Laureatul premiului Nobel pentru Fizică din 1973, dr. Ivar Giaever, demontează complet minciuna «încălzirii globale»


El a demisionat din American Physical Society după ce aceasta a declarat că „dovada e de necontestat, încălzirea globală are loc”


Laureatul Premiului Nobel Ivar Giaever a vorbit despre minciuna încălzirii globale la întâlnirea laureaților Nobel din 1 iulie 2015. Ivar a subliniat atunci greșelile pe care le face Obama în discursurile sale despre încălzirea globală și a împărtășit publicului alte fapte care nu sunt bine cunoscute despre starea climei planetei şi despre evoluția ei.

Ivar Giaever:
„Din cauza următoarelor afirmații ale Societății Fizice Americane:
«Dovezile sunt incontestabile: încălzirea globală are loc. Dacă nu se iau măsuri de atenuare, este posibil să se producă perturbări semnificative ale sistemelor fizice și ecologice ale Pământului, ale sistemelor sociale, ale securității și ale sănătății umane. Trebuie să reducem emisiile de gaze cu efect de seră începând de acum», am demisionat din societate în 2011.

În primul rând nimic în știință nu este incontestabil, în al doilea rând creșterea medie a temperaturii măsurată în 100 de ani sau cam așa ceva este de 0,5º Celsius (0,8º Kelvin).
În al treilea rând, din moment ce Societatea de Fizică susține că planeta a devenit mai caldă, de ce totul evoluează mai bine decât înainte? Mai mult: temperatura medie maximă măsurată vreodată s-a înregistrat în 1998, cu 17 ani în urmă.”

„Aș spune că, în principiu, încălzirea globală este o problemă”, a declarat dr. Giaever în discursul său intitulat „Încălzirea globală trebuie revizuită”.

Giaever, fost profesor la Școala de Inginerie și Școala de Științe a Institutului Politehnic Rensselaer, a primit Premiul Nobel pentru fizică în 1973 pentru cercetările sale privind efectul de tunelare a electronilor în semiconductori.

Giaever și-a enuțat observațiile la cea de-a 65-a Conferință a Laureaților Nobel din Lindau, Germania, care a atras 65 de destinatari ai premiului. Giaever apare, de asemenea, în documentarul Clime Hustle, lansat în toamna anului 2015.

Ivar Giaever a fost unul dintre susținătorii științifici cheie ai președintelui Obama în 2008, când s-a alăturat unui număr de peste 70 de laureați Nobel pentru sprijinirea lui Obama, într-o scrisoare deschisă din 29 octombrie 2008.
„Țara are nevoie urgent de un lider vizionar… Suntem convinși că senatorul Barack Obama este un astfel de lider și vă îndemnăm să vă alăturați în sprijinul lui”, se spunea în respectiva scrisoare.

Dar la șapte ani de la semnarea acelui text, Giaever a contestat declarația președintelui Obama referitoare la încălzirea globală. „Nicio provocare nu reprezintă o amenințare mai mare pentru generațiile viitoare decât schimbările climatice”, susținea Obama, afirmație pe care Giaever a calificat-o „ridicolă”.

„Asta a spus el? Aceasta este o declarație ridicolă.
Îi spun asta lui Obama: Scuzați-mă, domnule președinte, dar vă înșelați. GREȘIȚI COMPLET”, a explicat Giaever.
„Cum poate să spună așa ceva? Cred că Obama este o persoană inteligentă, dar are un rău sfătuitor. Încălzirea globală este «cusută cu ață albă»”, a adăugat el.
„Obama a declarat că 2014 este cel mai cald an de până acum. Dar aceasta nu este adevărat. Nu este anul cu temperatura medie cea mai ridicată”, a remarcat Giaever.

Fizicianul premiat cu Nobel a pus la îndoială şi temerile legate de dioxidul de carbon. „Când aveți o teorie și aceasta este contrazisă de experiment, atunci trebuie să renunțați la ea. V-ați înșelat cu teoria”, a explicat Giaever.

Încălzirea globală este „o nouă religie”

Giaever a afirmat în studiul său cu privire la modificările climatice că este necesar să ne ridicăm ceața de pe ochi şi să devenim conștienți de această minciună.
„Am fost îngrozit de ceea ce am găsit după ce am cercetat problema în 2012”, a menționat el.
„Încălzirea globală a devenit într-adevăr o nouă religie. Pentru că nu poți discuta despre asta. Nu este corect. Este asemeni Bisericii Catolice în Evul Mediu.”

Îngrijorarea referitoare la „succesul” Tratatului ONU privind schimbările climatice

„Mă îngrijorează foarte mult conferința [ONU] de la Paris din noiembrie [2015]. Îmi fac cu adevărat griji pentru asta. Deoarece conferința [2009 ONU] s-a desfășurat la Copenhaga și a devenit aproape un dezastru, dar nu s-a decis nimic. Dar acum cred că persoanele care sunt alarmiste sunt într-o poziție foarte puternică”, a spus Giaever.

„Faptele sunt că în ultimii 100 de ani am măsurat temperaturile, ele au crescut cu până la 0,8 grade Kelvin, iar totul în lume a devenit mai bun. Deci cum pot spune unii că oamenii nu fac decât să înrăutățească clima atunci când nu avem dovezi? Trăim mai mult, avem o stare de sănătate mai bună și totul este mai bine. Dar dacă urcă temperatura cu încă 0,8 grade, atunci vom muri, așa ne zic unii.”

„Aș spune că încălzirea globală nu este în esență o problemă. Lăsați-o în pace și va avea grijă ea de ea însăși. Este foarte greu pentru mine să înțeleg de ce aproape fiecare guvern din Europa – cu excepția guvernului polonez – este îngrijorat de încălzirea globală. Trebuie să fie pură politică.”

„Până acum, am lăsat lumea într-o formă mai bună decât era înainte să apărem noi, iar asta va continua cu o singură excepție – trebuie să nu mai risipim sume uriașe de bani pentru încălzirea globală. Trebuie să facem asta sau altfel vom regresa. Oamenii cred că este util să cheltuim aceste sume, dar din contră, aceasta nu este o soluție sustenabilă.”

Despre temperaturile globale și CO2

Giaever a menționat că temperaturile globale nu au crescut deloc în ultimii 18 ani.

Climate Depot este onorat că Giaever a folosit un grafic exclusiv Climate Depot care figurează datele furnizate de satelitul RSS timp de 18 ani, date care arată temperaturi staționare (vezi de la min. 8:48 în videoclip).

Giaever a acuzat NASA și oamenii de știință federali că au „manipulat” măsurătorile de temperaturi. „Ei pot se bată cu datele. Asta e ceea ce face NASA.”

„Nu puteți să-i credeți pe oamenii – alarmiştii – care vă spun că CO2 este ceva teribil. Nu este adevărat, nu este deloc adevărat”, a continuat Giaever, prezentând un diapozitiv şi întrebând: „Credeți că CO2 este un gaz climatic important?”

„Cred că temperatura planetei a fost uimitor de stabilă în ultima perioadă. Cine știe care este temperatura optimă a pământului? Este temperatura pe care o avem acum? Nimeni nu mi-a spus care ar trebui să fie temperatura optimă a pământului”, a spus el.

„Cum poți să măsori temperatura medie pentru întregul pământ și să vii cu o creştere de o fracțiune de grad? Este ridicol”, a adăugat el.

Citiți și:

«Încălzirea globală», o imensă excrocherie de 22 miliarde dolari!

Criza replicării dezvăluie publicarea tendențioasă și chiar canonizarea unor false fapte în studiile științifice


 

yogaesoteric
10 iulie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More