Curentul „woke”: Totul să fie neapărat „pluri”, „multi”, „poli”

Influența mișcării woke este deja bine stabilită în Occident, în special în Statele Unite, de unde provine. Chinezilor le place să râdă de această mișcare, pe care o privesc drept o ideologie de copii răsfățati și degenerați.

În Canada, prelungirea Imperiului Democrat, influența sa poate fi observată în rândul majorităţii politicienilor „de stânga”, dar și, din ce în ce mai mult, în rândul aleşilor „de dreapta”, ceea ce indică și mai mult succesul său.

În fiecare zi, în Canada, vedem cum codurile și noile standarde ale acestui curent sunt difuzate și impuse televiziunii publice, unde mulți moderatori și jurnaliști se angajează într-un activism fără rezerve. Noua utopie este promovată intens de prim-ministrul Justin Trudeau, al cărui progresism ostentativ este recunoscut în întreaga lume.

De la marele capital la marele occidental

Dar ce este acest nou curent despre care vorbește toată lumea? Mișcarea „woke” este în primul rând înrădăcinată în stânga marxistă. În universul său se pot recunoaște câteva trăsături: de exemplu, trecerea de la lupta de clasă la lupta rasială și preschimbarea femeilor într-un fel de proletariat global care ar fi nevoie să se elibereze de șefii masculini foarte toxici. Ideea unei lupte împotriva unei puteri hegemonice este centrală. Nu mai este vorba de a scăpa de marele capital, ci de a scăpa de marele occidental.

Curentul woke se îndepărtează de marxism și de stânga născută în Revoluția Franceză prin negarea caracterului universal al unei umanități care este fragmentată în diferite segmente și încadrată într-o categorie ermetică.

Stânga marxistă a împărțit lumea în cei slabi și cei puternici, dar a cerut totuși reunirea umanității sub un stindard comun. În istoria ideilor, obsesia rasială a fost întotdeauna rezervată curentelor rasiste și de extremă dreapta.

Astăzi nu mai există o singură umanitate care să avanseze, ci afro-descendenți împotriva „albilor”, colonizați împotriva colonialiștilor, femei împotriva bărbaților și urâți împotriva frumoșilor.

Curentul woke pledează pentru segregarea spațiului public și chiar a spațiului digital: grupurile pe care le consideră oprimate și pe care pretinde că le reprezintă vrea să funcționeze în „safe spaces” (spații sigure), de cealaltă parte a societății.

Cultul poli-multi-pluri tot

Ideologia woke face din diversitate în toate formele sale un ideal absolut. Diversitatea devine un cult care se învecinează cu religia. Amintiți-vă: cuvântul woke provine de la verbul „to wake” în engleză, care înseamnă „a se trezi”. Prin urmare, cei woke sunt „treji”, iar ceilalți „dorm”.

Adevărați Buddha sociali, lupta lor apare aproape ca o trezire spirituală, un fel de provocare lansată de un autor ezoteric într-o carte de dezvoltare personală. Totul ar trebui să fie ceva pluri, multi și poli: este o luptă purtată împotriva unității societății și chiar a omenirii, mai ales atunci când vine vorba de „decolonizare”.

Wokismul se bazează pe o negare a realității: genurile nu ar mai exista, la fel ca și culturile și națiunile. Diversitatea culturală este refuzată în numele… diversității culturale.

Nu mai există brazilieni negri, haitieni, afro-americani, congolezi și etiopieni, ci doar negri, care aparent formează o comunitate unită. Nu mai există francezi, irlandezi, ruși, croați și greci, ci albi, care ar împărți și un singur destin.

Ceea ce ar exista ar fi doar rase aflate în război între ele, peste tot și tot timpul, și fiinţe tulburate aflate în război cu sexul lor.

Cei care se intitulează a fi woke se disting și prin marea lor fragilitate psihologică. Totul este potențial o „microagresiune”, adică un atac asupra integrității micuței lor persoane, izolările confirmând faptul că echilibrul lor este extrem de precar.

Marea contradicție a woke-iștilor

Cel mai mare paradox al acestui curent este de a promova în același timp un hiper-esențialism rasial și o descompunere completă a oricărei identități sexuale datorită ideologiei trans. Este o contradicție monumentală și de netrecut.

Pe de o parte, așa-numiții oameni rasiali și pseudo-adversarii lor, „albii”, sunt limitați la identitatea lor rasială, dar, pe de altă parte, oamenii sunt invitați să-și nege sexul, care ar fi „atribuit la naștere” de către medici rău intenționați și reacționari. Ești închis în originea ta etnică, dar ești forțat să te „eliberezi” de închisoarea de gen.

Citiți și:
Ideologia woke conduce spre un sistem totalitar și formează un nou tip de gulag, spune scriitorul Rod Dreher
Canalele media declanșează o criză, apoi susțin că nu există. Metoda woke „momește și schimbă”
CIA se laudă online cu atitudinea „woke” pe care o adoptă. „China și Rusia râd în hohote”, spune fiul lui Donald Trump

 

yogaesoteric
1 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More