Cum este cenzurată „ezitarea la vaccinare”: Fiecare utilizator facebook primește un cod secret VH

Rețeaua socială a lui Zuckerberg urmărește crearea unei „comunități în care toată lumea se supune”, eliminând discursul și dezbaterile libere, chiar bazate pe fapte științifice reale.

Project Veritas a dat publicității un interviu video cu doi denunțători din interiorul Facebook – un tehnician de la centrul de date și un inginer de instalare de la centrul de date.

Cei doi au prezentat documente interne care demonstrează cum Facebook cenzurează adevăruri științifice și medicale în numele combaterii „ezitării la vaccinare”.

Facebook a lansat recent un test beta conceput pentru a elimina informațiile nefavorabile despre vaccinuri – indiferent dacă sunt reale sau nu – în scopul derulării unui program de cenzură în toate țările și în cât mai multe limbi posibil.

Documentele prezentate de cei doi denunțători dovedesc că Facebook lucrează în favoarea Big Pharma și în colaborare cu Centrul american de Prevenire și Combatere a Bolilor (CDC) și cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a proteja și promova mesajul fals că vaccinurile anti-covid sunt sigure și eficiente pentru toată lumea.

Rețeaua socială merge până acolo încât ascunde mesajele celor care au fost „cuminți” și s-au vaccinat, relatând apoi despre efectele adverse cu care s-au confruntat.

Potrivit documentelor interne, Facebook face teste beta cu un nou algoritm. Acesta clasifică utilizatorii ce postează informații care contrazic mesajul oficial favorabil despre vaccinuri pe categorii de „ezitare la vaccinare” („vaccine hesitancy” – VH).

Utilizatorii primesc chiar în mod secret un „cod VH” în funcție de care se stabilește dacă postările și comentariile lor vor fi șterse, retrogradate sau lăsate în pace, indiferent dacă ele sunt corecte din punct de vedere al realității.

Iată ce afirmă Project Veritas:
Denunțătorul… a dezvăluit că gigantul tehnologic desfășoară «testul» pe 1,5% dintre cei 3,8 miliarde de utilizatori ai săi, concentrându-se pe secțiunile de comentarii ale «paginilor de sănătate cu autoritate».

«Ei urmăresc să controleze acest conținut înainte chiar de a apărea pe pagina voastră, înainte chiar de a-l fi văzut», a spus denunțătorul.

Obiectivul declarat al acestei funcții este de «a reduce considerabil expunerea utilizatorilor» la comentariile VH.

Un alt obiectiv al programului este de a forța o «diminuare a angrenării în alte comentarii VH, inclusiv postarea, like-urile, rapoartele și răspunsurile».

Conținutul legat de vaccinuri este clasificat pe baza abilității percepute de a „descuraja vaccinarea în anumite contexte, contribuind astfel la ezitarea la vaccinare sau la refuz”.

Potrivit documentului „Borderline Vaccine Framework”, conținutul legat de vaccinuri este „ierarhizat (…) în funcție de daunele pe care le poate provoca și de contexul necesar pentru a evalua daunele”.

Clasificarea conținutului se face în trei categorii principale:
1. Descurajare explicită la vaccinarea anti-covid.
2. Alarmism, critică.
3. Descurajare indirectă la vaccinare – Aici sunt incluse felicitările adresate celor care au refuzat să se vaccineze, „poveștile șocante” care pot descuraja oamenii să se vaccineze, promovarea alternativelor la vaccinare sau „a sugera că imunitatea naturală este mai bună comparativ cu vaccinarea”, minimalizarea riscurilor de infectare naturală cu covid-19, exprimarea de obiecții personale sau scepticism în legătură cu vaccinul și chiar „discuție sau dezbatere neutră”.

În funcție de categoria dintre acestea trei în care se încadrează un mesaj, postarea sau comentariul pot fi eliminate sau „retrogradate” în diferite măsuri.

După cum notează ziaristul de investigații și fondatorul Project Veritas, James O’Keefe, într-un interviu pentru Fox News: „Remarcabil la aceste documente private este că se prevede ca, și în condițiile în care afirmațiile sunt reale (…) vei fi vizat și retrogradat sau comentariile vor fi vizate și retrogradate.”

Strategia de „retrogradare”, aflată acum în testare beta, este foarte asemănătoare cu „cenzura din umbră” („shadow banning”), în care un utilizator este cenzurat în mod discret – ceea ce înseamnă că nimeni sau o parte foarte mică dintre urmăritorii săi îi pot vedea postările – însă el contină să posteze, neștiind că mesajele sale nu sunt răspândite.

Documentele interne prezentate de cei doi denunțători din interiorul Facebook demonstrează că această strategie de „cenzură din umbră” elimină comentariile VH („ezitante la vaccinare”) în proporție de 42,5% în cadrul grupului test.

Un exemplu de mesaj considerat de Facebook „ezitant la vaccinare” nu este doar de genul „Nu știu dacă vreau să mă vaccinez” ci și „Am văzut un studiu care arată că unii au murit după ce s-au vaccinat”. Sau experiențe personale de genul „Dureri cumplite după al doilea vaccin! Tremur tot, aproape că am convulsii”.

Facebook cenzurează și pune etichete de „fake news” inclusiv asupra unor date obținute de la VAERS, sistemul oficial american de raportare al efectelor adverse după vaccinare.

VAERS este gestionat de CDC împreună cu Administrația Medicamentului din Statele Unite.

Facebook justifică cenzurarea datelor VAERS prin faptul că ele nu este relevant să fie răspândite fără comunicarea „întregului context”. Însă, așa cum remarcă cei doi denunțători, această formulare este foarte ambiguă: este necesar să citezi un întreg studiu pentru a fi contextual?

Prin programul său, Facebook cenzurează și elimină pur și simplu știința pe care pretinde că o susține. Faptele și experiențele personale la prima mână.

Prin eliminarea unor informații cruciale legate de riscurile vaccinării, Facebook suprimă orice posibilitate de consimțire informată în privința unui act medical.

Unul dintre denunțători i-a declarat lui O’Keefe: „Zuckerberg dorește să construiască o comunitate în care toată lumea se supune – nu una în care oamenii să poată avea un discurs și un dialog liber privind cele mai personale, private și intime decizii.
Mesajul este: Vaccinează-te, vaccinul este bun pentru tine, toată lumea trebuie să-l facă. Dacă nu, vei fi desemnat ca un dușman al societății.”

Citiţi şi:
Au înlocuit cenzura marxistă a Partidului Comunist cu cenzura neo-marxistă de pe Twitter și Facebook
Centrele secrete unde Facebook se ocupă de cenzură
Manipularea ideologică BigTech și anatomia fact-checking-ului (I)

yogaesoteric
26 iulie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More