Crucifixurile au fost interzise pe pereții sucursalelor de la Crucea Roșie belgiană

 

Voluntarii au criticat organizația caritabilă a Crucii Roșii, după ce au primit un comunicat care le indica să elimine crucifixele de pe pereții sucursalelor lor, de vreme ce organizația tinde să devină mai seculară.

Sucursalele belgiene ale organizației internaționale de ajutorare au primit un e-mail de la Comitetul Provincial al Crucii Roșii din Liège, pentru a elimina toate crucifixele.

André Rouffart, președintele Crucii Roșii din Verviers, a declarat: „Am fost rugați să respectăm principiile Crucii Roșii”, și nu să facem distincția între rase sau credințele religioase, informează publicația 7sur7.
(Imparțialitate și neutralitate. Pe baza acestor două principii fundamentale, Crucea Roșie belgiană a cerut înlăturarea crucifixelor suspendate pe pereții sucursalelor sale locale.)

Dl. Rouffart a declarat că au fost presiuni din partea voluntarilor și a altor membri în legătură cu această chestiune, dar a minimalizat problema, spunând: „Cred că este o furtună într-un pahar cu apă”.

Câțiva voluntari au vorbit cu postul de televiziune belgian RTL și și-au exprimat ostilitatea față de această manevră.
„Lăsați lucrurile să rămână așa cum sunt. Obișnuiam să spunem «sărbătorile de Crăciun», acum sunt «sărbătorile de iarnă». Piața de Crăciun de la Bruxelles a devenit «Plăcerile iernii»”, a declarat unul dintre ei.
„Pentru o anumită parte a populației – din cauza musulmanilor – crucile au fost îndepărtate din sediile Crucii Roșii și mai ales în cel din Verviers”, a adăugat voluntarul.

Acest ordin nu este singura încercare de a elimina însemnele religiei creștine din spațiul public. Una dintre cele mai șocante decizii a fost aceea de a elimina crucea situată deasupra unei statui a papei Ioan Paul al II-lea, situată în Ploërmel, Franța. În valurile de revoltă stârnite de strania hotărâre judecătorească, guvernele Poloniei și  Ungariei s-au oferit să preia ele statuia pentru a nu fi mutilată.

„Aceste măsuri trebuie privite ca încercări de a elimina civilizația și cultura continentului”, a comentat ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó.

În Irlanda, pastorul catolic Desmond O’Donnell a cerut enoriașilor să renunțe complet la cuvântul „Crăciun”, spunând că mercantilizarea sărbătorii a înlocuit sensul creștin original. Iar în Suedia, o „episcopeasă” de confesiune luterană a propus ca însemnele creștine ale unui lăcaș de cult din orașul Freeport să fie eliminate, pentru a nu ofensa marinarii care ajung în port și sunt de altă religie!


Citiți și:

Declarații șocante ale unui reprezentant al Bisericii Catolice: «În zece ani vom fi cu toții musulmani din cauza prostiei noastre»

Justiția franceză «condamnă» Statuia Maicii Domnului: Trebuie scoasă din parcul public! Internauții se revoltă

În timp ce țara se umple cu moschei, francezii vor să elimine crucea de pe statuia Papei Ioan Paul al II-lea din Bretania
 

 

yogaesoteric
10 iulie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More