De la vaccinare la spitalizare: 18 adolescenți din Connecticut au fost internați cu probleme cardiace după ce și-au făcut vaccinul anticovid

Tinerii au fost diagnosticați cu pericardită și miocardită

La o săptămână după ce Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a anunțat că investighează inflamațiile cardiace la tinerii adulți recent vaccinați, Connecticut a raportat 18 noi cazuri de probleme cardiace în rândul adolescenților care au primit un vaccin împotriva covid. Toate cele 18 cazuri au dus la spitalizare – marea majoritate pentru câteva zile, a relatat NBC Connecticut. Cazurile au fost raportate la Departamentul de Sănătate Publică din Connecticut de către furnizorii de vaccinuri, a declarat Deirdre Gifford, comisar interimar pentru sănătate, informează The Defender.

Primul caz la Connecticut Children’s a fost fiul de 17 ani al lui Rachel Hatton, Gregory. „Este terifiant”, a spus Hatton. Fiul ei a început să se plângă de dureri puternice în piept la trei zile după a doua doză de vaccin. Starea lui s-a înrăutățit în a patra zi, acuzând și dureri de spate.

După analize de sânge și o radiografie, medicii l-au diagnosticat pe Gregory cu pericardită, o inflamație a membranei care înconjoară inima și care poate provoca dureri acute în piept și alte simptome.

L-au conectat la un monitor cardiac, au făcut mai multe EKG-uri, ecocardiograme. Cei de la boli infecțioase au venit de fapt și au făcut propriul set de analize de sânge pentru a urmări să își dea seama dacă nu cumva boala ar fi putut fi cauzată de altceva, un fel de infecție de alt fel, cum ar fi boala Lyme. L-au testat pentru tot felul de afecțiuni și, rând pe rând, aceste teste au ieșit negative”, a spus Hatton.

Medicii nu au putut confirma că afecțiunea lui Gregory a fost cauzată de vaccinul covid, dar alți doi pacienți vaccinați recent s-au prezentat la spital cu simptome similare. Un purtător de cuvânt de la Connecticut Children’s a declarat că pacienții au prezentat atât pericardită, cât și miocardită.

Miocardita este o inflamație a mușchiului cardiac care poate duce la aritmie cardiacă și deces. Potrivit Organizației Naționale pentru Tulburări Rare, miocardita poate fi rezultatul unor infecții, dar „cel mai frecvent miocardita este rezultatul reacției imunitare a organismului la afectarea inițială a inimii”.

Hatton a spus că fiul ei ia medicamente și este conectat la un monitor cardiac.

Nu dorm pentru că… dacă îl aud pe fiul meu strănutând sau dacă pare că nu mai are aer când îl sun în pauza de la serviciu, devin nervoasă pentru că pur și simplu nu știu ce s-ar mai putea petrece. Practic, acum are o afecțiune cardiacă și este înspăimântător”, a spus ea.

NBC Connecticut a vorbit cu alți părinți ai unor adolescenți care au primit prima doză de vaccin covid și care sunt programați să o primească pe a doua. „Nu-mi vine să cred că guvernul ar scoate pe piață o injecție care ar avea un impact nefast asupra sănătății copilului meu, așa că susțin vaccinul 100%”, a declarat Heather Salgado.

Am încredere în știință, iar recomandarea este de a face vaccinul”, a spus Theresa Galizia.

Alți părinți, precum Siobhan Cefarelli, au avut rezerve. „Una este ca eu să mă vaccinez, dar pentru copilul meu să se vaccineze, este cam înfricoșător să nu știu ce se va petrece și să nu se facă multe cercetări în acest sens.

Hatton a spus că a împărtășit povestea fiului ei pentru că a vrut ca părinții să fie conștienți de ceea ce se poate petrece. În ciuda faptului că medicii spun că această afecțiune este rară, Hatton a explicat că nu pare rară atunci când îți afectează propriul copil.

CDC nu a stabilit dacă vaccinurile au fost cauza afecțiunii cardiace raportate în cazurile din Connecticut. Dar comitetul de siguranță al CDC a publicat un aviz la 17 mai, alertând medicii cu privire la rapoartele de miocardită, care par să apară cu precădere la adolescenți și adulți tineri, mai des la bărbați decât la femei, mai des după a doua doză și, de obicei, în termen de patru zile după vaccinarea cu vaccinurile Pfizer sau Moderna.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat în timpul unei conferințe de presă că administrația Biden va continua să îi sfătuiască pe tineri să se vaccineze, în pofida cazurilor raportate de miocardită.

Experții noștri în domeniul sănătății și în domeniul medical continuă să transmită în continuare că este un pas corect ca tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani să se vaccineze, că acestea sunt cazuri limitate și că, evident, riscurile de a contracta covid sunt cu siguranță semnificative chiar și pentru persoanele de această vârstă”, a declarat Psaki.

Potrivit datelor CDC, rata de mortalitate în rândul adolescenților cu vârste cuprinse între 0 și 17 ani care contractează covid și sunt spitalizați ulterior este de 0,7%, mulți dintre ei prezentând simptome ușoare sau nu prezintă niciun simptom. Rata mortalității cauzate de covid la toate categoriile de vârstă ale adolescenților este mai mică de 0,1%.

În timp ce cifrele CDC par să contrazică evaluarea lui Psaki cu privire la riscul tinerilor de a contracta covid, noi cercetări sugerează că și cifrele CDC sunt prea mari.

După cum a relatat The Defender, două lucrări publicate la 19 mai în revista Hospital Pediatrics au constatat că spitalizările pediatrice pentru covid au fost supradimensionate cu cel puțin 40%, având implicații potențiale asupra cifrelor la nivel național folosite pentru a justifica vaccinarea copiilor.

Citiți și:
Mai multe cazuri de miocardită după vaccinul Pfizer în Franța
SUA a confirmat oficial riscuri ale vaccinării cu Pfizer și Moderna
Studiu realizat în rândul militarilor americani arată că inflamația cardiacă după vaccinurile anticovid este mai puternică decât se credea inițial

 

yogaesoteric
15 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More