Covid-1984: „Adevărul (politic) despre minciuna medicală: fascismul digital”

Gaslighting (distorsionarea realității și manipularea psihologică) a fost una dintre armele principale cu care sistemul a urmărit să reducă la tăcere criticii Noului fascism pe care îl impune lumii.

Aceia dintre noi care s-au pronunțat împotriva a ceea ce se petrece au fost catalogați ca idioți, nebuni, ale căror opinii se bazează pe ignoranță și prejudecăți „neștiințifice”.

Savanți și intelectuali supuși regimului și-au jucat rolul (bine plătit) în această operațiune prin repetarea și amplificarea acestui mesaj, declarând efectiv că toate chestiunile legate de lovitura de stat globală sunt dincolo de granița intelectuală, adică în închipuire.

Prin urmare, este o plăcere să întâlnești o carte a unui academician, de fapt un profesor de filosofie, care recuză din toată inima dictatura actuală și tot ceea ce se află în spatele ei.

Vestea proastă pentru majoritatea cititorilor este că este în franceză, așa că rezumăm conținutul Covid-1984 de Michel Weber (Chromatika, Belgia, 2020), subtitrat „Adevărul (politic) despre minciuna medicală: fascismul digital”.

Weber este direct în descrierea sa despre ce se petrece cu omenirea, avertizând:

Sistemul politic care este pus în aplicare este totalitar”. „Este vorba despre extinderea sferei neoliberale, care vrea să preschimbe totul într-un produs”, spune el. „Criza real-falsă (o criză fundamentată pe ceva fals dar tratată ca fiind reală) a sănătății din 2020 este pretextul folosit pentru a lipsi definitiv populația globului de avantajele sociale și politice recunoscute după 1945”.

El arată clar că asistăm la extinderea masivă a guvernării corporative și face comparații cu Germania și Italia dinainte de război.

Este necesar să înțelegem, o dată pentru totdeauna, că politicienii nu reprezintă poporul, ci oligarhii și multinaționalele lor”, spune el, concluzionând că acest fapt echivalează cu „un nou totalitarism fascist, mult mai periculos decât predecesorii săi din secolul XX, datorită naturii sale digitale”.

El este de acord cu avocatul german Reiner Fuellmich că lovitura de stat covid este „cea mai mare crimă împotriva umanității comisă vreodată”.

Weber abordează mijloacele fizice prin care acest nou fascism încearcă să ne controleze:

Tehnologia – și în special dispozitivele asociate cu 5G – permite acum supravegherea panoptică totală: urmărirea tuturor activităților de pe internet (Big Data) și a mișcării fizice (geolocalizare), dispariția tranzacțiilor în numerar, arest la domiciliu (brățări electronice, lucru la distanță, educație online, cumpărături online, consultații online) etc.”

El explică modul în care 5G este necesar pentru lansarea Internetului obiectelor (IoT) și Internetului trupurilor (persoanelor-IoB) și cum acesta determină „un avans radical al totalitarismului tehno-științific, deoarece își propune să stăpânească și, astfel, să controleze fiecare aspect al existenței noastre”.

El îl citează pe profetul Edgar Evans Cayce, care a avertizat încă din 1934:
Într-o zi, aparatele mici de radio plasate în creier pot face posibilă înrobirea unor națiuni întregi”.

El mai citează această sinistră întrebare din 2014 a lui Michael Goldblatt, fostul șef al Biroului de Științe ale Apărării al Agenției SUA pentru Proiectele de Cercetare Avansată (DARPA):
Diferă prin ceva faptul că ai un implant cohlear care îi ajută pe surzi să audă de faptul că ai un cip în creier care ar putea ajuta la controlarea gândurilor tale?

Scriind despre folosirea fricii pentru a controla oamenii, Weber îl invocă pe Leo Löwenthal, care scria imediat după cel de-al Doilea Război Mondial despre ceea ce i se petrecuse omului sub călcâiul primului fascism:

Frica îl jefuiește de puterea emoțională spontană sau reacție a conștiinței. Gândirea devine o crimă stupidă; îi pune viața în pericol. Consecința inevitabilă este că prostia se răspândește ca o boală contagioasă în rândul populației terorizate”.

Împreună cu frica, vine și slugărnicia bovină: „Este izbitor să vezi cu câtă ușurință o persoană poate ignora ceea ce îi spun simțurile sale și renunță la propria voință, pentru a nu slăbi consensul grupului”.

Cartea constă în esență dintr-o serie de eseuri interdependente și, în unele dintre acestea, Weber analizează mai general direcția pe care societatea noastră a luat-o în ultimele decenii.

El explorează, de exemplu, modul în care educația a fost redusă în mare măsură la un program de formare „care corespunde foarte mult cerințelor întreprinderilor”.

El examinează legătura dintre război și economia capitalistă, făcând referire la George Orwell când a scris în 1984 că scopul principal al războiului modern era „să folosească produsele mecanismului [de stat] fără a ridica nivelul general de viață”.

Weber adaugă: „Piața militară gigantică este garantată financiar de stat și finanțată prin impozite (plătite de săraci) și împrumuturi (în beneficiul piețelor financiare)”.

Weber analizează de asemenea ideea de creștere economică, întrebându-se de ce este considerată, în general, ca o necesitate economică, chiar și de stânga. El conchide că această „creștere” este necesară pentru a plăti dobânzi băncilor pentru banii împrumutați puși în circulație: „Este o uriașă schemă Ponzi”.

Insistând asupra necesității unei forme radicale de decroissance, sau descreștere, el insistă în mod explicit asupra necesității de a dărâma sistemul înainte de a avea în vedere o societate mai bună.

Nu este nici posibil, nici de dorit să întocmim a priori o agendă politică detaliată înainte de a decide să dărâmăm tirania capitalistă.

Weber reflectă faptul că societatea contemporană a reușit să producă contradicția aparentă a unui cetățean-consumator ideal care este, în același timp, individualist și conformist.

El declară că „autenticitatea necesită solidaritate pentru a înlocui atomizarea și individualitate pentru a înlocui clona” și necesită „comunități care să permită atât individualizarea gratuită, cât și solidaritatea din partea fiecăruia și a tuturor”.

Și el mai sugerează că acest mod autentic de viață s-ar putea baza pe lozinca zonei libere ZAD de la Notre-Dame-des-Landes din Franța: „Rezistă, acționează, trăiește”.

Citiți și:
Răul ascuns la vedere. „A amesteca politica, medicina și cenzura este ceva extrem de periculos” – Dr. Mark Sircus
Noua Ordine Mondială a decis: Big Tech preia controlul deplin al mass-media!

 

yogaesoteric
25 noiembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More