Cum va arăta Lumea lui Klaus Schwab în 2030

Din gheena istoriei iese din nou să bântuie lumea comunismul. Nu socialismul, al cărui coșmar l-am trăit pe pielea noastră, ci cel mai monstruos și hâd totalitarism colectivist.

Forumul Economic Mondial a fost întemeiat în urmă cu 50 de ani. Odată cu trecerea timpului, a câștigat în vizibilitate, devenind una dintre cele mai importante platforme de gândire și de planificare a viitorului.

Ca loc de întâlnire al elitei globale, FEM strânge la un loc lideri din afaceri și din politică laolaltă cu câțiva intelectuali aleși pe sprânceană.

Obiectivul principal al Forumului este să conducă lumea.

Piețele libere și opțiunile personale nu se numără printre valorile cele mai importante ale FEM. Sunt prețuite în schimb intervenționismul și colectivismul.

Libertatea personală și proprietatea privată urmează să dispară de pe planetă până în 2030, potrivit proiecțiilor și scenariilor emanate de la Forumul Economic Mondial.

Opt predicții

Libertatea personală se află din nou în pericol. Ce ar urma să ne aștepte a fost imaginat în noiembrie 2016, când FEM a publicat „8 predicții pentru lumea din 2030”.

Conform scenariului FEM, lumea va deveni total diferită, dat fiind că modul în care oamenii muncesc și trăiesc va suferi schimbări radicale.

Scenariul pentru lumea din 2030 este mai mult decât o simplă previziune. Este vorba de un plan a cărui punere în aplicare a fost accelerată considerabil odată cu declararea pandemiei și cu lockdown-urile care au urmat.

Potrivit proiecțiilor „Consiliilor pentru Viitorul Global” ale FEM, proprietatea privată și viața privată vor fi abolite în viitorul deceniu.

Exproprierea care se pregătește va merge chiar mai departe decât ambițiile comuniste de a aboli proprietatea privată asupra mijloacelor de producție, dar care îngăduiau totuși proprietatea privată asupra bunurilor de consum.

Scenariul FEM prevede ca nici bunurile de consum să nu se mai afle în proprietate privată.

Dacă acest scenariu va deveni realitate, oamenii vor fi nevoiți să închirieze și să împrumute bunurile necesare de la stat, care va deveni singurul proprietar al bunurilor de consum.

Aprovizionarea cu bunuri de consum va fi raționalizată conform cu un sistem de credit social cu puncte.

Cumpărăturile, în sensul tradițional al cuvântului, vor dispărea.

Orice deplasare personală va fi urmărită electronic și orice formă de producție va fi supusă exigențelor unei „energii curate” și unui „mediu durabil”.

Pentru a ajunge la o „agricultură durabilă”, alimentele vor fi în principal vegetariene.

În noua economie totalitară a serviciilor, guvernul va asigura cazarea, alimentele și transportul de bază, în timp ce restul vor urma să fie împrumutate de la stat.

Folosirea resurselor naturale va fi redusă la minimum.

În cooperare cu câteva țări cheie, o agenție mondială va fixa prețul emisiilor de CO2 la un nivel foarte înalt pentru a descuraja utilizarea mijloacelor care produc aceste emisii.

Într-un video promoțional, Forumul Economic Mondial rezumă cele opt predicții prin următoarele declarații:

  1. Oamenii nu vor poseda nimic. Mărfurile vor fi fie gratuite, fie împrumutate de către stat.
  2. Statele Unite nu vor mai fi prima superputere a lumii, ci va exista un grup de țări dominante.
  3. Organele nu vor mai fi transplantate, ci imprimate.
  4. Consumul de carne va fi redus la minimum.
  5. Vor exista miliarde de refugiați și deplasări masive de populație.
  6. Pentru a limita emisiile de dioxid de carbon, va fi stabilit un preț global la un nivel exorbitant.
  7. Oamenii se pot pregăti să meargă pe Marte și să pornească într-o călătorie pentru a descoperi extratereștri.
  8. Valorile occidentale vor fi puse la încercare la maximum.

Dincolo de intimitate și de proprietate

Într-un articol pentru Forumul Economic Mondial, ecoactivista daneză Ida Auken, care a fost ministrul Mediului în țara sa, din 2011 până în 2014 și este și azi membră a Parlamentului danez (Folketing), elaborează scenariul unei lumi fără intimitate, să fără proprietate.

Ida Auken

În „Bun venit în 2030”, ea imaginează o lume în care „nu dețin nimic, nu am nici un fel de intimitate și viața nu a fost niciodată mai bună”.

Până în 2030, după cum afirmă scenariul ei, achizițiile și proprietatea vor deveni depășite, deoarece tot ce odinioară era produs va deveni serviciu.

În noua ei lume idilică, oamenii vor avea acces liber la transport, cazare, hrană „și la tot ce avem nevoie în viața noastră cotidiană”.

Dat fiind că toate acestea vor deveni gratuite, „va înceta să mai aibă sens pentru noi să deținem multe”.

Nu va mai exista proprietate privată în domeniul locativ, nici nu va mai plăti nimeni chirie, „deoarece altcineva folosește spațiul nostru liber atunci când nu avem nevoie de el”.

Sufrageria unei persoane, de exemplu, va fi folosită pentru întâlniri de afaceri când persoana respectivă este plecată de acasă.

Griji precum „boli legate de modul de viață, schimbarea climatică, criza refugiaților, degradarea mediului, orașe foarte aglomerate, poluarea aerului, poluarea apei, tulburări sociale și șomaj” aparțin trecutului.

Autoarea prezice că oamenii vor fi încântați să se bucure de o asemenea viață, cu mult mai bună decât „calea pe care ne aflăm acum, când a devenit evident că nu mai putem continua cu acest model de dezvoltare”.

Paradis ecologic

Cu ocazia participării sale din 2019 la reuniunea anuală a Consiliilor pentru Viitorul Global ale Forumului Economic Mondial, Ida Auken a făcut o predicție despre cum ar putea arăta lumea în viitor „dacă vom câștiga războiul cu schimbarea climatică”.

Până în 2030, când emisiile de CO2 vor fi fost considerabil reduse, oamenii vor trăi într-o lume în care carnea în farfurie „va fi o prezență rară” în timp ce apa și aerul vor fi mult mai curate decât astăzi.

Ca urmare a trecerii de la achiziționarea bunurilor la folosirea serviciilor, nevoia de bani va dispărea, deoarece oamenii vor cheltui tot mai puțin pe bunuri.

Timpul de muncă va scădea și timpul liber va crește.

Pentru viitor, Auken prevede orașe în care mașinile electrice vor înlocui vehiculele cu combustie internă obișnuite.

Majoritatea străzilor și a locurilor de parcare vor deveni parcuri verzi și zone de mers pe jos.

Până în 2030, agricultura va oferi ca hrană în principal alternative vegetale la carne și produsele lactate.

Folosirea pământului pentru a produce hrană pentru animale se va reduce considerabil iar natura se va răspândi din nou pe toată planeta.

Fabricarea consimțământului social

Cum pot fi determinați oamenii să accepte un astfel de sistem? Momeala pentru atragerea maselor rezidă în asigurarea unor îngrijiri de sănătate complete și a unui venit de bază garantat.

Promotorii Marii Resetări promit o lume fără boli. Cu ajutorul organelor produse prin biotehnologie și a tratamentelor medicale personalizate, bazate pe genetică, speranța de viață ar urma să crească considerabil.

Ba chiar ar deveni posibilă nemurirea. Inteligența artificială va eradica bolile și moartea.

Companiile biotehnologice s-au lansat deja în cursa pentru a descoperi cheia vieții eterne.

În paralel cu promisiunea transformării oricărei persoane obișnuite într-un supraom divin, la fel de atractivă este și promisiunea unui „venit de bază universal”, mai ales pentru cei care nu vor mai găsi de muncă în noua economie digitală.

Obținerea unui venit de bază fără a mai fi nevoit să treci prin umilința și rușinea de a aplica pentru asistența socială este folosită ca nadă pentru a obține sprijinul păturilor sărace.

Pentru a o face viabilă din punct de vedere economic, garantarea unui venit de bază va necesita o egalizare a veniturilor.

Procedurile tehnice de transfer al banilor de la stat vor fi folosite pentru a promova o societate fără bani gheață.

Odată cu digitalizarea tuturor tranzacțiilor monetare, fiecare achiziție făcută de o persoană va fi înregistrată.

În consecință, autoritățile guvernamentale vor avea un acces neîngrădit și detaliat la modul în care oamenii își cheltuiesc banii.

Un venit de bază universal într-o societate fără bani gheață va crea condițiile pentru a impune un sistem de credit social și de a aplica mecanismele de sancționare a comportamentelor indezirabile precum și de a identifica persoanele inutile și nedorite.

Cine vor fi conducătorii?

Forumul Economic Mondial păstrează tăcerea în legătură cu cei care vor conduce această lume nouă.

Nu este niciun motiv să ne așteptăm că noii deținători ai puterii vor fi milostivi.

Totuși, chiar și în condițiile în care liderii guvernului mondial nu ar fi răuvoitori ci doar niște tehnocrați, ce motive ar avea o administrație tehnocrată să îi accepte pe indezirabili?

Ce sens ar avea pentru conducătorii tehnocrați să îi transforme pe oamenii de rând în niște „supermani”?

De ce să împarți beneficiile inteligenței artificiale cu masele și să nu păstrezi bogăția doar pentru câțiva aleși?

Dincolo de promisiunile utopice, o evaluare sobră a proiectelor va duce la concluzia că, în această nouă lume, nu va fi loc pentru omul de rând și că el va fi îndepărtat împreună cu „nefolosibilii”, „debilii mintali” și „țopârlanii”.

În spatele propovăduirii evangheliei progresiste a justiției sociale de către promotorii Marii Resetări și a Noii Ordini Mondiale, rânjește sinistrul proiect al eugeniei, denumită din punct de vedere tehnic „inginerie genetică” și din punct de vedere ideologic „transumanism”, un termen inventat de Julian Huxley, primul director al UNESCO.

Promotorii proiectului păstrează tăcerea despre cei care vor conduce noua lume.

Natura distopică și colectivistă a acestor scenarii și planuri este efectul respingerii capitalismului liber.

Crearea unei lumi mai bune printr-o dictatură este o contradicție în termeni.

Nu mai puțină, ci mai multă prosperitate este răspunsul la problemele actuale.

Avem așadar nevoie de mai multe piețe libere și de mai puțină planificare de stat.

Lumea devine mai verde și o scădere a ratei de creștere a populației mondiale este deja în curs.

Aceste tendințe sunt consecința naturală a creării de bogăție cu ajutorul pieței libere.

Concluzie

Forumul Economic Mondial și instituțiile sale asociate, împreună cu un grup de guverne și câteva companii tehnologice, doresc să ducă lumea spre o nouă eră fără proprietate și viață privată.

Valori precum dezvoltarea personală, libertatea și căutarea fericirii sunt vizate pentru a fi înlocuite cu colectivismul și cu impunerea unui „bine comun” definit de o pătură conducătoare autoproclamată de tehnocrați.

Ceea ce este vândut publicului ca o promisiune de egalitate și de durabilitate ecologică reprezintă de fapt un atac brutal la adresa demnității și libertății umane.

În loc să utilizeze noile tehnologii ca instrument de ameliorare, Marea Resetare încearcă să folosească posibilitățile tehnologice ca instrument de aservire.

În această Nouă Ordine Mondială, Statul este unicul proprietar al tuturor bunurilor.

Noi doar ne putem imagina cine va programa algoritmii care gestionează bunăstarea bunurilor și a serviciilor.

Citiți și:
Klaus Schwab, la Summit-ul Guvernului Mondial: Trebuie să stăpânim lumea!
Astăzi, trăim în „1984” a lui Orwell

 

yogaesoteric
13 noiembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More