Cunoscut avocat: „România este prăbușită, regimul Iohannis mai are doar propaganda”

Unul dintre cei mai cunoscuți avocați face o tăioasă analiză a situației României – cu o concluzie gravă: îndatorarea țării pentru totdeauna și compromiterea generațiilor viitoare: sărăcie și iobăgie. În schimb, „multinaționalele vor scoate din țară 300 de miliarde!

 Apreciat pentru excelentele sale comentarii politice, avocatul Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, a scris una dintre cele mai dure analize a situației în care regimul Iohannis a adus România.

În textul intitulat „Propaganda – ultima armă a regimului Iohannis: drumul glorios spre UE”, Pavelescu începe prin a descrie situația economică, socială și politică pe scurt: „România este prăbușită și trăiește, prin regimul Iohannis – PNL/USR+, exclusiv pe credit”.

Cele 30 de miliarde de euro împrumutate anul trecut și încă pe atât anul acesta s-au topit și se vor topi pe cheltuieli curente, fără nicio investiție reală în viitor”, consideră Pavelescu, arătând că „de la o îndatorare de 35% acum 2 ani, vom ajunge în 2023 la 55-60%”.

Ce înseamnă aceasta, dincolo de cifre? Cunoscutul avocat și om politic este direct: „Îndatorarea țării pentru totdeauna, dobânzi imense în viitor, restricționarea posibilității de împrumut în condiții decente și compromiterea generațiilor viitoare: sărăcie și iobăgie”.

Ori, întrebarea firească este „Ce se petrece în asemenea situații?” O legitate istorică, răspunde Pavelescu, adică „societățile și economiile cad sub controlul  propagandei” – ceea ce presupune două aspecte: „minciuna și represiunea”.

Teza este aceeași: este nevoie de noi sacrificii pentru salvarea țării. Vina este a altora, din trecut, iar actuala putere are «misiunea istorică» de a rezolva în sfârșit, costurile fiind necesare”, reproducând „argumentele” mereu folosite de guvernanți.

Apoi, spune Pavelescu, „urmează promisiunea arhicunoscută, și anume UE” – adică noile generații „merită să se sacrifice pentru UE!”, „UE care ne și ajută enorm, cu miliarde”, spun autoritățile, dar Pavelescu atrage atenția că aceasta este, de fapt, „principala minciună a propagandei”.

De ce este o minciună? Pentru că anunțatele 80 de miliarde pentru următorii 7 ani „nu înseamnă nimic nici dac-ar veni (vreo 36 sunt oricum împrumuturi), pentru că, iată, numai în 2020 -2021 împrumutăm 60 de miliarde care se topesc în cheltuieli de subzistență”.

În acest context, Pavelescu subliniază că „singurele care sunt programate să facă bani buni, chiar în pandemie, fiind multinaționalele. În cei 7 ani, multinaționalele vor scoate din țară cam 300 de miliarde”.

Atenție la următoarea afirmație a lui Aurelian Pavelescu: „Ceea ce nu știu, sau știu și nu-i interesează, este că panaceul propagandei UE este ultimul stadiu al dictaturii în care ne aflăm – înțelegând prin dictatură ruperea puterii politice de popor”.

Prăbușirea totală va veni mai devreme sau mai târziu”, este concluzia lui Aurelian Pavelescu – iar singura întrebare care rămâne este „dacă poporul va fi pregătit pentru acel moment, să se restaureze”. Și, desigur, după răspunsul greșit al României sub regimul Iohannis la întrebarea „A fi sau a nu fi”, nu poate poate fi decât un singur final: „Restul este tăcere”.

Citiţi şi:
Pas cu pas spre dictatură şi stat totalitar: Klaus Iohannis deţine puterea absolută
Rime istorice

 

yogaesoteric
6 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More