Cum se schimbă Dicționarele și Limba de frica inchizitorilor Corectitudinii Politice

 

După ce senatoarea Democrată de Hawaii, Mazie Hirono, a atacat-o pe judecătoarea Amy Coney Barrett pentru că a folosit expresia „preferință sexuală” referindu-se la homosexualitate, afirmând că aceasta ar fi „ofensatoare” și „depășită”, Dicţionarul Webster și-a modificat rapid definiția online.

„Nu doar o dată, ci de două ori ați folosit expresia «preferință sexuală» pentru a-i descrie pe cei din comunitatea LGBTQ”, a spus Hirono, în cadrul audierilor pentru confirmarea lui Barrett ca judecător la Curtea Supremă a Statelor Unite.

„Și permiteți-mi să fiu foarte clară: «preferință sexuală» este o expresie ofensatoare și depășită. Ea este folosită de militanții anti-LGBTQ pentru a sugera că orientarea sexuală este o alegere. Nu este. Orientarea sexuală este un element cheie al identității unei persoane. Această orientare sexuală este în același timp o expresie normală a sexualității umane și permanentă…”

„În numai două cuvinte, Amy Coney Barrett a dezvăluit cât de părtinitoare este împotriva persoanelor LGBTQ”, a titrat publicația LGBTQ Nation, care a adăugat că „Barrett a folosit expresia ofensatoare «preferință sexuală» ca pe un mesaj subtil de dreapta că persoanele LGBTQ pot fi vindecate”.

În aceeași zi, la numai câteva ore după acuzațiile formulate de Hirono, Dicționarul Webster a modificat definiția cuvântului „preferință” pentru a arăta că acesta este „ofensator” atunci când este folosit cu privire la orientarea sexuală.

Modificarea – și rapiditatea cu care a fost făcută – nu au trecut neobservate, scrie LifeSiteNews. „Nu mai departe de o lună în urmă, Dicționarul Webster includea o definiție la «preferință» ca «orientare» sau «preferință sexuală»”, a scris pe Twitter Steve Krakauer. „Astăzi au schimbat-o și au adăugat cuvântul «ofensator».” „Sunt bolnavi. Am verificat prin Wayback Machine și este adevărat”, a adăugat el.

Candidatul Democrat în alegerile prezidențiale, Joe Biden, a pronunțat el însuși expresia „preferință sexuală”. „Biden a folosit expresia în luna mai, anul acesta”, a scris pe Twitter utilizatorul AGHamilton29 (AG). „Conform unora dintre Democrați, astăzi, ar merita să fie descalificat pentru o funcție publică.”

„Are de gând să o întrebe cineva pe Mazie Hirono despre asta?”
„Haios”, a exclamat AG într-un mesaj următor. „Uite aici The Advocate Magazine (cea mai cunoscută publicație care militează pentru cauza LGBT – n.r.) folosind expresia «preferință sexuală» cu trei săptămâni în urmă. Chiar înainte să devină ofensatoare.”

Citiţi şi:

Ideologia LGBTQ e prioritară pe agenda corporațiilor. De la politici de incluziune la tampoane și programe artistice pentru adolescenți, totul e gay

Cursuri despre identitățile LGBTQ în școlile din SUA


 

yogaesoteric
18 noiembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More