Corupția cetății și a cuvântului

Corupția cetății începe cu corupția cuvintelor.” – Platon

Majoritatea acțiunilor și deciziilor guvernelor au o logică care nu corespunde cu ceea ce este explicat atunci când sunt anunțate. Pentru cei de la putere, este vorba despre acceptarea deciziilor prin prezentarea lor ca fiind justificate de motive acceptabile atunci când obiectivele urmărite nu sunt.

Iau decizii pentru a satisface o agendă ascunsă, dar pentru a le face acceptabile sunt prezentate motive care doar par logice și convingătoare.

Aceasta este practica americană a construcțiilor paralele: pentru încolțirea unui presupus vinovat, se folosesc mijloace ilegale, inadmisibile, dar la sfârșitul operațiunii, de exemplu printr-o mărturisire-denunțare sau printr-un subterfugiu, se intră în legalitate pentru a putea prezenta cazul instanțelor de judecată.

Ceea ce se comunică nu corespunde căilor, motivelor, cauzelor care au dus la luarea deciziilor; sunt tipuri de construcții paralele, care au ca scop inducerea în eroare a rațiunii. Se urmărește sistematic să se ascundă adevărata logică pe care, desigur, puterea are tot interesul să o facă să rămână ascunsă. Construcțiile paralele sunt utilizate pe scară largă de către state, ele fac parte din panoplia înșelăciunii, cum ar fi operațiunile de tip steag fals.

Disjuncția realului și a semnelor este echivalentul disjuncției trupului și a umbrei sale; este operațiunea faustiană, este o operație ideologică care permite înșelăciunea, dominația și exploatarea.

Această practică perversă afectează însăși ființa omului și nu doar comportamentul acestuia.

Prin pervertirea semnelor, cuvintelor, sintaxei, pervertim limbajul și, întrucât inconștientul este structurat ca un limbaj, această operație atinge ființa în profunzime, în cele mai ascunse cute a ceea ce este. În acest sens, iată cum sistemul fabrică subiecții care sunt potriviți pentru perpetuarea sa. Acestea sunt operațiuni mult mai radicale decât cele care constau în mod tradițional în fabricarea consimțământului.

Citiți și:
Propaganda – origini, categorii şi metode
Zece metode subversive, secrete prin care fiinţele umane de pe această planetă sunt cel mai adesea manipulate fără să-şi dea seama… (I)

 

yogaesoteric
9 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More