Constantin Gheorghe: „Să admitem că NATO strânge o oaste suficient de mare, capabilă să atace Federația Rusă”
Să admitem că NATO strânge o oaste suficient de mare, capabilă să atace Federația Rusă, nu doar teritoriile din Donbas și Crimeea. Să admitem că rușii cedează o parte din teritoriile europene și ajung la Moscova. Asta chiar înseamnă prăbușirea Rusiei? Evident, nu.
Să zicem că, pentru moment, linia de contact între cele două forțe va fi undeva în fața Uralilor. Întrebare: cum vor administra occidentalii o zonă extrem de populată, care ar cuprinde, printre altele, Sankt Petersburgul și Moscova? Bine, vor instala un guvern de marionete. Dar ăla va rezista fără sprijinul militar al Occidentului? Va fi posibilă strângerea unei armate a noilor conducători de la Moscova? Rușii se vor angaja în așa ceva? Cât ar costa întreținerea acestei administrații pro-europene și pro-NATO? Și de unde bani? Vedeți cât costă marioneta aia de la Kiev. Și Ucraina are resurse, le pot vinde occidentalii, ceea ce și fac. Dar adevărații bani, în Rusia, se fac dincolo de Ural. Acolo este industria, acolo sunt resursele naturale. Și acolo este grosul armelor nucleare, plus China.
Să nu uităm că în Războiul Civil din Rusia, în care au intervenit occidentalii, și în vestul fostului Imperiu Țarist, dar și în Estul lui (americanii) și la care au participat și soldați români, intervenția lor n-a rezolvat nimic. Acum de ce ar fi altcumva? Ideea că rusul abia așteaptă să scape de jugul lui Putin este la fel de falsă ca și aceea că sovieticii abia așteptau să scape de Stalin. Și au scăpat, nu?
Să strângi o forță de lovire prin țări cum sunt România, Polonia, țările baltice, nu e atât de greu. Dar după intervenție? De unde aduci oameni și mijloace? Care sunt obiectivele? Doar reîntregirea Ucrainei? Distrugerea Rusiei? Ce sprijin popular au țările NATO? Că de americani nu-mi fac iluzii. Și mă refer la faptul că TOATE va fi necesar să revină la conscripție. Într-un astfel de război nu poți lupta doar cu „profesioniști” și trupe speciale. Numărul va face diferența.
Vedeți pe undeva o astfel de dezbatere? A, ni se spune doar că va fi pace când și cum va vrea Kievul. Și atât. Bine așa! Slava Ukraine! Dar e suficientă slava?
Autor: Constantin Gheorghe
Citiți și:
Ucraina sau lungul drum al păcii către război şi al războiului către pace
General SUA: „Pentru 66 de miliarde de dolari, am târât Ucraina în război cu Rusia”
yogaesoteric
20 decembrie 2022