Cum opriți mass-media să vă controleze conștiința

Convingerile noastre sunt atât de puternice, încât depășesc orice imaginație: ele influențează percepția noastră asupra realității, care la rândul ei influențează modul în care trăim.

Prin urmare, cei care ne controlează credințele, ne controlează viața.

Și ce sunt în definitiv credințele noastre? Ei bine, în esență, ele reprezintă o serie de informații pe care noi le-am acceptat drept adevăr (chiar și atunci când nu avem dovezi puternice care să le susțină).

Cea mai mare parte din informațiile referitoare la ceea ce se petrece în lume ne sunt prezentate de mass-media. În fiecare zi, canalele de televiziune, ziarele și site-urile de știri ne bombardează cu o avalanșă de informații, pe care rareori le punem la îndoială. Aceste informații ne determină să percepem lumea într-un anumit mod și să acționăm în consecință.

Problema este că majoritatea oamenilor nu își dau seama că mass-media obișnuită nu tinde să ne arate întregul adevăr, ci doar un aspect mic al acestuia și într-un mod foarte părtinitor. De ce? În principal pentru că (mass-media) servește interese politice și financiare (pe care, desigur, nu le recunosc public).

V-ați întrebat vreodată de ce atunci când vizitați mai multe site-uri web de știri, întâlniți adesea informații despre aceleași evenimente prezentate în moduri diferite, chiar antitetice? Ei bine, există o explicație pentru asta:

Manipularea

Mass-media principală arată de obicei doar ceea ce vrea să vă arate. Obiectivul ei nu este reflectarea adevărului, ci manipularea. Manipularea gândirii tale.

Pentru a fi clar, nu spunem că toate mass-media intenționează să vă manipuleze. Uneori, jurnaliștii și alții care lucrează pentru mass-media cred cu adevărat și profund în ideile din spatele conținutului pe care îl difuzează lumii.

De fapt, de obicei, ei înșiși au fost spălați pe creier de anumite ideologii după ani și ani de propagandă și condiționare din partea comunității. Prin urmare, nu înseamnă că toți cei care lucrează în media sunt răi, așa cum cred mulți oameni. Mai degrabă, sunt niște victime ale mediului cultural în care trăiesc.

Cu alte cuvinte, mass-media oficială nu este de încredere. De fapt, nicio media nu reușește să reflecte în totalitate realitatea. De aceea este foarte important să cauți adevărul pentru tine.

Ce este necesar să faci ca mass-media să nu-ți controleze conștiința?

Iată câteva sfaturi ce au fost testate de-a lungul timpului:

În primul rând, în orice problemă serioasă, asigurați-vă că parcurgeți cât mai multe informații, din cât mai multe surse – chiar conflictuale – pentru a dezvolta o viziune cât mai completă asupra situației.

În al doilea rând, rețineți: doar pentru că Papa, Elon Musk, Trump, Obama, Putin, sau persoana dvs. preferată de pe YouTube au spus ceva, asta nu înseamnă că garantat este adevărat. Deci, nu luați nimic de-a gata. Mai degrabă, faceți multe verificări și ajungeți la propriile concluzii folosind gândirea critică.

Mass-media are doar puterea pe care i-o dăm noi. Prin urmare, este în mâinile noastre să oprim chiar acum controlul pe care îl exercită asupra vieților noastre, dacă vrem cu adevărat.

Citiți și:
Manipularea publicului de către mass-media: «Ură la pachet, personalizată doar pentru tine»
Directorul CNN recunoaște manipularea şi propaganda pe care postul TV o face pe temele covid, BLM și încălzirea globală

 

yogaesoteric
10 ianuarie 2022

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More