Cum a transformat într-un mod profund HATHA YOGA postura coloanei și chiar viața unei bătrâne

HATHA YOGA este o practică milenară benefică atât pentru minte, cât și pentru trup. Dacă practicând yoga o femeie de 87 de ani a reușit să-și transforme viața, și tu poți face la fel!

Vârsta este considerată a fi un obstacol când vine vorba de a învăța lucruri noi. Persoanele care sunt dornice să-și îmbunătățească viața indiferent de circumstanțe au dovedit însă că transformările sunt posibile oricare ar fi numărul anilor. Un exemplu concret al acestei realități este o femeie 87 de ani care, în ciuda faptului că suferea de boli cronice, a luat decizia să învețe yoga pentru a-și putea ameliora starea de sănătate.
Povestea sa a făcut înconjurul lumii, confirmând atât beneficiile oferite de yoga, cât și faptul că putem face mișcare chiar și atunci când îmbătrânim.

Anne Pesce, femeia de 87 de ani care și-a transformat viața cu ajutorul practicii HATHA YOGA

Protagonista următoarei povești este Anna Pesce, care și-a transformat stilul de viață la vârsta de 87 de ani. Această femeie voia să descopere un tratament eficient pentru cifoză, boala de care suferea.

Cifoza se manifestă prin curbarea accentuată, permanentă a coloanei vertebrale. Treptat, Anna Pesce s-a cocoșat tot mai mult și a început să experimenteze multă durere. Această maladie limitează abilitatea bolnavului de a se mișca, provocând oboseală constantă.

Deși doamna Pesce suferea de cifoză de câteva zeci de ani, a trecut mult timp până când a reușit să găsească un tratament care să îi îmbunătățească calitatea vieții. Încă de când a fost diagnosticată, ea a încercat terapii precum acupunctura, fizioterapia și osteopatia.

Aceste terapii au ameliorat durerea pe care o resimțea, dar nu au reușit să o facă să se simtă din nou sănătoasă. HATHA YOGA însă i-a transformat viața.

Mulți dintre apropiații Annei Pesce erau îngrijorați că yoga nu era o practică potrivită pentru o femeie de vârsta ei. Însă prof. Rachel Jesien, specialistă în recuperarea prin yoga, a susținut demersul bătrânei și a început să-i predea lecții de yoga o dată pe săptămână.

Treptat, Anna a reușit să meargă mai bine. În doar o lună, putea din nou să pășească fără dificultăți. După două luni, durerea a început să dispară, iar după un an de yoga, doamna Pesce a decis să facă din această practică un obicei zilnic.

La vârsta de 87 de ani, Anna Pesce nu mai are spatele cocoșat și se poate mișca normal din nou. Cei care o cunosc susțin că ceea ce i s-a petrecut este un veritabil „miracol”. Ea însăși afirmă că se simte mai vie ca niciodată.

Recuperarea uluitoare a Annei Pesce ne arată că nu este niciodată prea târziu să ne îmbunătățim viața.


Citiţi şi:

Viaţa mea de când practic YOGA – o viaţă plină de lumină divină

HATHA YOGA ne învaţă arta de a fi sănătoşi (II)

 

yogaesoteric
27 februarie 2017

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More