Covid, minciuna veacului

 

Relativ recent, la editura Partoș din Timișoara a fost tipărita o nouă carte a scriitorului Marius Mioc, Covid, minciuna veacului. Cum se vede și din titlu, subiectul cărții îl constituie pandemia covid-19 care a constituit pretext pentru multe guverne din întreaga lume (totuși, nu chiar pentru toate) să ia măsuri de limitare a libertăților cetățenilor.

 
(Stânga: Port masca pentru a-mi feri corpul de viruși
Dreapta: Fac gardul să nu intre muștele la mine în curte)

„E mai lesne să păcălești oamenii decât să-i lămurești că au fost păcăliți”, este motto-ul cărții, o zicală care este atribuită apocrif lui Mark Twain (celebrul scriitor american din veacul al 19-lea, catalogat în vremurile noastre drept „rasist”). Dar cartea exact asta urmăreşte: să-i lămurească pe covidoisterici că au fost păcăliți. Nu este ceva uşor, dar autorul nu renunță la ambiția de a realiza aceasta.

Redăm mai jos prefața cărții:

„Măsurile mai multor guverne legate de combaterea molimei covid-19 au însemnat o gravă atingere a libertăților cetățenești. China, stat totalitar comunist care a impus prima acest fel de măsuri, a devenit modelul urmat și de așa-zisa lume democratică. După părerea mea (pe care o argumentez în această carte) China a avut motive politice interne complet extra medicale pentru a anula libertatea de mișcare a cetățenilor din Wuhan, care în anul 2019 făcuseră manifestații de stradă în care contestau autoritatea Partidului Comunist. Noul coronavirus, descoperit în acel an, a fost doar pretextul pentru stăvilirea revoltei populației.

Un aspect grav al acestor măsuri este alterarea relațiilor interumane. Prin propaganda guvernamentală oamenii sunt învățați să-și privească semenii nu ca pe niște apropiați, față de care se cade să manifestăm solidaritate, cu care să ne ajutăm reciproc, ci ca pe niște potențiale surse de infecție de care este cazul să ne ferim, care ne pot îmbolnăvi și omorî.

Ura între oameni a ajuns la cote nebănuite, printre motive de ură apărând faptul că cineva a ieșit pe stradă fără motive întemeiate și declarație pe proprie răspundere (cum se pretindea în perioada stării de urgență) ori că nu poartă mască.

A apărut în această perioadă o sectă agresivă – «apocalipsa covid» – ai cărei membri nu acceptă niciun fel de argument ci doar repetă propaganda autorităților, pe care o consideră adevăr absolut (indiferent câte contradicții au apărut în declarațiile oficiale de-a lungul vremii) și îi declară drept proști sau vânduţi Moscovei pe cei care nu le sunt pe plac.

Adepții sectei se proclamă iubitori de oameni (lozinca lor favorită este «stați acasă ca să salvați vieți»), dar deseori lansează blesteme împotriva ereticilor de tipul «vedea-te-aș bolnav de covid la terapie intensivă».

Urmărind mesajele de pe rețelele de socializare ale sectanților rămâi cu impresia că, în iubirea lor de oameni manifestată prin preocuparea de a salva vieți, ar fi dispuși să omoare vreo 10.000 de români ca apoi să prezinte niște grafice că au făcut foarte bine, fiindcă altfel ar fi murit 1 milion.

Ei seamănă cu cei din Evul Mediu care ziceau că ciuma apare datorită unei vrăjitoare. Era nevoie să fie arsă pe rug vrăjitoarea şi așa se va scăpa de ciumă. O ardeau și uneori molima scădea. Alteori nu scădea, semn că n-au ales corect persoana care ar fi fost necesar să fie arsă pe rug.

Scriitorul de literatură științifico-fantastică Isaac Asimov, în cartea Caverne de oțel, își închipuia o lume în care omenirea e împărțită în 2 grupe: cei care au rămas să trăiască pe Pământ, și cei din Lumile Exterioare (stații în spațiul cosmic). Acelora din Lumile Exterioare le era scârbă de pământenii care colcăiau de microbi datorită lipsei de igienă care domnește pe Pământ. Dar nici între ei nu se întâlneau, aveau roboți care le procurau tot ce e nevoie și dacă aveau de discutat o făceau prin videotelefon. Era considerat o chestie extrem de scârboasă să fii în aceeași încăpere cu altă persoană și să respiri din aerul care poate cu puțină vreme înainte trecuse prin plămânul altuia. Se pare că vremurile închipuite în acest roman SF devin realitate. Distrugerea relațiilor sociale poate face mai mult rău decât un virus.

Această carte conține o serie de articole legate de problema covid publicate pe măsură ce evenimentele legate de această problemă s-au desfășurat, în principal pe site-ul sau propriu «blogul lui Marius Mioc». Se poate vedea astfel cum multe din prezicerile din acele articole s-au îndeplinit.

Am intervenit uneori în textul original al articolelor pentru a-l face mai potrivit pentru publicarea în carte, în principal prin scurtare pentru economie de spațiu tipografic (tiparul costă!) ori de evitare a repetării inutile a unor idei.”

Citiți și

Experţi împotriva isteriei COVID 
Paralele frapante între atentatele din 11 septembrie 2001 și criza Covid-19

 

yogaesoteric
7 ianuarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More