență în utilizarea tehnicilor YOGA NIDRA pentru relaxare, regenerare și vindecare; a deschis până în prezent în Franța cinci școli de formare în acest domeniu;

 
 


EMIL NOLL (Danemarca)

– studiază relația dintre minte, emoții și trup de peste 10 ani și oferă consiliere și cursuri de formare în terapia cognitivă bazată pe mindfulness;

 
 
 


NICOLAE CATRINA (Adinathananda)

– practică yoga de peste 30 de ani; a înființat cu peste 20 de ani în urmă singurul curs de Șivaism Cașmirian din afara Indiei; a pus bazele cursurilor de Alchimie Tantrică, Eneagramă, I Ching; organizează tabere de revelare a Sinelui Divin ATMAN;

 
 


MIHAI STOIAN (Advaitananda)

– practică yoga de peste 25 de ani; coordonează școala de yoga Natha din Danemarca; predă în mai multe țări din Europa cursuri de yoga, meditație și tantra; organizează tabere de aprofundare a studiului celor 10 Mari Puteri Cosmice, seminarii despre relația de cuplu, retrageri pentru revelarea Sinelui Divin ATMAN, festivaluri de Tantra, congrese pe teme spirituale.


Pentru alte informații vă rugăm să consultaţi site-ul internationalyogacongress.net.

Conferințele din cadrul Congresului vor fi transmise în direct de postul online MISA SENZAȚIONAL TV

yogaesoteric
29 noiembrie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More