CIA se laudă online cu atitudinea „woke” pe care o adoptă. „China și Rusia râd în hohote”, spune fiul lui Donald Trump

Într-un video de recrutare publicat de CIA, o tânără spune că este mândră că este un „milenial cisgender”, „intersecțional” și dintr-o minoritate etnică… și că lucrează pentru CIA. Dar videoclipul americancei de origine hispanică, în vârstă de 36 de ani, difuzat pentru a promova diversitatea în cadrul agenției de informații americane, a provocat indignarea conservatorilor, care îl consideră prea „woke”, un termen popular pentru conștientizarea nedreptăților, în special legate de culoarea pielii sau sex.

În clipul postat pe YouTube, tânăra își spune povestea de succes folosind un limbaj comun tinerilor americani și intelectuali, dar batjocorit de cei care îl consideră prea corect din punct de vedere politic. „Sunt o femeie de culoare. Sunt mamă. Sunt un milenal cisgender (persoană care se identifică cu sexul care i-a fost atribuit la naștere) care suferă de tulburări de anxietate”, spune ea, plimbându-se pe holurile CIA.

Sunt intersecțională”, adaugă ea, ceea ce înseamnă că se află la răscrucea multor forme de discriminare. „Dar viața mea nu se referă doar la bisericuțe (…). Nu m-am strecurat în CIA, (…) mi-am câștigat locul și m-am ridicat printre rânduri”, declară ea. „Am suferit de sindromul impostorului. Dar la 36 de ani, refuz să las idei patriarhale eronate să-mi dicteze ceea ce poate sau ar trebui să fie o femeie.

Declarațiile au fost ironizate de mai mulți conservatori.

China și Rusia râd în hohote când văd că CIA a devenit «woke»”, a scris pe Twitter Donald Trump Jr., fiul fostului președinte republican.

Atitudinea woke este genul de operațiune psihologică pe care o agenție de informații ar inventa-o pentru a distruge o țară din interior”, a adăugat el.

Videoclipul demonstrează că CIA „încearcă activ să angajeze cei mai nerușinați, narcisiști și grotești oameni: Millenials Woke”, a comentat John Nolte pe site-ul Breitbart News, aproape de extrema dreaptă.

Operațiunea de comunicare reflectă schimbarea politicii de recrutare a agenției, care încearcă să insufle mai multă diversitate și co-educație în rândurile sale. Dacă pentru unii, CIA se îndepărtează de vocația sa principală, Larry Pfeiffer, fost înalt oficial al agenției, consideră că își crește forța prin diversitate. „Dacă nu vă place (videoclipul), este posibil să nu fiți ținta acestei campanii de comunicare”, a spus el.

Citiţi şi:
Peste 120 de generali și amirali în rezervă ai SUA avertizează că Statele Unite se află într-un „pericol profund” și sub „un atac extraordinar”
Cei mai buni agenţi ai CIA sunt femei!

 

yogaesoteric
9 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More