Contraatacul lui Donald Trump la Lovitura de Stat. Ce șanse are să învingă

Doresc să enunț aici trei sau patru puncte importante. Mai întâi, Joe Biden nu este mai președinte al Statelor Unite decât sunt eu rege al Franței sau șef al vreunui trib papuaș.

I s-a inventat noțiunea de „Birou al Președintelui ales”, deși niciodată în istoria Americii nu a existat un „Birou al Președintelui ales”.

I s-a construit un decor de carton într-un hangar, lângă casă, pentru ca el să creadă că e adevărat. Decorul mi se pare puțin cam mare, pentru a putea să se întoarcă în subsolul casei, unde are toate șansele să revină în ianuarie.

Sigur, a avut loc o fraudă electorală de o amploare imensă: Democrații chiar au făcut ceva „di granda”. Au făcut să voteze mii de morți și mi se spune că, în Philadelphia, însuși Benjamin Franklin a votat cu Democrații, dar rămâne de verificat, deși nu m-ar mira.

Democrații au utilizat buletine false de vot, au folosit softuri sofisticate, care permit să treacă mii de voturi de la o coloană la alta. Au folosit și metode mai artizanale: falsificare de semnături, aruncarea la gunoi de buletine valide.

Au beneficiat de complicitatea tuturor marilor organe de presă americane, a Twitter, Facebook, Google și Wikipedia.

Dar dacă au crezut că frauda va trece neobservată, s-au păcălit. Și, mai ales, vrând să fure alegerile, s-au pus cu cine nu era cazul. Donald Trump nu este genul de cârpă Mitt Romney sau Jeb Bush. Este cineva care se bate și care are energia necesară. Și inteligența necesară.

Cred că situaţia va lua o turnură proastă pentru Democrați, ceea ce și începe să se producă. Democrații îi cer lui Trump să „conceadă”: asta te face să zâmbești, cunoscându-l pe Trump.

Curtea Supremă a SUA a cerut ca voturile sosite după 3 noiembrie, ora 20.00 în Pennsylvania, să nu fie numărate și să fie puse deoparte, iar aceasta va determina ca Pennsylvania să treacă de partea învingătorului, Donald Trump.

Decizia luată în privința Pennsylvaniei constituie jurisprudență și este necesar să fie aplicată în toate statele cu rezultate ligioase, în special Michigan și Wisconsin.
În Georgia, autoritățile locale au preluat inițiativa și au decis să procedeze la o renunămare a voturilor, excluzându-le pe toate sosite după data și ora limită.
O decizie asemănătoare va fi luată aproape sigur și în privința Arizonei.

Rudy Giuliani, fost procuror, fost primar al New Yorkului, avocat al lui Donald Trump, a depus un set de plângeri la Philadelphia și Pittsburgh, iar judecătorilor le va fi greu să nege evidența, când Giuliani va veni cu dovezi numeroase.

Ministrul Justiției, William Barr, a declanșat o serie de anchete și a declarat că niciun rezultat nu poate fi validat pentru moment. Mii de responsabili de birouri de vot Democrați, de agenți de numărare Democrați, de responsabili de primării îi vor vedea venind la ei pe agenții FBI, ai ministerului Justiției și ai ministerului Securității Interne și vor fi nevoiţi să răspundă sub jurământ tot ce spun în schimbul bunăvoinței justiției, și este foarte probabil că mulți dintre ei vor vorbi.

Se pregătesc și alte acțiuni. O mare manifestație a avut loc pe 15 noiembrie la Washington.

Cele mai recente mesaje ale lui Trump sunt elocvente: înainte de a merge senin la golf, el a postat pe Twitter: „I won, by a lot”. Am câștigat de departe.

Marți, 10 noiembrie, el a zis: „Wait until you see what is coming”. Așteptați să vedeți ce urmează. Și Donald Trump nu vorbește niciodată fără sens.

Răspunzându-i unui ziarist care îi vorbea despre tranziția de putere către Democrați, secretarul de stat Mike Pompeo a răspuns că va exista o tranziție lină la putere către o a doua administrație Trump în ianuarie. 
Și nici Mike Pompeo nu vorbește niciodată fără sens.

În ultimă instanță, Curtea Supremă va fi chemată să tranșeze, ea este gardianul instituțiilor: ea are un judecător de o excepțională calitate, Clarence Thomas, pe care Joe Biden a încercat să-l linșeze în 1991. Iar Clarence Thomas știe cu exactitate cine este Joe Biden.

Curtea Supremă numără o majoritate de judecători care respectă Constituția și aceasta nu intenționează să îngroape fraudele și să transforme Statele Unite într-o anexă a Venezuelei.

Este nevoie de 270 de mari electori pentru a fi ales președinte. Dacă nu luăm în seamă decât cifrele validate, Joe Biden are 226. Donald Trump are 232.

Ar fi foarte uimitor dacă Pennsylvania nu va trece de partea lui Trump, ceea ce îl va aduce la 252. Georgia ar duce totalul la 262. Arizona la 279. Ar fi suficient.

CNN, Associated Press, și Fox News, care a basculat puternic spre stânga și a pierdut două treimi dintre telespectatori, spre marea bucurie a Newsmax, continuă să-l plaseze pe Joe Biden deasupra pragului de 270, într-o manieră total arbitrară, cel puțin pentru moment.

New York Times și Washington Post și toată presa franceză (și europeană) se agață de cifrele CNN, AP și Fox News, și spun că Biden este al 46-lea președinte.

Aceasta se numește a vinde blana ursului din pădure. Iar a vinde blana lui Donald Trump este o mare îndrăzneală.
Dar se numește și îngroparea unei acțiuni scandaloase pe care am numit-o lovitură de stat. Astăzi sunt mari șanse ca lovitura de stat să fie ratată.

Dacă Donald Trump va rămâne președinte, vor fi răcnete ale Stângii, revolte de stradă cu siguranță. Aceasta va arăta și mai mult chipul hidos, mârșav, nebun, veninos, execrabil al Stângii.

CNN, AP, Fox, New York Times, Washington Post și toată presa franceză (și europeană) vor spune că Trump este un uzurpator. Aceste oficine nu vor modifica absolut nimic față de ce zic despre el din 8 noiembrie 2016. Vor fi doar câteva cuvinte în plus la vocabularul lor infect.
Aș folosi bucuros vechiul proverb: „câinii latră, caravana trece”, dar asta ar însemna să insult câinii, care au mai multă cinste decât jurnaliștii de stânga.

Șefii de stat și de guvern care s-au repezit să-l declare pe Donald Trump eliminat fără a aștepta rezultatele oficiale se vor dovedi că nu au stofă de oameni de stat și vor fi făcuți complici la lovitura de stat ratată.
Donald Trump nu va uita.

Există și posibilitatea ca lovitura de stat să reușească, dar, dat fiind ce am scris aici, mi se pare puțin probabil. Instituțiile americane sunt solide. Au rezistat la războaie și au trecut chiar peste un război civil. Vreau să cred că vor rezista și la o lovitură de stat, prima din istoria Statelor Unite.

Sunt mult mai puțin pesimist decât în urmă cu câteva zile. Și repet ce am mai zis: că un om senil, profund corupt și sprijinit de China mi se pare de neconceput.

Statele Unite au în prezent unul dintre cei mai mari președinți din istoria lor, iar în fața lor se află o bandă de infractori.

Un editorial de Guy Millière

Guy Millière (specializare: economie, geopolitică) deține trei doctorate, este expert în domeniul bioeticii și profesor la Universitatea din Paris VIII Istorie a Culturilor, Filosofie de Drept, Economie a Comunicării și lector senior la Sciences Po, precum și profesor invitat în Statele Unite.

Citiţi şi:

Steve Bannon, ras de pe rețelele de socializare. Soft CIA folosit pentru schimbarea rezultatelor electorale și în țări străine

Cum funcționează contestarea alegerilor? 5 aspecte important de știutyogaesoteric

16 noiembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More