Cum să curățați organismul de zahăr și să scăpați de dependență

 

Atracția pentru dulciuri o au majoritatea oamenilor. Dar este zahărul inofensiv? Cei mai mulți dintre noi consumă de trei ori mai mult zahăr decât are nevoie organismul nostru.

Excesul de zahăr duce la consecințe neplăcute pentru sănătatea noastră. Cele mai importante dintre acestea sunt surplusul de kilograme, hipertensiunea arterială și nivelul ridicat de colesterol din sânge.

Cum să curățați organismul de zahăr cu ajutorul unei diete echilibrate

Pentru a curăța organismul de zahăr, este necesar să începeți să aveți o alimentație corectă. Acesta este primul și cel mai important pas. Deci, la ce este nevoie să fii atent atunci când îți planifici ce să mănânci?

Micul dejun

Pentru micul dejun, se recomandă să consumați cereale și fructe integrale. Uită de muesli dulci și fulgi de ciocolată. O alternativă sănătoasă la zahăr pentru micul dejun este mierea naturală de albine, dar nici ea nu este indicat să fie consumată în exces.

Prânz

Este recomandat să renunțați la produsele semipreparate și la fast-food-uri. Aceste alimente au un conținut ridicat de zahăr, și în plus conțin și o cantitate mare de adaosuri chimice nocive. După posibilitate, evitați alimentele prea sărate și produsele care conțin coloranți artificiali.
Ideal pentru masa de prânz este să consumați și o salată proaspătă de legume. Utilizați ingrediente naturale pentru dressing și evitați sosurile din supermarket.

Gustarea de după-amiază

Probabil acesta este cel mai periculos moment al zilei. Acum avem o tentație puternică de a mânca ceva dulce. De regulă, spre orele 3-4 după-amiază începem să simțim oboseala acumulată în timpul zilei. Zahărul este o modalitate rapidă de a furniza organismului energie, așa că acum va fi mai greu să rezistăm acestei ispite. Alegeți un desert raw-vegan îndulcit cu miere sau ronțăiți niște nuci.

Cina
Acesta este momentul perfect pentru cerealele integrale, cum ar fi pastele sau pâinea integrală. O alegere sănătoasă pentru cină sunt de asemenea legumele.
Cel mai important aspect este să nu mâncați prea mult. Porțiile moderate vă vor ajuta să evitați indigestia la orele târzii.

Purificarea organismului

O altă recomandare importantă este să se acorde atenție curățării regulate a organismului de toxine. Aceasta în plus va păstra pH-ul natural al organismului.

Zahărul creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea microorganismelor Candida albicans. Când nu mai consumăm zahăr, acestea vor fi gradat eliminate din organismul nostru. În primele zile puteți simți o mică oboseală și tensiune nervoasă. O astfel de reacție a organismului nostru este destul de naturală. Urmăriți să dați dovadă de curaj și să vă abțineți de la dulciuri timp de cel puțin câteva zile. După aceasta, puteți include în dieta dvs. o cantitate mică de miere naturală.

Exerciții fizice

Exercițiile fizice și sportul vă vor ajuta să rezistați ispitelor dulci. Activitatea fizică vă va umple cu mai multă energie decât zahărul. În plus, veți avea mai puțin timp liber să vă gândiți la dulciuri.

Exercițiul ne ajută să ne relaxăm, datorită faptului că ardem mai multe calorii și trupul nostru se curăță mai repede de toxine. Simțim o creștere a vitalității și a energiei.

Dacă nu vă place să faceți sport, începeți cu plimbări de jumătate de oră, de trei ori pe săptămână.

Renunțarea la îndulcitori artificiali

Fiecare dintre noi am auzit despre pericolele pe care le are zahărul asupra sănătății omului. Prin urmare, mulți dintre noi au optat pentru… îndulcitori artificiali. Din păcate, aceasta nu este soluția cea mai rezonabilă, așa cum pare la prima vedere.

În cele mai multe cazuri, îndulcitorii artificiali provoacă și mai mult rău organismului nostru. Aceștia sunt calorii goale, fiind niște produși chimici. Îndulcitorii nu conțin substanțe utile, ci duc la o greutate în exces.

Fructele și legumele proaspete este necesar să fie mereu la îndemână

Ca să scăpați de tentațiile de a adăuga în mâncare zahăr sau alți înlocuitorii sintetici ai acestuia, recurgeți la un truc foarte simplu: luați vasul cu zahăr de pe masă.

Dacă vă decideți să vă curățați organismul, în bucătărie nu este indicat să mai existe produse care să vă tenteze. Faceți o listă cu alimente permise și urmați cu strictețe lista atunci când mergeți la cumpărături. În acest fel vă veți obișnui rapid să ocoliți secțiunile din supermarket cu alimente care conțin zahăr.

Pentru a face față rapid tentației de a mânca ceva dulce, este recomandat să aveți întotdeauna la îndemână nuci.

Cei mai mulți dintre noi sunt foarte dependenți de zahăr. Prin urmare, la început nu vă va fi ușor să renunțați la acest aliment, din cauza dorinței puternice de a gusta ceva dulce. Dar rezultatul va merita tot efortul!


Citiți și:

Consecinţele teribile ale consumului de zahăr asupra sănătăţii (I)

7 motive ca să renunţi la zahăr chiar de azi. Ce să faci ca să nu îi simţi lipsa

 

yogaesoteric
10 septembrie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More