Cum abordăm… virginitatea

În legătură cu actul sexual aspectul cel mai frumos este că după ce ai făcut odată dragoste, după ce ai trăit o dată senzaţia nemaipomenită de fuziune pe care ţi-o oferă, ajungi să o faci din nou şi din nou, practic de nenumărate ori până la sfârşitul vieţii, mai ales dacă practici continenţa sexuală.
Ar putea apare întrebarea de ce nimeni nu se plictiseşte, căci în aparenţă acelaşi lucru se petrece de fiecare dată. Şi totuşi nu este aşa. De fiecare dată vom descoperi că este altceva, uneori pasiune explozivă, alteori iubire caldă, liniştitoare, dar mereu vor fi senzaţii noi şi uluitoare.

Şi totuşi este foarte importantă „prima dată”. Mulţi oameni au o atitudine greşită în privinţa primei lor experienţe sexuale. Ei o consideră o barieră pe calea spre maturitate, barieră pe care trebuie să o sară cât mai repede cu putinţă. Şi totuşi, prima experienţă de acest gen ar trebui pregătită cu multă grijă. Nu trebuie să apelăm la „profesioniste” sau la „bărbaţi pricepuţi” pentru ca să ne începem cu dreptul viaţa amoroasă. În primul rând, ar trebui ca „prima noapte de dragoste” să o petrecem cu un bărbat sau, în cazul bărbaţilor, cu o femeie pentru care simţim cu adevărat iubire. Sentimentul profund de iubire poate să atenueze chiar şi micile incoveniente ale dezvirginării. Deseori o anumită teamă poate să determine apariţia unei contracţii atât psihice cât chiar şi fizice care poate face ca momentul să fie mai dificil. Iubirea şi încrederea în fiinţa iubită relaxează şi alungă orice temere şi creează deschidere către o sexualitate normală.

De un real folos poate fi utilizarea afrodisiacelor care pot dinamiza foarte mult energia sexuală, prefigurând astfel o fuziune amoroasă reuşită.

Prima experienţă sexuală îţi poate afecta pe toată viaţa atitudinea faţă de sex. Poţi avea o experienţă plăcută, plină de tandreţe dacă fiinţa de lângă tine te iubeşte şi dacă o iubeşti şi dacă faceţi dragoste din preaplinul iubirii şi nu numai pentru a vă elibera frustrările sexuale. Dar, de asemenea poţi avea o experienţă neplăcută, dureroasă chiar care să te facă să respingi mai apoi şi alte experienţe cu alte persoane, care ar putea fi extraordinare.

Nu multe femei trăiesc orgasmul încă de la prima lor experienţă sexuală. Şi nici mulţi bărbaţi nu au experienţe deosebite de la prima încercare. Şi totuşi, şi aici avem de-a face cu un domeniu în care trebuie să perseverăm şi să căpătăm experienţă. Chiar şi orgasmul este un mecanism care se poate învăţa, şi ca un exemplu decisiv este faptul că există femei foarte dinamizate din punct de vedere erotic care pot trăi stări de orgasm la voinţă, în afara oricărui contact sexual.

Aşadar, abordaţi sexualitatea cu multă maturitate, ea fiind un capitol foarte important al vieţii voastre, în general. Nu uitaţi că multe cupluri fericite au ajuns să se despartă datorită unei incompatibilităţi la nivel sexual care poate că ar fi putut fi evitată dacă s-ar fi acordat un mai mare interes.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More