Crăciunul este în primul rând o sărbătoare spirituală

În fiecare an trăim perioada sărbătorilor de iarnă cu reînnoită bucurie. În ciuda derizoriului adus în scenă cu vulgaritate de societatea de consum, fiorul sacrului poate fi regăsit sub toată poleiala comercială. Pentru că Sărbătorile de iarnă ne permit să accedem la dimensiuni profunde ale sufletului şi spiritului nostru.

Prin repetare, prin ciclicitate, retrăim an de an miracolul naşterii lui Iisus: Fiul lui Dumnezeu, trimis aici, pe Pământ, din imensa dragoste pentru oameni a Tatălui Nostru Divin. În această perioadă de graţie se manifestă în mod obiectiv în întreaga ambianţă un aflux foarte mare de energii spiritualizante, profund benefice, divine. Orice om poate simţi aceste energii benefice, chiar dacă nu este antrenat în tehnici yoga. Ambianţa pozitivă este cea care ne face să fim mult mai senini, liniştiţi, fericiţi, chiar exuberanţi, de Sărbători. Probabil aţi observat că de Sărbători chiar şi cei mai mofluzi, nesuferiţi, înrăiţi, îndârjiţi oameni parcă sunt luaţi pe sus de bucuria din atmosferă.

Desigur că veritabila manie a cumpărăturilor, pregătirilor, petrecerilor (care este dictată de modă şi de dorinţa de câştig a comercianţilor) poate să ne afecteze foarte mult şi chiar să ne irite sau să ne indispună. Sau să ne facă să resimţim o pierdere – preocupaţi să fim în ton cu moda şi cu tendinţele societăţii de consum, foarte probabil ne vom regăsi la începutul lui ianuarie cu sentimentul de regret că parcă ceva ne-a scăpat printre degete: spiritul sărbătorilor de iarnă. Dacă acesta este cazul tău, cititorule, dacă îţi doreşti să nu mai „ratezi” spiritul real al sărbătorilor, înseamnă că eşti realmente pregătit pentru o perspectivă spirituală asupra sărbătorilor de iarnă. Din această perspectivă spirituală, ceea ce contează în primul rând este pregătirea lăuntrică pentru sărbători şi modul în care ne vom racorda efectiv la ambianţa spirituală din aceste zile.

Ambianţa energetică benefică a Sărbătorilor de iarnă

Merită să ştiţi că în perioada Sărbătorilor de iarnă energiile care se manifestă preponderent permit o foarte mare deschidere şi elevare afectivă, prin activarea centrului secret de forţă anahata chakra, localizat în zona centrală a pieptului, în plan subtil. De asemenea, se manifestă o energizare spontană a lui sahasrara, centrul de forţă suprem al fiinţei umane, localizat în creştetul capului în plan subtil. Energizarea lui sahasrara îi permite oricărei fiinţe umane să acceadă la starea de înţelepciune şi să se apropie cât mai mult de Dumnezeu.

Crăciunul mai ales, prin simbolismul său predominant legat de energiile începutului şi de revărsarea graţiei divine, facilitează trăirea autentică a stării de puritate, inocenţă şi candoare, raportarea la energiile tainice, extrem de favorabile, ale începutului. Din punct de vedere energetic, vorbim de dinamizarea centrului de forţă vishuddha chakra, localizat în zona gâtului, în plan subtil. Printre alte efecte ale dinamizării energiilor specifice acestui centru de forţă, menţionăm capacitatea de a ne proiecta la voinţă, în timp.

Astfel, datorită acestei ambianţe energetice şi spirituale cu totul speciale, orice fiinţă umană care dispune de un nivel minim de puritate şi deschidere lăuntrică poate trăi în această perioadă o veritabilă trezire a sufletului şi a aspiraţiei spirituale, o stare de raportare spontană, plină de dragoste şi credinţă, a sufletului uman, la Dumnezeu. Condiţia principală este aceea de a nu ne lăsă luaţi de valul mondenităţilor şi de a privi Crăciunul, în primul rând, ca pe o sărbătoare spirituală!

Prin meditaţie yoghină putem fi martori direcţi ai momentului naşterii lui Iisus

Ciclicitatea anuală ne pune foarte uşor în legătură, dacă ne dorim cu adevărat aceasta, cu acel prim moment, cu Miracolul Naşterii lui Dumnezeu în trup omenesc. Există tehnici yoghine de meditaţie relativ simple pentru fiinţa umană elevat receptivă care îi permit să se proiecteze în timp şi astfel să asiste la Miracolul Naşterii lui Iisus ca şi cum acesta s-ar petrece aici şi acum. Acest lucru este posibil pentru că, ne învaţă yoga, absolut tot ceea ce se petrece în Univers este memorat în aşa-numita „memorie cosmică” pe care yoghinii o numesc Akasha. În noaptea de Crăciun, yoghinii realizează la unison o meditaţie prin care urmăresc să realizeze această proiecţie miraculoasă în timp pentru a fi martori la momentul naşterii lui Iisus, aşa cum s-a petrecut el cu două milenii în urmă.

Te invităm şi pe tine, cititorule, să ni te alături la programul de meditaţii din noaptea de Crăciun:

Marţi 24 decembrie – miercuri 25 decembrie 2013, între orele 23.30-01.00, meditaţie specială de evocare intensă şi profund transfiguratoare în Akasha a MOMENTULUI NAŞTERII DOMNULUI NOSTRU IISUS CRISTOS.

Miercuri, 25 decembrie, între orele 19.00-19.45 – Meditaţie specială de comuniune profund spirituală cu SFERA TAINICĂ DE CONŞTIINŢĂ CHRISTICĂ CARE ÎMBRĂŢIŞEAZĂ ÎN PERMANENŢĂ ÎNTREAGA PLANETĂ.

Vă sugerăm să citiţi în continuare (sau să recitiţi) articolele noastre despre Sărbătoarea  Crăciunului…  şi despre Colindele ce aduc raiul pe pământ, de Crăciun.

Cu siguranţă v-aţi întrebat măcar o dată cum s-au petrecut în realitate lucrurile atunci când s-a născut Iisus. Iată o relatare inedită a evenimentelor. Citiţi aici Naşterea lui Iisus: adevărata poveste…
 
 

yogaesoteric

23 decembrie 2013

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More