Cronica unei morți anunțate

Nimic nu e sigur pe lumea asta. Iată o idee pe care este bine să o rețineți și de care este necesar să țineți cont permanent. Urmează o istorie care, din păcate, nu poate fi încheiată, cu toate că deznodământul său era programat să se petreacă deja.

Să începem așadar. Personajul despre care vom vorbi azi se numește John McAfee. Un nebun. Un nebun de legat care și-a trăit viața așa cum a vrut și care a crezut că poate face singur față monstrului. Cu toate că a reușit într-o măsură destul de mare, în final monstrul a câștigat. Dar să lăsăm la o parte chestiile criptice pentru a înțelege cu cine avem de-a face.

În tinerețe John McAfee a lucrat la NASA (Programul Apollo) și la firmele cele mai avansate tehnologic ale vremii precum Univac, Xerox, Lockheed etc. În 1987 a dat lovitura cu antivirusul care-i purta numele. Ulterior, în 1994 a vândut compania, încasând aproximativ o sută de milioane de dolari, o sumă foarte bună la vremea aceea.

În 2008 pierde o mare parte a averii sale ca urmare a expunerii pe imobiliare. Se mută în Belize unde încearcă să obțină antibiotice din plante. A fost acuzat că singurele antibiotice pe care le-a obținut au fost cele din categoria „prafuri și fumuri”. A avut parte de o percheziție a proprietății sale din Belize, iar forțele de poliție n-au găsit nimic suspect.

Însă, ulterior a mai avut loc un incident: vecinul său a fost găsit împușcat în casă, iar McAfee a intrat în cercul suspecților deoarece se certaseră pe tema câinilor lui McAfee. A fugit din Belize, dar a fost arestat în Guatemala pentru a fi extrădat în Belize. După ce a simulat două atacuri de cord a fost retrimis în SUA.

Să mai completăm tabloul cu faptul că, de-a lungul vieții, a avut peste 40 de copii (el vorbea chiar de 47). Ultima sa soție spune pe Twitter că o mare parte a averii lui McAfee s-a îndreptat către copiii săi.

De-a lungul timpului, McAfee a fost de două ori candidat la președinția SUA (2016 și 2020). De altfel, belelele sale au pornit de la politică. Lucrând în domeniul securității cibernetice avea o altă viziune asupra lumii, cunoscând chestii care nu erau accesibile multora.

A strâns o grămadă de informații compromițătoare care, de-a lungul timpului, s-au constituit în „moneda” sa de negociere cu autoritățile. Însă, pe măsură ce îmbătrânea, pozițiile sale deveneau tot mai radicale. Spre exemplu, în 2019 a anunțat că IRS are un dosar împotriva sa. La momentul respectiv IRS era în investigații secrete și abia ulterior au fost făcute publice acuzațiile.

Doar că McAffee era deja în apele internaționale. E cât se poate de limpede că avea acces în zone destul de „discrete”. În 2020 a fost arestat în Spania pentru a fi extrădat în SUA. La 23 iunie a fost aprobată extrădarea sa în SUA și, în aceeași zi, s-a raportat sinuciderea sa.

De aici începe toată nebunia. McAfee anunțase înainte că nu are niciun motiv să se sinucidă și că dacă se va petrece asta „nu va fi din vina sa”. De asemenea, afirmase că Epstein „a fost sinucis” și că o amenințare similară a primit și el.

Pentru a-și asigura viața a anunțat că deține peste 20 TB de documente compromițătoare care demonstrează corupția „deep state”. De unde avea documentele? N-ar fi cazul să vă puneți asemenea întrebări ținând cont de structurile la care a avut acces!

Problema este că anunțul său a „stârnit furiile” care i-au grăbit moartea. Teoretic acesta ar fi sfârșitul. Avocatul pe care-l angajase a susținut că McAfee, la ultima discuție pe care au avut-o cu puțin timp înaintea „sinuciderii” sale, nu era într-o stare psihică specifică sinucigașilor.

De asemenea, actualei sale soții – cu care McAfee vorbise cu doar câteva ore înaintea evenimentului – nu i-a venit să creadă și a mai cerut o a doua expertiză. În mod evident, rezultatul a fost același. Doar se lucrase profesionist.

Aparent treburile luaseră sfârșit. Doar că, așa cum anunțase McAfee, a apărut un countdown de 30 de zile. Putea fi un fake. A stat în picioare doar vreo două zile. Un altul însă i-a luat locul. S-a împlinit sorocul la care documentele erau programate să fie făcute publice. Doar că pe 22 iulie site-ul a căzut. Mă rog, putea fi și asta o înscenare.

A mai fost însă ceva: peste 300.000 de site-uri au fost date jos. Inclusiv grangurii mari precum Amazon. McAfee avusese mai multe backup-uri suplimentare. O persoană apropiată de situație îmi spusese asta pe 22, atunci când site-ul countdown a fost deturnat de la nivelul domeniului.

Acțiuni de acest tip au loc doar atunci când FBI sau vreo altă autoritate decide închiderea site-ului, dar asta pentru chestiuni legate de criminalitate, trafic de droguri sau atentat la siguranța națională. Doar că în cazul site-ului în cauză s-a lucrat sub steag fals și nicio autoritate nu și-a asumat modificarea efectuată la nivelul domeniului. Curat murdar, monșer!

De aici începe zona subterană. Câțiva dintre cei apropiați de subiect priveau amuzați zbaterea autorităților, asigurându-mă că McAfee prevăzuse că așa se va petrece și că, după ce trece toată nebunia, site-urile backup vor relua procedura de acolo de unde rămăsese, punând la dispoziția publicului întreaga documentație.

Doar că s-a mai petrecut ceva: mai multe canale de Telegram au interzis accesul administratorilor. Blocarea a fost făcută de la nivelul operatorului de telecomunicații (administratorul este necesar să aibă un număr de telefon valid). De asemenea, s-a lucrat masiv și la nivelul „dark web”, unde comunicația a devenit imposibilă. Mai multe chat-uri descentralizate n-au mai funcționat. A fost ca și cum „internetul a fost scos din priză”.

Și, așa cum v-ați așteptat, backup-urile lui McAfee n-au funcționat. De ce-a picat Amazon-ul? De frică! Au făcut verificări detaliate ca nu cumva „pachetul” otrăvit al lui McAfee să se afle acolo. S-a tăiat cu barda. Pentru ca apoi să se dea vina pe diverse defecțiuni. A fost chiar mare minunea că n-au dat vina pe hackerii ruși sau chinezi! Ar fi fost o idee, doar că mult prea penibilă, ținând cont de context.

Ultimele zvonuri spun că ar fi vorba de 32 TB de documente – o cantitate imensă! – și că totul ar fi depozitat pe SWARM, o platformă distribuită de stocare legată de Ethereum. Personal cred că sunt simple zvonuri întrucât cred că e aproape imposibil de tras un fișier de o asemenea dimensiune de pe SWARM. Până la urmă rămân doar certitudinile pe care le rezum mai jos:

  1. Operațiunea de oprire a site-urilor s-a făcut efectiv din topor, la vedere, semn că deranjul e mare;
  2. În continuare sunt zone întregi din dark web care nu funcționează
  3. Canalele de Telegram prin care se transmiteau informații legate de fișierele lui McAfee sunt în continuare blocate;
  4. Gab-ul pică inexplicabil de fiecare dată când se postează din anumite conturi;
  5. O grămadă de site-uri par a funcționa în „modul filtrat”, similar funcționării internetului în China.

Până la urmă nici nu mai e nevoie de vreun document. E suficient să constatăm ceea ce se petrece la nivelul nostru pentru a înțelege ce interese imense sunt la mijloc. Și-ar mai fi ceva: atunci când criticați cenzura din China, ar fi cazul să înțelegeți că situația de acolo este doar o particularizare a situației mondiale.

Nu în ultimul rând, este necesar să aflați că democrații au blocat desecretizarea cu privire la originea covid. Din clipa de față, cei care mai pronunță cuvântul „rușii sunt de vină” sunt de-a dreptul proști cretinizați.

Citiți și:
John McAfee, despre pericolul virușilor informatici: «Oamenii zâmbesc, dar de fapt suntem pe marginea prăpastiei!»
Americanii nu mai ţin pasul cu tehnologiile de armament avansat. Cine oare i-a întrecut?

 

yogaesoteric
15 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More