Cum au petrecut yoghinii 24 Ianuarie – o sărbătoare a tuturor românilor

de Emilia Kareva

A fost 24 Ianuarie. Ziua Unirii din 1859. Pentru mulţi români, o zi asemenea celorlalte. Condimentată cu ştirile de la televizor despre conflicte politice în care a fost amestecată şi Unirea. Ce a făcut preşedintele Traian Băsescu, cum şi-a petrecut ziua primul ministru Călin Popescu Tăriceanu… Pentru noi, semnificaţia zilei de 24 Ianuarie nu a fost uitată. 24 Ianuarie este o sărbătoare. O sărbătoare a tuturor celor care suntem români.

Noi am ales să fim împreună în 24 Ianuarie. Ne-am întâlnit în Piaţa Unirii, în centrul capitalei şi de acolo am mărşăluit până în Piaţa Alba Iulia, pe ritmul Ciulendrei şi a cântecelor patriotice. Am simţit cu emoţie în suflet, sufletul neamului românesc. Am evocat acele calităţi care au făcut mereu cinste poporului român, cum ar fi omenia, cinstea, curajul şi credinţa. Am arătat, prin acest marş, că practica yoga ne ajută să fim mai aproape de acest sentiment de „a fi român”. 

Unii trecători ne-au privit cu bunăvoinţă, unii cu indiferenţă. Dar pe faţa celor care se opreau să privească coloana de aproape 1.000 de persoane, se putea citi cel mai adesea „Ah, da! Azi e 24 Ianuarie. Ziua Unirii”. O mână de ziarişti s-au învârtit în jurul coloanei în mişcare, au filmat, au făcut poze, şi au prezentat apoi cititorilor / telespectatorilor cum „yoghinii MISA au serbat ziua Unirii în modul lor”, alături de scurte definiţii ale comuniunii cu sufletul neamului românesc.

A fost 24 Ianuarie. A fost pentru noi un prilej să ne bucurăm împreună că suntem români. Si cerul s-a bucurat cu noi şi la apusul soarelui, deşi suntem în luna ianuarie, ne-a zâmbit într-un curcubeu imens, care a îmbrăţişat întreg Bucureştiul.

 

25 ianuarie 2007
yogaesoteric

 
 

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More