Cum cenzurează Facebook anti-vacciniștii și concediază angajații care îi denunță practicile. Comentatorii primesc credit social în funcție de opinii, ca în China

Potrivit unor avertizori din cadrul Facebook, gigantul tehnologic încearcă să cenzureze conținutul care exprimă reținerea față de vaccinuri pe platforma sa.

Un raport recent al Project Veritas, citat de Fox News, prezintă un document intern care explică ce înseamnă „Vaccine Hesitancy Comment Demotion”, arătând că „obiectivul” este de a „reduce drastic expunerea utilizatorilor la ideea de ezitare în privința vaccinării”.

Facebook nu doar că vă urmărește comentariile, dar le și ierarhizează în funcție de „periculozitate”.

Un alt document scurs a vizat „Borderline Vaccine (BV) Framework”, care analizează modalitatea de clasificare a unui astfel de conținut cu un alt „obiectiv” exprimat sau de „identificare și ierarhizare a categoriilor de conținut care nu încalcă standardele comunității, dar care ar putea descuraja vaccinarea în anumite contexte, contribuind astfel la ezitarea în fața vaccinării sau la refuzul acesteia”, adăugând: „Le-am ierarhizat în funcție de prejudiciul potențial și de cantitatea de context necesară pentru a evalua prejudiciul”.

Facebook folosește clasificatori în algoritmii săi pentru a identifica un anumit tip de conținut… ei îl numesc «ezitarea față de vaccinuri». Și, fără ca utilizatorul să știe, atribuie un scor acestor comentarii, care se numește «VH Score», «Vaccine Hesitancy Score»”, a declarat un angajat al Facebook pentru fondatorul Project Veritas, James O’Keefe. „Și apoi, pe baza acestui scor, algoritmii vor diminua vizibilitatea comentariului sau nu, în funcție de conținutul acestuia.”

Persoana din interior, care este descrisă de O’Keefe ca fiind „tehnician pentru centrele de date” ale Facebook, a dezvăluit că gigantul tehnologic a efectuat un „test” pe 1,5% din cei 3,8 miliarde de utilizatori ai săi, concentrându-se pe secțiunile de comentarii ale unor „pagini oficiale de sănătate”. „Încearcă să controleze acest conținut înainte ca el să ajungă pe pagina ta, înainte ca tu să îl vezi”, i-a spus persoana din interior lui O’Keefe.

Evaluările sunt împărțite în două categorii, una fiind „Alarmism și critici” și cealaltă „Descurajarea indirectă a vaccinării”, care include faptul de a lăuda refuzarea vaccinului și „poveștile șocante”, care pot descuraja alte persoane să se vaccineze.

Algoritmul semnalează termeni-cheie din comentarii, stabilind dacă pot rămâne sau nu, permițând și „evaluatorilor” umani să ia o decizie în cazul în care algoritmul nu o poate face singur.

O a doua persoană din interior, descrisă ca fiind un „inginer de echipamente pentru centrele de date”, a comparat acțiunile Facebook cu o relație „abuzivă” în cadrul căreia „nu i se permite soțului/soției să vorbească despre ceea ce se petrec în căsnicia lor… și îi îngrădește dreptul la exprimare… ceea ce este condamnabil, în opinia mea”.

Ca răspuns la documentele scurse, Facebook a declarat pentru Project Veritas: „Am anunțat în mod proactiv această politică pe blogul companiei noastre și, de asemenea, am actualizat centrul nostru de asistență cu aceste informații”.

Morgan Kahmann, denunțătorul companiei Facebook, concediat

Morgan Kahmann, denunțătorul Facebook care a fost suspendat după ce a divulgat documente interne care demascau o campanie de cenzură privind „ezitarea în fața vaccinurilor”, a fost concediat oficial de către gigantul tehnologic.

Tehnicianul de date a ieşit în fața camerei de filmat, asumându-şi gestul: „Am o soție și doi copii, iar a-mi pierde slujba nu-i doar despre mine și moralitatea mea. Totuși, este necesar să arăt cuiva aceste dovezi”, spune el în filmarea făcută de Project Veritas.

Concluzia interviului este rezumată în sfatul pe care angajatul Facebook îl dă oricui s-ar afla în această situație, față în față cu apucăturile totalitare ale companiei: să spună adevărul!

Te poți confrunta cu o mulțime de reacții de respingere atunci când spui adevărul. Și mereu a fost așa în toată istoria omenirii. Și da, vei primi reacții de dezaprobare, dar cântărește-le. Poți trăi cu tine însuți pentru tot restul vieții dacă lucrezi la Facebook și ai știut despre așa ceva? Mai ales dacă s-ar afla mai târziu și ți-ai spune: «Frate, am văzut asta de atâtea ori. Aș fi putut spune ceva și nu am făcut-o». Cum te vei simți în legătură cu asta? Acesta este punctul meu de vedere, moralitatea mea. Este necesar să arăt cuiva ce se petrece pentru că, cel puțin, chiar dacă nu ar ieși nimic din asta și, din anumite motive, totul ar fi abandonat, tot aș crede că a meritat pentru că, cel puțin, am căutat să arăt cuiva toate aceste fapte.”

Citiţi şi:
Cum este cenzurată „ezitarea la vaccinare”: Fiecare utilizator facebook primește un cod secret VH
Justiția s-a pronunțat: Poți fi concediat pentru ce postezi pe Facebook
Mike Whitney: Virusul a fost creat pentru vaccin, nu vaccinul pentru virus

 

yogaesoteric
8 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More