Cum poate să rămână omenirea fără bani și libertate: Filmul explicativ care vă face să înțelegeți încotro se îndreaptă lumea

Moneda digitală și fața ei ascunsă: Totalitarismul care ne pândește după colț

Este esențial ca fiecare dintre noi să înțeleagă ce vor însemna modificările propuse pentru sistemul monetar mondial, despre care, suntem convinși, nu multă lume știe. Schimbările, dacă vor fi permise, ar putea fi cel mai devastator eveniment din timpul vieții noastre și, potențial, cea mai mare suprimare a libertății din istoria modernă, semnalează The Expose News.

Este vorba de coșmarul lumii digitale, care se apropie. Este chiar după colț, inclusiv în România, unde un ministru de eprubetă, din laboratoarele digitale ale serviciilor de impresariat politic, a declarat recent că „Până la mijlocul anului viitor, cel mai târziu, vom avea o identitate digitală și un nou mod prin care să-i identificăm pe cetățeni prin recunoaștere digitală”.

Este vorba de un domeniu în care, iată, și Joe Biden și Vladimir Putin, nu mai vorbim de Xi Jinping, la care se adaugă românașul nostru de Châteauneuf-de-Grasse, se înțeleg de minune, ca practicieni sau pionieri ai totalitarismului digital.

Richard Hall de la Rich Planet TV a realizat videoclipul de mai jos, în care explică pericolele așa-zișilor bani inteligenți / smart money, ale Monedei Digitale a Băncii Centrale („CBDC”) și ale eliminării banilor lichizi. Plandemia covid cu Noul Om, Omul Vaccinat, Omul cu Certificat Digital, face parte din planul care este deja pus la cale.

De aceea este foarte important ca toată lumea să vadă acest videoclip, încurajează sursa citată. Filmul explicativ ar merita să fie împărtășit pe scară largă, în special cu cei care cred că sistemul blockchain este „privat” și că va „învinge” sistemul cât și, de asemenea, cu generațiile mai tinere care cred că banii lichizi sunt sau ar fi necesar să fie scoși din uz.

Iată documentarul:

Transcriptul filmului:

Cash-ul lui Johnny și coșmarul banilor digitali

Guvernul Marii Britanii va introduce în curând schimbări fundamentale în modul de funcţionare a banilor. Schimbările sunt planificate de Băncile Centrale din întreaga lume, inclusiv de Banca Centrală a Marii Britanii, Banca Angliei. Aceste schimbări odată introduse vor afecta pe toată lumea.

Aşadar, în ce constau aceste schimbări? Schimbările propuse se referă la faptul că nu vei mai avea controlul total al cheltuielilor tale. De fapt, ceea ce plănuiesc este înlocuirea banilor cu ceva care este fundamental diferit. Prin urmare, nu vor să înlăture doar cash-ul din economie ci chiar banii.

Fiţi atenţi, pentru că dacă noul sistem monetar este pus în funcţiune, va fi foarte dificil de înlăturat şi ar putea marca începutul sfârşitului libertăţii oamenilor.

Pentru a explica schimbările viitoare care se pregătesc în aceste momente, să explicăm puţin cum funcţionează banii astăzi.

Să ne imaginăm că John hotărăşte să-i cumpere fiicei sale un cadou pentru ziua de naştere, de la Argos. El alege produsul dorit apoi plăteşte cincizeci de lire folosindu-şi cardul de debit. Ai putea crede că acele cincizeci de lire sunt transferate imediat din contul bancar al lui John în contul bancar al Argos. Dar nu aşa se petrece.

Se crează o înregistrare care arată că banca lui John îi datorează băncii Argos cincizeci de lire şi banca lui John chiar va arăta că banii au ieşit din contul lui. Dar transferul efectiv de fonduri nu are loc la momentul achiziţiei.

Tranzacţia de cincizeci de lire a lui John este una din cele cincizeci de milioane de tranzacţii care au loc în fiecare zi în Marea Britanie.

Cu toate că de fiecare dată banca poate să arate că banii au fost transferaţi, transferul efectiv de fonduri între bănci are loc o singură dată pe zi. O dată la douăzeci şi patru de ore toate plăţile făcute la şi de la fiecare din cele mai mult de 300 de bănci înregistrate în Marea Britanie sunt contabilizate pentru a determina ce sumă datorează sau îi este datorată fiecărei bănci. Banca Angliei, care este Banca Centrală cu care sunt conectate toate băncile sistemului, contabilizează valoarea totală a sumelor pe care fiecare bancă le datorează sau îi sunt datorate în acea zi. Apoi Banca Angliei intermediază schimburile de fonduri dintre toate celelalte bănci.

Ca atare, Banca Angliei nu ştie nimic despre John sau despre cele cincizeci de lire pe care le-a cheltuit pentru fiica sa. Banii lui John sunt doar o părticică minusculă din transferul uriaş de fonduri.

Asta înseamnă că singura organizaţie care ar putea să vadă ce face John cu banii lui, este propria lui bancă. Banca Centrală nu poate să vadă cum îşi cheltuieşte John banii sau când îi cheltuieşte. Banca lui John este obligată să nu divulge nimănui detalii despre cheltuielile sale. Asta înseamnă că există un grad mare de anonimitate şi intimitate cu privire la cum anume decide John să-şi cheltuie banii, adică guvernul sau autorităţile centrale precum Banca Angliei nu pot în mod direct să-l restricţioneze pe John în momentul în care îşi foloseşte cardul de credit pentru că nu pot vedea ce face John cu banii lui.

Dacă John ar plăti cadoul cu cincizeci de lire cash, achiziţia ar fi complet anonimă.

Nimeni, nici banca lui John nu ar şti cum şi-a cheltuit banii. Aşadar, tranzacţiile cash sunt cu adevărat anonime iar tranzacţiile cu cardul de debit au un grad mare de anonimitate pentru că numai banca ta poată să ştie despre ele.

Ca urmare, ce este acest „nou sistem”? Numele noului sistem este Moneda Digitală a Băncii Centrale sau CBDC. Uneori i se mai spune „Bani inteligenți” / smart money.

Să vedem cum funcţionează.

Să ne imaginăm că John decide din nou să-i cumpere fiicei sale un cadou pentru ziua de naştere, de la Argos. Telefonul lui are un portofel electronic inteligent sau o aplicație din care plăteşte cincizeci de lire pentru produs.

App-ul comunică direct cu Banca Centrală, Banca Angliei, iar banii sunt transferaţi din portofelul lui digital în portofelul digital al Argos, în mai puţin de o secundă.

Transferul de fonduri are loc în momentul achiziţiei şi tranzacţia este înregistrată şi aprobată de un sistem computerizat centralizat, într-un program centralizat „blockchain”.

Un program blockchain este un program special pentru calculatoare, care înregistrează cu exactitate informaţiile şi nu poate fi modificat. Sistemul centralizat de calculatoare funcţionează continuu şi prelucrează sute de tranzacţii într-o secundă pe măsură ce se derulează la nivelul întregii economii, procesarea tuturor achiziţiilor publice fiind făcută prin intermediul milioanelor de portofele digitale.

Pare a fi ceva extraordinar! Şi e mai rapid şi mai simplu decât sistemul vechi!

Dar există o diferenţă fundamentală: toate tranzacţiile sunt centralizate în timp real, în momentul în care se derulează. Cu alte cuvinte, un singur sistem va fi capabil să înregistreze fiecare tranzacţie digitală din economie, pe măsură ce tranzacţia are loc.

Aceasta este diferenţa esenţială în cazul noului sistem monetar digital, diferenţa pe care fiecare este important să o cunoască.

Toate tranzacţiile sunt centralizate în timp real, în momentul în care se derulează. Oamenii care planifică acest nou sistem au spus foarte clar că va fi util, în viziunea lor, pentru a folosi algoritmi inteligenţi artificiali cu scopul de a bloca în timp real anumite tranzacţii publice, din diferite motive.

Ca atare, ce înseamnă asta pentru John?

Să spunem că se instituie un nou lockdown şi guvernul vrea să oprească deplasările în ţară. Cu acest nou sistem s-ar putea introduce o simplă schimbare care ar însemna că portofelul digital al lui John ar fi funcţional numai dacă el ar fi localizat la o anumită distanţă de casa sa.

Argos este la două mile de casa lui John şi el decide să meargă şi să cumpere un cadou pentru ziua de naştere a fiicei sale.

El vrea să plătească cele cincizeci de lire pentru produs folosind app-ul. App-ul comunică direct cu Sistemul computerizat al Băncii Angliei şi sistemul respinge plata lui John înainte de a fi făcută pentru că sistemul ştie că John este la două mile depărtare de casa sa şi portofelul digital al lui John a fost limitat la a fi folosit la doar o milă. Acum John nu mai poate să cumpere decât dacă se deplasează mai aproape de casa sa.

Banii lui sunt acum inutili oriunde ar vrea să meargă. De ce nu foloseşte John banii cash? Ar fi o bună soluţie pentru John atât timp cât cash-ul este încă utilizat.

Aşadar, cum ar putea acest nou sistem să fie introdus?

Prim-ministrul a solicitat o întâlnire de urgenţă pentru a discuta alunecarea fără precedent într-o recesiune economică a Angliei şi a economiilor globale. Inflaţia a scăpat de sub control şi ratele mari ale dobânzilor determină mii de pierderi ale drepturilor de proprietate.

Toate bancomatele şi serviciile de retragere de cash de la ghişeu sunt acum blocate şi milioane de oameni sunt în situaţia de a-şi pierde economiile de o viaţă pe măsură ce băncile centrale sunt declarate insolvabile.

Guvernul şi Banca Angliei accelerează introducerea unei noi monede digitale a Băncii Centrale pe care o vor putea primi toţi clienţii bancari din Anglia, în schimbul banilor deţinuţi care, în multe cazuri, sunt acum imposibil de retras din conturile personale. Guvernul susţine că noii bani digitali vor ajuta economia să-şi revină din recesiune şi vor fi folosiţi pentru a salva banii publici şi ai corporaţiilor, ţinuţi în milioane de conturi bancare, prin intermediul băncilor care sunt pe punctul de a intra în colaps.

– Scrie că nu pot să scot cash din acest cont. Ne-au blocat banii.

– Renunță, John! Chiar vreau să mergem acasă!

– Avem numai o sută douăzeci de lire şi când se termină, nu mai avem nimic.

– Nu pot să cred! Banca ne-a blocat banii!

– Aveam 25.000 de lire în acel cont şi nu ni-i mai dau înapoi.

Downloadează-ţi astăzi app-ul portofel digital CBDC şi primeşti lire digitale ca bonus gratuit. Dacă îţi schimbi acum fondurile existente în cont cu portofelul monetar digital, vei primi gratuit lire digitale pentru fiecare cont pe care îl schimbi. Poţi apoi să plăteşti cu portofelul digital folosind app-ul din telefon ca şi în cazul unui card de debit. Downloadează acum app-ul gratuit de pe website-ul guvernului Angliei sau din appstore.

– John, este nevoie să downloadăm portofelul digital. Vezi dacă putem transfera în el.

– Nu avem altă opţiune, iubito!

– Uau, s-au transferat! Şi ne-au dat şi un bonus în bani. Este uimitor!

– De unde ştii că merge?

– Merge, iubito! Toată lumea foloseşte banii aceştia acum. Bine, mă duc la Tesco să-l testez. Deci merge!

Cifrele recente arată că folosirea cash-ului de către public s-a înjumătăţit în ultimele 12 luni. Experţii spun că această situaţie se datorează succesului şi comodităţii absolute în folosirea noilor bani digitali CBDC. Guvernul a anunţat că tot cash-ul va fi înlăturat complet în următorii trei ani.

– Nici nu-mi mai amintesc când am folosit cash ultima dată. Pare atât de greoi şi de modă veche să te joci cu monede ori de câte ori vrei să cumperi ceva. E mult mai simplu acum.

Trei ani mai târziu

– Ai văzut cumva telecomanda, iubito?

– Ha, ha, uite ce am găsit! Îţi aminteşti de ăştia?

– Ce o să faci cu ei?

– Pai, nu ştiu.

– Uite, de ce să nu-i păstrăm? O să-i pun într-o ramă.

Date recente prezentate la Conferinţa anuală pentru schimbările climatice au arătat că numai o reducere drastică a utilizării combustibililor fosili va ajuta la protejarea împotriva schimbărilor climatice.

Guvernul a anunţat limitări în utilizarea benzinei şi a motorinei pentru toate persoanele din Anglia, care vor fi aplicate utilizând banii inteligenţi. Fiecare portofel digital va fi limitat la cumpărături de 15 litri pe săptămână, ulterior urmând ca portofelul digital să fie restricţionat în a se mai face cumpărături cu el în acea săptămână.

– Uau, prostii!

Guvernul Marii Britanii: Îngrijorările crescute privind obezitatea şi sănătatea precară vor fi abordate folosind reţeaua banilor inteligenţi. Guvernul propune limitarea numărul total de produse zaharoase care pot fi cumpărate cu fiecare portofel electronic în fiecare lună.

– Ce?

Guvernul Marii Britanii: Experţii spun că noua pandemie, care este de zece ori mai contagioasă şi mai mortală decât coronavirusul, nu poate fi depăşită decât prin minimizarea tuturor contactelor umane şi rămânerea acasă cât mai mult posibil. Pentru a impune aceste măsuri, toate portofelele digitale vor funcţiona numai până la o distanţă de o milă (1,6 Km) faţă de adresa de domiciliu. Orarul pentru cumpărături va fi eşalonat aşa încât să poţi face cumpărături pentru o perioadă de 2 ore în fiecare zi. Toate cumpărăturile neesenţiale vor fi respinse.

– Doamne, Dumnezeule!

Guvernul Marii Britanii: În încercarea de a stimula creşterea economiei, guvernul urmărește să se asigure că toate beneficiile băneşti acordate publicului sunt cheltuite într-o anumită perioadă de timp. Începând cu 1 august, toate beneficiile băneşti precum şi noile credite sociale va fi necesar să fie cheltuite în două luni de la primire. Beneficiile băneşti vor expira şi nu vor mai avea nicio valoare dacă nu sunt cheltuite într-o perioadă de două luni.

– Uau, pun un termen de valabilitate pentru bani!

Guvernul Marii Britanii: Procentul de vaccinare pentru pandemia recentă este acum de 95%. Cei care nu sunt vaccinaţi vor avea restricţii ale portofelelor digitale. Pentru procentul de 5% de nevaccinaţi, cumpărăturile vor fi permise numai în anumite momente şi la o distanţă de până la o milă de casă. Anumite bunuri precum alcoolul, tichetele de călătorie şi plăţile la restaurant nu vor fi disponibile pentru nevaccinaţi şi portofelul lor digital nu va funcţiona în afara Angliei.

– Uau!

Guvernul Marii Britanii: Cresc îngrijorările cu privire la oamenii care cultivă şi îşi asigură propria hrana în afară companiilor agreate de guvern. Guvernul va restricţiona achiziţionarea tuturor seminţelor şi a altor produse agricole pentru toţi cei care nu sunt înregistraţi ca fermieri.

– De ce fac asta?

Guvernul Marii Britanii: Guvernul urmărește să micşoreze cantitatea de carne roşie pe care o consumă oamenii, din motive de mediu şi sănătate. Cu portofelul digital îţi va fi permis să cumperi 8 uncii (230 grame) de carne roşie pe săptămână.

– Cât înseamnă 8 uncii (230 grame)?

Guvernul Marii Britanii: Cu scopul de a proteja mediul înconjurător, guvernul introduce limitări ale cantităţilor din următoarele produse care pot fi cumpărate cu portofelul digital: recipiente cu aerosoli, materiale plastice de unică folosinţă, cărbune, carne, ciocolată, pește şi cafea.

– Cum rămâne cu smochinele?

Guvernul Marii Britanii: În încercarea de a încuraja bună purtare, guvernul te răsplăteşte cu monede digitale direct în portofelul tău digital dacă raportezi pe oricine încalcă regulile de lockdown sau dacă raportezi o persoană care are vederi extremiste. Oricine este catalogat ca exprimând păreri extremiste poate în schimb să aibă restricţii ale portofelului digital.

– Ce înseamnă asta, păreri extremiste?

Dacă renunţi la cash, vei renunţa la libertatea ta şi vei renunţa la libertatea generaţiilor care vin. Nu este importantă comoditatea în folosirea noilor bani. Ceea ce este important este faptul că administrarea centralizată a banilor digitali ar putea fi folosită pentru a controla fiecare aspect al vieţii tale. Spune „Da” pentru a păstra cash-ul şi spune „Nu” pentru banii inteligenţi controlaţi de la centru.

Ceea ce urmează să propună nu sunt bani, ci un sistem de control social.

Citiți și:
De ce sunt periculoși banii electronici?
Șeful FMI spune că moneda digitală a Băncii Centrale ar fi necesar să fie folosită alături de sistemul de credit social pentru a controla ceea ce oamenii pot sau nu cumpăra
Sfârșitul libertății: sistemul de credit social

 

yogaesoteric
22 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More