Cum s-au furat 4,9 miliarde de lire sterline cu voie de la guvernul britanic în pandemie: un secretar de stat a dezvăluit afacerea în Camera Lorzilor

Un secretar de stat în Ministerul Finanţelor de la Londra, Theodore Agnew, însărcinat cu supravegherea cheltuielilor şi reducerea fraudei, a demisionat în luna ianuarie după ce a dezvăluit fraude masive care au implicat împrumuturi guvernamentale de urgenţă acordate companiilor în timpul pandemiei, informează AFP şi Reuters.

Theodore Agnew

Într-un discurs în Camera Lorzilor, din care face parte în rândurile Partidului Conservator, el a declarat că ministerul britanic al finanţelor pare să aibă „puţine cunoştinţe sau interes” în ceea ce priveşte impactul fraudei asupra societăţii noastre.

Agnew s-a adresat Camerei Lorzilor pentru a aduce clarificări cu privire la fraude de peste 4 miliarde de lire sterline legate de împrumuturi în timpul pandemiei.

Supravegherea din partea Departamentului pentru Afaceri şi a Băncii Britanice de Afaceri a fost de-a dreptul deplorabilă”, a spus el.

Potrivit acestuia, s-au făcut „greşeli de începător”, cum ar fi acordarea de împrumuturi pentru mai mult de o mie de companii care „nici măcar nu erau în afaceri când a apărut covid-19”.

Având în vedere că sunt ministrul pentru combaterea fraudei, ar fi necinstit din partea mea să rămân într-o funcţie pe care nu sunt capabil să o fac cum se cuvine”, a spus el, explicându-şi demisia din funcţia de secretar în Ministerul Finanţelor şi din cabinetul primului ministru.

Decizia a fost salutată atât de colegii săi conservatori, cât şi de cei laburişti, ca fiind un semn de integritate rară.

Biroul prim-ministrului a declarat că frauda este „inacceptabilă”.

În decembrie, Biroul Naţional de Audit, care controlează cheltuielile din sectorul public a evidenţiat „nivelul ridicat” de fraudă în cadrul unui program de împrumut de urgenţă, estimat de guvern la 4,9 miliarde de lire sterline, calificând drept „inadecvate” eforturile executivului de a recupera o parte din această sumă.

Citiți și:
30% dintre instituțiile financiare accelerează adoptarea Inteligenței Artificiale, pe fondul creșterii fraudelor cauzate de contextul covid-19
Drosten – autorul testului covid şi doctor în şarlatanie (I)

 

yogaesoteric
11 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More