Criza, doar pentru contribuabili. Număr fără precedent de bancheri milionari în UE

Numărul bancherilor milionari din Uniunea Europeană a ajuns la un nivel fără precedent, potrivit Autorității Bancare Europene.

O creștere a relocalizărilor legate de Brexit și o creștere a tranzacțiilor financiare au dus la o creștere cu peste 40% a numărului de bancheri din Uniunea Europeană care au câștigat peste 1 milion de euro pe an în 2021, a declarat organismul de supraveghere bancară al blocului.

Germania, locomotiva bancherilor milionari

Autoritatea Bancară Europeană (ABE) a precizat că numărul bancherilor care câștigă mai mult de un milion de euro a crescut de la 1.383 în 2020 la 1.957 în 2021, o creștere de 41,5%, cel mai ridicat nivel de când organismul de supraveghere a început să colecteze aceste date în 2010.

Mai mult de 70% din această creștere este atribuită bancherilor cu sediul în Italia, Franța și Spania, impactul inflației asupra veniturilor jucând, de asemenea, un rol important, potrivit ABE.

În perioada premergătoare ieșirii Marii Britanii din UE, multe bănci care foloseau Londra ca bază de operațiuni au fost nevoite să deschidă noi unități în Germania, Franța și Irlanda sau să le extindă pe cele existente, pentru a evita orice întrerupere a serviciilor pentru clienți.

Această creștere este legată de performanțele bune generale ale instituțiilor, în special în sectorul bancar de investiții și în cel al tranzacțiilor și vânzărilor, de relocarea continuă a personalului din Marea Britanie în UE și de o creștere generală a salariilor”, a precizat ABE într-un comunicat, informează Zone Bourse.

Germania rămâne țara cu cei mai mulți bancheri cu venituri mari (589), urmată de Franța (371) și Italia (351).

Cei mai mulți bancheri bine plătiți – 1.516 – au primit o remunerație cuprinsă între un milion și două milioane de euro, cea mai mare sumă fiind cuprinsă între 14 și 15 milioane de euro, a precizat ABE.

Citiți și:
Bancherii centrali calcă în picioare piețele financiare
ÎMBOGĂȚIȚII VACCINĂRII: Al cincilea director executiv se alătură clubului miliardarilor Moderna…
Miliardarii plandemiei: Zece lideri notabili din domeniul sănătății au ajuns miliardari

 

yogaesoteric
3 februarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More