Copiii noștri este necesar să fie educați, nu îndoctrinați
Alegerile din Statele Unite de la sfârșitul lui 2020, dar mai ales manifestațiile de stradă de după uciderea afro-americanului George Floyd au adus în discuție din nou noțiunile de „propagandă” și „manipulare”, odată ce s-a ajuns la gesturi extreme, precum dărâmarea unor statui ale unor personalități „neconforme” cu ideile „progresiste” ale prezentului, sau gesturi la fel de extreme din partea acelorași „progresiști” de a le săruta picioarele negrilor, pentru a le fi astfel iertate păcate ale înaintașilor, ale rasei, un gest, la rândul său, plin de încărcătură rasistă.
Toate acestea au fost posibile, nu atât din cauza „propagandei” și „manipulării”, practicate de media principală, care aparține marilor corporații, fiind, prin urmare, stângistă și globalistă, ci și, sau mai ales, din cauza educației.
Încă după al Doilea Război Mondial, universitățile din Occident au intrat încet, dar sigur în mâna „stângii”, constituindu-se într-o pepinieră pentru politicieni globaliști și „formatori de opinie” progresiști. Astăzi s-a ajuns ca această situație să fie larg răspândită dar, și mai important, recunoscută ca atare.
Tot așa, lupta dintre ceea ce se numește „stânga” și ceea ce se numește „dreapta”, care devine în realitate o luptă tot mai aprinsă între „progresiști” și „globaliști”, pe de o parte, și „naționaliști”, „suveraniști”, „tradiționaliști” și „conservatori”, pe de altă parte, a devenit în ultimii ani tot mai inegală, cu un important ecart în favoarea primilor, și asta tocmai din cauza acestui sistem educațional corupt politic, și nu numai.
Totul s-a desfăşurat după un plan bine pus la punct, pe termen lung, cu mijlocirea instituțiilor de stat care au intrat pe mâna stângii și contribuția „filantropică” a marii finanțe și transnaționalelor, care au investit astfel, la fel de hulpave ca întotdeauna, în viitorul lor și al nimănui altcuiva.
Așa se face că, la începutul lunii iulie 2020, președintele SUA Donald Trump a declarat că va solicita Departamentului Trezoreriei să analizeze statutul de scutire de impozite și finanțarea „universităților și sistemelor școlare” din cauza „prejudecăților de stânga” ale acestora, spunând că elevii și studenții nu ar fi cazul să fie „îndoctrinați”.
„Prea multe universități și sisteme școlare practică îndoctrinarea radicală de stânga, nu educația”, a spus Trump într-o serie de postări. „Prin urmare, solicit Departamentului Trezoreriei să reexamineze statutul de scutire de impozite și/sau finanțare, care va fi eliminat dacă această Propagandă sau Lege Împotriva Politicii Publice continuă. Copiii noștri este necesar să fie educați, nu îndoctrinați.”
La Trump și republicanii săi aceste intenții pleacă, evident, de la recunoașterea unei realități: sistemul educațional le este potrivnic, dar, dincolo de orice echilibru politic, este părtinitor, manipulator și nu permite astfel gândirea liberă și obiectivă și conturarea în acest fel a unor idei politice independente în conştiinţele tinere și influențabile. Totul poate fi rezumat, într-adevăr, foarte bine la termenul „îndoctrinare”.
Republicanii protestează de mult timp împotriva îndoctrinării de stânga din școlile publice și din universități, indicând „zonele de discurs liber”: cazurile de profesori și administratori școlari care manifestă ostilitate față de elevii și studenții conservatori, completând că, în multe cazuri, facultățile donează sume enorme de bani politicienilor Democrați și cauzelor de stânga.
Acest fenomen se observă tot mai mult și în România, plecând de sus în jos, deocamdată de la nivelul elitelor, cu o universitate precum Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în realitate o reeditare a școlii de cadre din perioada comunistă, care comandă în conştiinţa celor care îi trec pragul cooptarea automată la „valorile europene”, precum se implementa odinioară recunoașterea primordialității teoriilor marxist-leniniste despre lume.
Iată, spre exemplu, se se spunea la sfârșitul lui 2019 într-un comunicat al SNSPA: „Xenofobia, naționalismul retrograd și discursul bazat pe ură nu sunt valori ale păcii, ale democrației și ale spațiului european din care societatea românească face parte. Astfel de discursuri, bazate pe stereotipuri și prejudecăți, dinamitează fundamentele democrației românești și stimulează atitudinile euro-sceptice, afectând unitatea și stabilitatea Uniunii Europene”.
Inutil de precizat că ce se consideră „xenofobie” este astăzi manifestarea oricărui spirit național, că orice formă de naționalism este considerat „retrograd” și orice atingere a „curentelor” care declară libertate deplină pentru manifestările LGBT sau pentru migrația neîngrădită, spre exemplu, este considerată „discurs bazat pe ură”.
Discursul stângii globaliste astăzi spune, poate în primul rând, „cine nu este cu noi, este împotriva noastră” și invită la cenzură, sau adaptare la „corectitudine politică” împotriva a orice nu re regăsește în propriile prejudecăți. În acest sens, comunicatul de mai sus continuă astfel:
„SNSPA atrage atenția asupra responsabilității pe care mass-media centrale, dar și locale, o au în contextul în care găzduiesc și promovează astfel de discursuri. Lipsa de reacție a jurnaliștilor faţă de mesajele unor politicieni ale căror atitudini contravin flagrant valorilor și principiilor europene reprezintă un factor de îngrijorare, care poate pune sub semnul întrebării independența și/sau profesionalismul instituțiilor de presă. Totodată, în calitate de Școală de guvernare, care promovează valorile democratice, SNSPA solicită tuturor partidelor politice să se delimiteze ferm de membrii care au un discurs public bazat pe ură, discriminare, xenofobie și informații false, care manipulează și lansează atacuri ce depășesc limitele unei confruntări politice democratice.”
Reîntorcându-ne la Trump și bătălia inegală a „suveraniștilor” și „naționaliștilor”, amenințarea președintelui Trump vine imediat după ce a avertizat districtele școlare și universitățile publice din Statele Unite că le va stopa finanțarea federală dacă nu-și redeschid clasele și cursurile în această toamnă. Asta pentru că, după cum se poate ușor observa, deloc întâmplător, „pandemia” de la începutul lui 2020 a deschis o nouă falie între cei cu gândire „progresistă” și cei cu gândire „conservatoare”, primii manifestându-și din plin conformismul față de orice măsuri restrictive, oricât de aberante, într-o ordine mondială în care, în sfârșit, se regăsesc.
Puterea administrației Trump de a modifica drastic scutirea de impozite a universităților este limitată, dar ar putea modifica regulile federale care ar produce efecte similare. Oricum, bătălia va continua.
Citiţi şi:
De ce să n-ai deloc încredere în școala ce este promovată de societatea corporatistă
Școala – fabrică de sclavi (I)
Sclavia modernă, Noua Ordine Mondială și Sistemul viclean de exploatare în care suntem cu toții neo-sclavi muncitori
yogaesoteric
20 septembrie 2020