Cimișirul – Un remediu foarte valoros pentru afecţiunile ficatului, chiar şi împotriva cancerului

 

Cimișirul (Buxus sempervirens), sau merișor turcesc, bănuleț, cletaica este un arbust cu frunziș foarte des, răspândit în pădurile care cresc în zone calcaroase, dar este și un frumos arbust ornamental folosit în scop decorativ în special pentru gard viu. Frunzele acestei plante care face parte din familia Celastraceelor sunt ovale, de un verde deosebit de strălucitor, care toamna se colorează în roșcat și portocaliu, iar florile au o nuanță de galben. Este un arbust deosebit de longeviv, care poate trai până la 600 de ani.

În scopuri medicinale, fitoterapeuții recomandă folosirea mlădițelor tinere ale acestui arbust, care conțin importante substanțe active – tanini, vitamina C, rășini, precum și buxenina G2 – un alcaloid cu o puternică acțiune inhibitoare a dezvoltării celulelor canceroase și care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Recomandarea de a utiliza mlădiţele tinere este importantă, deoarece restul plantei este otrăvitor. Ingurgitarea altor părţi ale acestei plante poate determina congestie pulmonară şi paralizia centrilor respiratori.

Cimişirul este un remediu extrem de valoros, fiind utilizat în tratamentul a numeroase afecţiuni: noduli, chisturi, cancer de ficat, stomac, piele, rinichi sau colon, artrite, reumatism, tulburări de coagulare, leucemie, parazitoze intestinale, boala Dupuytren, insuficiență hepato-biliară, veruci, seboree, plăgi infectate sau eczeme pustuloase. O paletă largă de afecţiuni care şi-au găsit inamicul într-o singură plantă.

De asemenea, maceratul de cimişir este recomandat pentru combaterea asteniei de primăvară. Combate febra şi acţionează şi ca sedativ. Prin tradiţie, este folosit ca remediu în afecţiunile bilei.

Pentru a obţine ceai sub formă de macerat la rece din cimişir, mărunţiţi bine mai multe ramuri tinere pe care le puneţi apoi într-o cană cu apă plată şi le lăsaţi la macerat timp de 8 ore. După ce strecuraţi, îndulciţi cu miere după gust. Cantitatea recomandată este de două-trei căni pe zi.

În caz de ciroză sau cancer hepatic, tratamentul pe bază de macerat de cimişir este de un imens ajutor. Acesta se poate prepara şi din vârfuri de crenguţe tinere care au fost uscate.

Pentru tratamentul afecţiunilor hepatice este suficient să se bea doar două ceşcuţe de macerat pe zi, îndulcite cu miere.

Citiți și:

Modalități simple și perfect naturale de a avea un ficat perfect sănătos

Tratament anticancer: Remediul pe bază de Aloe Vera descoperit de un călugăr

Rozmarinul ajută la vindecarea cancerului de sân cauzat de excesul de estrogen



 

yogaesoteric
6 iunie 2020

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More