Consilier al premierului britanic dat afară din guvern pentru că l-a atacat pe Soros, l-a lăudat pe Viktor Orban…


… și a spus că „islamofobia” este o armă de propagandă a islamiștilor


Scriitorul și filosoful Roger Scruton a fost destituit din funcția de consilier al premierului britanic Theresa May în domeniul amenajărilor arhitectonice, după ce a afirmat că „islamofobia” este „un termen de propagandă inventat de mișcarea islamistă Frații Musulmani”.

 
Roger Scruton

Scruton și-a pierdut funcția de președinte al Comisiei guvernamentale în urma mai multor comentarii depreciative la adresa magnatului George Soros, dar și pentru că și-a manifestat admirația față de premierul ungar Viktor Orban, în interviul pe care l-a acordat publicației New Statesman, scrie The Independent.

Filosoful devenit consilier în 2018 l-a acuzat pe Soros că a avut numeroase ingerințe, datorită presei europene apropiate lui, în politica internă a Ungariei și că a influențat prin „imperiul său financiar” alegerile luate de mai multe guverne occidentale. De asemenea, academicianul englez a luat apărarea guvernului Viktor Orban, calificând măsurile adoptate de Budapesta drept o „apărare legitimă” împotriva presiunilor lui Soros și a imigrației islamice.

În același interviu, Scruton l-a caracterizat pe liderul Fidesz drept o „excepție plăcută” într-un peisaj politic european caracterizat aproape exclusiv de „conducători resemnați în fața declinului valorilor artistice și culturale ale Occidentului”. Potrivit filosofului, frontul suveranist condus de Orban ar reprezenta ultimul bastion al identității occidentale împotriva progresiștilor, „globalismului imoral susținut de Soros” și a „colonizării musulmane” a bătrânului continent.

Un alt comentariu al filosofului care a inflamat guvernul de la Londra a fost legat de termenul „islamofobie” și de guvernul chinez. Scruton a afirmat că „islamofobia” este o „armă” concepută de liderii mahomedani ai Fraților Musulmani pentru a reduce la tăcere pe oricine denunță condiția umilitoare a femeilor și a creștinilor din țările musulmane. Referindu-se la puterea de la Beijing, a spus că aceasta a transformat statul asiatic într-o „societate gigantică de roboți”.

Criticile filosofului de la adresa lui Soros nu au trecut neobservate de presa britanică, iar Partidului Laburist, declarându-se indignat, a apreciat că atacurile lui Scruton la adresa magnatului american de origine maghiaro-evreiască sunt declarații antisemite. Aşa-zisul antisemitism al filosofului a fost, de altfel, motivul invocat de guvernul May în anunțul privind demiterea acestuia din postul de consilier.

Citiţi şi:

Stupoare: evreul George Soros a finanțat cu milioane de dolari organizații anti-israeliene… De ce? Care e manevra?!

Discursul liber este ameninţat să moară! Explorând dragostea comună a evreilor şi musulmanilor pentru cenzurarea celorlalți

 

yogaesoteric
6 iunie 2020


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More