Curtea de Apel Bucureşti – despre mandatul de arestare al d-lui Gregorian Bivolaru

Curtea de Apel Bucureşti a admis trimiterea dosarului la Curtea Constituţională


Bucureşti, 23 iulie 2004. În dosarul Gregorian Bivolaru având ca obiect legalitatea emiterii mandatului de arestare, Curtea de Apel Bucureşti a decis admiterea recursului formulat de unul din apărătorii aleşi ai lui Gregorian Bivolaru, avocatul Dumitru Niţurad.

Recursul judecat de Curtea de Apel Bucureşti avea ca obiect atacarea deciziei prin care judecătorii  Tribunalului Bucureşti au decis respingerea excepţiei de neconstituţionalitate. Excepţia de neconstituţionalitate se referă la faptul că motivele pe care s-a întemeiat emiterea mandatului de arestare împotriva lui Gregorian Bivolaru s-au referit la „indicii” şi nu la probe concrete.

În aceste condiţii, Curtea de Apel a decis, în fapt, trimiterea dosarului la Curtea Constituţională în vederea judecării excepţiei. În cazul în care Curtea Constituţională va admite excepţia, o astfel de decizie ar însemna că mandatul de arestare a fost emis cu încălcarea prevederilor Constituţiei.

Soluţia dată de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti îndreptăţeşte speranţele M.I.S.A. că în România mai există judecători oneşti, care respectă legile în vigoare, încălcate în mod flagrant în diferite ocazii de judecători ai Tribunalului Bucureşti.

Această decizie a Curţii de Apel Bucureşti arată că judecătorii Tribunalului Bucureşti au dat o hotărâre nelegală şi totodată – iar acesta este aspectul cel mai important – ea face să transpară punctul de vedere al magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti cu privire la sărăcia probelor administrate în acest dosar.

M.I.S.A. îşi exprimă încă o dată convingerea că liderul său spiritual, Gregorian Bivolaru, va beneficia de un proces corect şi că adevărul va ieşi la lumină.

 

yogaesoteric

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More