Cum să consumăm smochinele uscate pentru a îmbunătăți funcționarea tractului gastro-intestinal și pentru a îmbunătăți starea sângelui

Rețeta de smochine uscate în ulei de măsline este un remediu uimitor, natural și sigur împotriva mai multor boli!

Acest preparat simplu vă va ajuta să vă ameliorați gradat și chiar să scăpați de următoarele probleme de sănătate:
– probleme de stomac
– hemoroizi
– constipație
– nivel crescut de colesterol
– anemie
– astm și bronșită
– și chiar infertilitatea (unele femei spun că acest remediu natural le-a ajutat să rămână însărcinate)

Beneficii pentru sănătate

Smochinele uscate sunt una dintre cele mai mari surse naturale de calciu, fiind o alternativă excelentă pentru tratamentul persoanelor care sunt alergice la produsele lactate.

Acest fruct este bogat în fibre și ajută la îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv.

Smochinele sunt o sursă excelentă de potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale și a altor funcții importante ale organismului. Acizii grași Omega 3 și Omega 6 care se găsesc în smochine, ajută la menținerea tensiunii arteriale normale și a sănătății inimii.

În urma unui studiu s-a constatat că un consum zilnic de numai două smochine uscate de dimensiuni medii a dus la creșterea semnificativă a activității antioxidante în organism.

Alte studii au arătat că smochinele sunt utile pentru tratamentul pietrelor la rinichi. Se lasă la înmuiat de seara până dimineața șase smochine într-un pahar cu apă. Consumați zilnic timp de o lună pentru a elimina pietrele la rinichi.

Tryptofanul din smochine contribuie la un somn bun și poate ajuta în tratamentul tulburărilor de somn, cum ar fi insomnia.

Smochinele conțin o cantitate mare de vitamina C, care contribuie la îmbunătățirea tonusului pielii. De asemenea, ele sunt bogate în antioxidanți, care vă ajută să aveți o piele sănătoasă și radiantă.

Smochinele sunt un fruct cu un conținut ridicat de vitamina B6, care a fost mult timp considerat util în tratamentul stării de greață de dimineață.

Rețetă de smochine uscate în ulei de măsline

– 40 de smochine uscate de calitate superioară
– ulei de măsline extravirgin

Crestați smochinele uscate și puneți-le într-un borcan de sticlă, apoi turnați peste ele ulei de măsline cât să le acopere. Acoperiți-le și lăsați la macerat timp de 40 de zile. În această perioadă smochinele absorb mult ulei.

Se consumă câte o smochină în fiecare dimineață, pe stomacul gol. De asemenea, se recomandă consumul uleiului de măsline în care sunt puse smochinele – 1 linguriță dimineața, tot pe stomacul gol.

Acest preparat poate fi luat ca adjuvant în Helicobacter pylori, gastrită acută/cronică, ulcer gastric/duodenal, reflux gastroesofagian, sindrom dispeptic funcțional, tulburări extradigestive.

Precauții

Este important ca uleiul de măsline să fie de bună calitate. În cazul uleiului rafinat de măsline, unele sortimente s-au dovedit a conține acrilamidă – o substanță extrem de dăunătoare, cu efecte demonstrat cancerigene. Se evită consumul de smochine dacă se urmează un tratament cu anticoagulante, deoarece vitamina K din fructe poate subția excesiv sângele, favorizând apariția anemiei și a intoxicațiilor la nivelul ficatului.

Citiți și:
5 combinaţii sănătoase de fructe pentru slăbit, detox şi întinerirea pielii
Suntem cu adevărat ceea ce mâncăm

 

yogaesoteric
14 noiembrie 2021

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More