Conspiraţiile devin realitate: Franța introduce cardul de sănătate biometric

În cadrul pachetului de ajutor financiar al guvernului francez pentru criza costului vieții, 20 de milioane de euro vor fi alocate pentru lansarea unui card de sănătate biometric, după ce un amendament propus de senatori a fost aprobat de Adunarea Națională.

Senatorii de dreapta au făcut din această măsură o „condiție” pentru susținerea pachetului de ajutor financiar, potrivit cotidianului francez Libération.

Deși sună destul de avansat din punct de vedere tehnologic, ideea este relativ simplă, potrivit deputatului Thibault Bazin: cardul de sănătate ar fi echipat cu un cip care „conține caracteristicile fizice ale asiguratului, cum ar fi amprentele sale digitale”, ceea ce ar permite furnizorilor de servicii medicale să îl identifice.

Cardul de sănătate este cardul care permite oricărei persoane înregistrate în sistemul de sănătate francez să îi fie rambursate costurile medicale, cum ar fi consultațiile la medic, procedurile medicale și rețetele. Cardul este conectat la contul bancar al pacientului, astfel încât costurile sunt rambursate direct în contul bancar, de obicei în câteva zile, potrivit thelocal.fr.

Motivul invocat pentru care se dorește implementarea cardului de sănătate biometric este lupta împotriva „fraudei”, însă scopul real este controlul total.

Noul card de sănătate ar avea două funcții: în primul rând, datele biometrice ar asigura faptul că acest card poate fi folosit doar de către titular, iar în al doilea rând, cipul ar permite dezactivarea instantanee în cazul pierderii sau furtului cardului.

Acesta ar implica înlocuirea a cel puțin 65 de milioane de carduri din întreaga țară și recondiționarea lor cu cipuri biometrice, pe lângă prelevarea amprentelor digitale pentru toate persoanele vizate.

Citiți și:
Totalitarismul ID-urilor digitale, sau cum ne va fi controlată viața – Alegem libertate sau sclavie? NU dictaturii biometrico-medicale! (I)
130 milioane de oameni, biometrizați. Cartea de identitate biometrică, adoptată de Mexic pentru ‘soluționarea schimbărilor demografice’

 

yogaesoteric
6 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More