General SUA: „Pentru 66 de miliarde de dolari, am târât Ucraina în război cu Rusia”

Generalul (r) american Jack Keane, fost șef adjunct al Statului Major al Armatei Statelor Unite, a declarat, în cadrul unui interviu pentru Fox News, că „pentru 66 de miliarde de dolari, am adus Ucraina în război cu Rusia”.

Jack Keane

Potrivit generalului Jack Keane, SUA au investit aproximativ 66 de miliarde de dolari în regimul de la Kiev începând cu luna februarie a acestui an, ceea ce a contribuit la înarmarea Ucrainei și la crearea unei „societăți locale pentru războiul cu Rusia”.

Generalul Jack Keane: „Nu mor americanii, mor ucrainenii”

Generalul a spus că „investițiile în Ucraina de astăzi sunt foarte profitabile, pentru că pentru bani relativ puțini, în interesul Statelor Unite nu mor americani în războiul cu Rusia, ci ucraineni”.

Unii republicani se îndoiesc de corectitudinea cheltuielilor noastre de astăzi, inclusiv în ceea ce privește Ucraina. Dar noi avem un buget de 6 trilioane de dolari și, de fapt, este cu câteva sute de miliarde mai mult. Am investit firimituri în Ucraina – doar 66 de miliarde pe an. Aceasta reprezintă 1,1% din buget. Și primim beneficii disproporționat de mari”, potrivit Mail BD.

SUA au creat un rival pentru Moscova la granițele Rusiei

Potrivit sursei citate, Jack Keane indică în mod clar obiectivul Statelor Unite: „Washingtonul a reușit să atingă principalul punct, să creeze un rival serios pentru Moscova la granițele Rusiei, care are scopul de a împiedica conducerea rusă să ducă o politică de influență în Europa de Est, în special în țările fostei URSS.

Acest demers îi va priva de posibilitatea, sub Putin, de a-și realiza ambițiile, cum ar fi să ia, de exemplu, unele dintre republicile sovietice înapoi. Și, dacă aceasta s-ar petrece, iar Rusia ar lua totuși unele foste republici ale URSS, atunci NATO ar începe un război.

Scara acestui război ar fi mult mai mare decât ceea ce se petrece acum. Riscurile nucleare ar fi mult mai mari. Iar consecințele unui astfel de conflict sunt complet de neînțeles și nu sunt evidente pentru niciuna dintre părți. Este ceea ce am evitat pe tot parcursul Războiului Rece, un război convențional între două puteri nucleare. Prin urmare, o astfel de investiție, în special în ucraineni, care luptă împotriva Rusiei în interesul Statelor Unite, este foarte profitabilă.

Citiți și:
David Petraeus: SUA ar putea conduce o forță multinațională împotriva Rusiei în Ucraina
Un istoric american a dezvăluit care este adevărat scop al SUA în Ucraina

 

yogaesoteric
23 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More