Cum a fost plătit Rafila de marile companii de medicamente. Filiera fundației lui Streinu-Cercel

Un aparent inofensiv contract de „servicii medicale (cercetare)” încheiat de profesorul Alexandru Rafila cu Fundația „Prof. Dr. Matei Balș” ascunde ceva malign: fundația este una privată, controlată de Adrian Streinu-Cercel, iar banii vin de la marile concerne medicale ale lumii.

Adrian Streinu-Cercel și Alexandru Rafila

Alexandru Rafila PFA (persoană fizică autorizată) a încheiat în noiembrie 2013 un contract de „servicii medicale (cercetare)” cu Fundația „Prof. Dr. Matei Balș”, după cum arată o declarație de interese a profesorului Rafila de acum câțiva ani. Conform acestui document, contractul ar fi fost valabil timp de 18 luni și i-ar fi adus lui Rafila 45.000 de lei.

La prima vedere, nimic ciudat. Deși, totuși, parcă ar fi ceva ciudat: profesorul Rafila este și salariat al Institutului „Prof. Dr. Matei Balș”, de ce ar avea nevoie de un contract cu fundația omonimă?

De fapt, Fundația „Prof. Dr. Matei Balș” nu are nicio legătură cu Institutul „Prof. Dr. Matei Balș”, ci exclusiv cu Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului, după cum arată o investigație a RISE Project.

Fundația «Matei Balș» este o organizație privată, fondată și prezidată ani de zile de Adrian Streinu-Cercel, managerul spitalului de stat cu același nume. Acum, mai e doar membru.

 Funcționează în incinta spitalului, la Pavilionul IV, lângă Urgențe, într-o cameră de 20 de metri pătrați. Apare și pe site-ul oficial al Institutului cu o ditamai reclama care te îndeamnă să-i donezi 2% (…).

 Nu sunt alte detalii, dar realitatea contrazice reclama. Și Institutul finanțează fundația.

 Trei doctori și trei economiști, toți aflați sub comanda lui Streinu-Cercel la spital, îl încadrează oficial și în comitetul de conducere al fundației. Printre ei îi găsim pe dr. Mariana Mărdărescu, infecționist la secția de copii și coordonatoare a Programului Național de HIV, pe dr. Viorel Ispravnici (achiziții publice) și pe directorul medical al Institutului, dr. Sorin Petrea.”

Dar e mult mai grav decât atât, potrivit aceleiași investigații: între ianuarie 2014 și mai 2016, în fundație au intrat aproape cinci milioane de lei de la giganți ai industriei farma. Aproape jumătate din sumă, 2,1 milioane de lei, a fost retrasă cash de la un bancomat de lângă Institut.

Între 2014 și 2016, fundația a primit 5 milioane de lei de la șapte dintre cele mai mari corporații farma din lume. «Păi foarte bine c-a primit.» Ce s-a petrecut cu banii? «Păi v-arăt. V-arăt pe loc.» 2,1 milioane au fost retrase cash, de la bancomatul BCR de lângă spital. «Fundația nu are carduri. Cine are cardul?» N-am ști noi. Poate doamna Cruceru de la Juridic? «Doamna Cruceru, într-adevăr, manageruiește fundația, dar nu știu de chestia asta.»

Fiica dumneavoastră a primit bani de la Fundație pe persoană fizică. «Cum să nu? Toată lumea are contracte cu fundația. Pentru cercetare. Că de la Institut eu nu pot să dau bani. Ăsta e scopul fundației: să asigure fonduri pentru diverse cercetări.»

Deci e un liant, un intermediar? «Exact.»

Între ghilimele franţuzeşti sunt declarațiile lui Streinu-Cercel, intervievat de RISE Project.

Citiţi şi:
Rafila – vaccinarea obligatorie, afaceri cu medicamente, declaraţii contradictorii
Adrian Streinu Cercel, unul dintre promotorii campaniilor criminale de vaccinare obligatorii, este mason
Vaccinul, trilioanele şi cetăţeanul

 

yogaesoteric
19 aprilie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More